נדחתה בקשת המקלט של אנגלה מרקל הסורית
משפחת אל-חמזה הגיעה בשנה שעברה לגרמניה והעניקה לתינוקת שנולדה במרכז פליטים את שמה של הקנצלרית: "רצינו להגיד תודה על קבלת הפנים". השבוע נדחתה בקשת המקלט של המשפחה
גרמניה דחתה את בקשת המקלט של משפחה סורית שהגיעה בשנה שעברה לגרמניה והעניקה לתינוקת את השם אנגלה מרקל.
מאמון אל-חמזה בן ה-27 הגיע לגרמניה עם רעייתו תמה בת ה-21, שהייתה בהריון מתקדם. הם נמלטו מהעיר קמישלי בצפון סוריה. בדצמבר ילדה את התינוקת במרכז פליטים בדואיסבורג. הזוג העניק לתינוקת את שמה של קנצלרית גרמניה, במטרה "להוקיר תודה לממשלת גרמניה" על קבלת הפנים החמה והדאגה לאישה בזמן הלידה.
בשבוע שעבר קיבלה המשפחה, שחיה כיום במנשנגלדבך, מכתב מהלשכה הפדראלית למהגרים ולפליטים בגרמניה. "בקשת המקלט שלכם נדחתה", נאמר במכתב.
"הייתי בהלם מההחלטה של בית המשפט לא לאשר לנו את בקשת המקלט", מסר האב מאמון ל-CNN, והוסיף כי הוא רוצה לערער על ההחלטה. הוא אומר כי הוא ורעייתו הגיעו בשנה שעברה לגרמניה, יחד עם מאות אלפי מהגרים אחרים, מתוך אמונה שהסורים יקבלו שם מקלט.
במקום בקשת המקלט שנדחתה קיבלה המשפחה "הגנה מסייעת", שמעניקה להם שהות זמנית בלבד בגרמניה ללא רשות להביא בני משפחה בסוריה. ההערכה היא שלבסוף תידרש המשפחה לעזוב ולחזור למדינה "בטוחה" שדרכה הגיעו, כנראה טורקיה.
