שתף קטע נבחר

בריינפריז: "גלידה לארוחת הבוקר תעשה אתכם חכמים יותר"

פרופסור מטוקיו ערך סדרה של ניסויים קליניים, והגיע למסקנה שאכילת גלידה על הבוקר גורמת לעירנות של המוח וליכולת מנטלית מפותחת

מתברר שלתופעת ה"בריינפריז" - תחושת הקיפאון הרגעית שמורגשת במקרים של אכילת מזון קפוא - יש גם סגולות: על פי מחקר קליני חדש, אכילת גלידה כפעולה הראשונה בבוקר מובילה לעירנות של המוח ולתפקוד מנטלי ברמות גבוהות יותר. פרופסור יושיהיקו קוגה, מאוניברסיטת קיורין שבטוקיו - הוא שאמון על המחקר הזה, שכלל ניסוי קליני במספר שלבים.

 

פרופסור קוגה מתמחה בפסיכופיזיולוגיה, ותחום המחקר שלו עוסק בעיקר בקשר שבין מזונות שונים לבין תההליך ההזדקנות. במחקר זה, הורה לנבדקים לאכול גלידה מיד כשהם מתעוררים בבוקר, ולאחר מכן ביקש מהם להשיב על סדרה של תרגילי מוח באמצעות מחשב. לעומת קבוצת הבקרה, שכללה נבדקים שלא אכלו גלידה לארוחת הבוקר, הנבדקים שפתחו את היום עם המאכל הקפוא הדגימו זמני תגובה טובים יותר, וכן יכולות עיבוד מידע גבוהות יותר. 

 

במעקב אחר הפעילות המוחית של הנבדקים נראה כי הם הפגינו ריבוי של גלי אלפא בתדר גבוה, מה שהוביל לרמות עירנות גבוהות של המוח. כדי לשלול את האפשרות שמה שהוביל לעירנות המוחית הוא בעצם "בריינפריז" - קיפאון שמכניס את המוח למצב של שוק, קוגה חזר על הניסוי עם מים קרים מאד במקום גלידה. גם במקרה הזה הנבדקים הוכיחו רמות עירנות גבוהות, אבל לא כמו אלה שהתחילו את הבוקר עם גלידה.

 

למרות התוצאות, עוד לא נמצא קשר ישיר בין הפעילות המוחית המוגברת לבין המרכיבים של הגלידה, אולם אחת ההשערות היא שמלבד הקור - גלידה מקושרת אצל בני האדם לחוויות טובות וחיוביות, ולכן מעוררת מצב רוח טוב ואנרגיה.


זה קורה גם אצל כלבים וחתולים:

 

 

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אילוסטרציה: Shutterstock
גלידה על הבוקר
אילוסטרציה: Shutterstock
מומלצים