שתף קטע נבחר

הנשיא חתם ביקור בהודו בבית חב"ד במומבאי

ריבלין הניח זר במלון שבו אירע הפיגוע הגדול, וביקר גם בבית חב"ד, שם נרצחו השליחים היהודים. "כשראיתי את הילד מוישי ששרד, לא יכולתי שלא לחשוב - עם ישראל חי"

נשיא המדינה, ראובן (רובי) ריבלין, נחת לפנות בוקר (יום ג') ארצה לאחר ביקור בן שבוע בהודו. ביום האחרון של הביקור הוא הניח זר באירוע זיכרון לנרצחי מתקפת הטרור במלון טאג' פאלאס במומבאי בשנת 2008. בטקס שנערך באזור הפיגוע בתוך בית המלון ובסמוך לאנדרטה שהוקמה לאחריו, השתתפו מושל מדינת מהרשטרה Chennamanei Vidyasager Rao ובכירי הממשל באזור, ראשי הקהילות היהודיות בהודו, חברי הקהילה היהודית במומבאי, וחברי משלחת אנשי העסקים המלווים את הנשיא בביקורו. הטקס נוהל בידי קונסול ישראל במומבאי דוד עקוב.

ריבלין ורעייתו נחמה בבית חב"ד במומבאי (צילום: מארק ניימן / לע"מ) (צילום: מארק ניימן / לע
ריבלין ורעייתו נחמה בבית חב"ד במומבאי(צילום: מארק ניימן / לע"מ)

בסדרת פיגועי הטרור שאירעו במומבאי בנובמבר 2008, נרצחו 166 בני אדם, בהם גם שישה קורבנות שנרצחו בבית חב"ד בעיר, שהיווה אף הוא מטרה למחבלים. "לפני שמונה שנים הכתה בעיר הנפלאה הזו אחת ממתקפות הטרור המחרידות, אכזריות ורצחניות שידענו", אמר הנשיא. "לצערנו גם ההודים, כמונו הישראלים, מכירים היטב את מציאות הטרור המודרני הגלובלי. טרור הוא טרור בכל מקום שבו יכה בעולם. שנאה, פונדמנטליזם, קיצוניות והסתה משקפים כולם דבר אחד – את הטרור".

 

"בעמדנו כאן יחד אנו אומרים במפורש שהטרור לעולם לא ינצח", הוסיף ריבלין. "ערכי הדמוקרטיה והחירות שלנו חזקים ונגן עליהם בכל כוחנו. אולם, אל לנו להסתמך רק על ערכים ומילים, עלינו לפעול יחד לשתף ידע ושיטות עבודה על מנת לשמור על ביטחון אזרחינו, וכדי להגן על גבולותינו והערים שלנו. הודו וישראל עומדות זו לצד זו במערכה הזו. זו חובתנו למען הקורבנות, והמורשת שנותיר אחרינו לדורות הבאים".

 

לאחר מכן נפגש ריבלין עם מושל מהרשטרה, וכן עם ראשי הקהילה היהודית במומבאי. הנשיא המשיך משם אל בית חב"ד במומבאי, שבו התרחש הפיגוע ב-26 בנובמבר 2008. הנשיא הניח זר לזכרם של ששת קורבנות הפיגוע: שליחי חב"ד בעיר, הרב גבריאל נח הולצברג ז"ל ורעייתו רבקה הולצברג ז"ל, בן ציון קרומן ז"ל, אריה לייבוש טייטלבאום ז"ל, יוכבד אורפז ז"ל ונורמה רבינוביץ' ז"ל.

מוישי כבר בן 10 ()
מוישי כבר בן 10
 

הנשיא ורעייתו נחמה עלו אל חדרו של מוישי הקטן, בנם של גבריאל ורבקה הולצברג ז"ל שנספו בפיגוע, ושרד את אותו יום נורא. על קירות החדר נותרו הציורים שאיירה עבורו אמו ואותיות האל"ף-בי"ת הצבעוניות שלימדה אותו. נחמה הביטה בהן ואמרה: "כמה רגישות של אימא יש בחדר הזה, כמה חום ואהבה מן הקירות". שליח חב"ד במקום, ישראל, סיפר לנשיא ולנחמה כיצד נמלט מוישי אל המטפלת שלו, שלוש קומות שלמות לבדו, עד שמצאה בקומה השנייה והיא גוננה עליו עד ששככה התופת.

 

הנשיא סיפר על ביקורו של מוישי וסבו יחד עם המטפלת ההודית שהגיעו לבית הנשיא עם הגעתם ארצה. "כשראיתי את מוישי לא יכולתי שלא לחשוב - עם ישראל חי. וגם היום כאן, בבית חב"ד הזה שמהווה בית חם ליהודים מהעולם כולו באופן יום-יומי ובלתי פוסק, אני חושב בדיוק את אותו הדבר. עם ישראל חי, העולם החופשי כולו חי, ואנחנו ננצח את הטרור".

 

משם המשיכו הנשיא ונחמה לקביעת לוחית זיכרון שעליה נכתב: "הרוגי מלכות אין כל בריה יכולה לעמוד במחיצתן" (מסכת בבא בתרא, דף י' עמוד ב).

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מארק ניימן / לע"מ
ריבלין ורעייתו נחמה במומבאי
צילום: מארק ניימן / לע"מ
מומלצים