שתף קטע נבחר

כל מה שרציתם לדעת על השמש

אנחנו רואים אותה כל בוקר והיא דואגת לנו לאור, חום ואנרגיה. היא הייתה שם הרבה לפנינו ותמשיך לזרוח עוד המון אחרינו. אבל מה אנחנו באמת יודעים על השמש שלנו?

 

 

אנחנו רואים אותה בכל בוקר והיא דואגת לנו לאור, חום ואנרגיה. היא הייתה שם הרבה לפנינו ותמשיך לזרוח עוד המון אחרינו. אבל מה אנחנו באמת יודעים על השמש שלנו?

 

השמש שלנו היא כוכב כמו כל הכוכבים בשמיים בעצם, אבל אם נהיה ספציפיים היא כוכב בגודל בינוני-קטן המכונה גם "ננס צהוב". היא מרוחקת כ-150 מיליון קילומטר מאיתנו ובאופן תאורטי, אם הייתה נכבת בצורה פתאומית לא היינו יודעים מכך 8.3 דקות כי זה הזמן שלוקח לאור שלה להגיע אלינו.

 

היא עשויה בעיקר ממימן - 74 אחוז, והליום - 24 אחוז. נשמע לכם דליק? אכן כך, הטמפרטורה על פני השמש היא כ-5,512 מעלות צלזיוס לעומת זאת אם נצלול עוד פנימה לליבת השמש נגיע כבר לטמפרטורת אסטרונומיות של כ-15 מיליון מעלות.

 

החום הקיצוני הזה מאפשר קיום תהליכים תרמו-גרעיניים שהם מקור האנרגיה של השמש. מה כל זה נותן לנו? פוטוסינטזה למשל, הצמחים בכדור הארץ מקבלים אנרגיה מהשמש וכתוצאה מכך מיצרים את החמצן שאנו נושמים, השמש גם מחממת את האוקיינוסים והאוויר ויחד עם חילופי העונות שאנו חווים בהקפת השמש - נוצרים זרמי אוויר וים שמאפשרים קיום חיים בכדור הארץ.

 

אז קצת פרופורציה, אם היינו מנסים למלא את נפחה של השמש בכדורי ארץ, כדור הארץ יכול להיכנס בשמש מיליון פעמים והיה עדיין נשאר מקום ספייר.

 

טעות נפוצה לחשוב שהאור של השמש צהוב או כתמתם כשלמעשה האור שנפלט מהשמש הוא לבן מוחלט, את צבעה האמיתי ניתן לראות כשיוצאים מכדור הארץ, כיוון שאין את האטמוספרה שתפזר את הקרני השמש ותעוות את צבעה.

 

בת כמה הגברת? אנחנו יודעים שהשמש ואיתה מערכת השמש שלנו נוצרו לפני כ-4 וחצי מיליארד שנים ושכרגע היא בערך באמצע החיים שלה, (שווה ערך לאדם בתחילת שנות ה-40 לחייו). אז בפעם הבאה שאתם מתלוננים כמה חום היא מפיצה - פשוט תחשבו על זה כאל חיבוק חם של אמא.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים