שתף קטע נבחר

ירידה בעולי אתיופיה התובעים הבטחת הכנסה

מספר התובעים קצבת מחייה ארוכת טווח, ירד בקרב עולי אתיופיה בארבע השנים האחרונות ב-39%, ורק בשנה האחרונה נרשמה ירידה של 13%. לעומת זאת, מנתוני שירות התעסוקה עולה כי שיעור המתייצבים בלשכות מקרב העולים גבוה פי שלושה מיתר הציבור

שיפור משמעותי בתעסוקת עולי אתיופיה: על פי נתוני שירות התעסוקה, מספר תובעי הבטחת הכנסה ירד בארבע השנים האחרונות ל-39% מקרב כלל העולים. הבטחת הכנסה היא קצבה בסך כמה אלפי שקלים, הניתנת על ידי המדינה לפרק זמן בלתי מוגבל לאדם הנמצא במצב כלכלי קשה, ולא נמצאו עבודות המתאימות לו. בשונה מקצבת אבטלה, להבטחת הכנסה אין תאריך סיום מוגדר, ומקבל הקצבה ממשיך לקבל אותה כל עוד הוא עומד בתנאים שקבעה המדינה. 

 

כתבות נוספות בערוץ הקריירה

לא גומרים את החודש: מחצית מהשכירים מרוויחים פחות מ-7,000 שקל

"נשים מצליחות יותר בדרישות שכר"  

פותחים צימר או מסעדה? קבלו הקלת רישוי

 

לרגל חג הסיגד, שירות התעסוקה אסף את הנתונים הנוגעים לתובעי הבטחת הכנסה מקרב עולי אתיופיה. בישראל חיים כיום כ-86,000 ישראלים שעלו מאתיופיה, 51,000 מהם בני 15-65, ושיעור המתייצבים של העולים בלשכות התעסוקה גבוה כמעט פי שלושה משיעור המתייצבים בקרב כלל הישראלים. למרות זאת, בארבע השנים האחרונות חלה ירידה של 39% במספר תובעי הבטחת הכנסה בקרב עולי אתיופיה, כאשר בינואר 2013 נרשמו 3,944 עולים, ובספטמבר האחרון המספר ירד ל-2,387 עולים. בשנה האחרונה מספר תובעי הבטחת ההכנסה ירד ב-13%.

 

על פי הנתונים, 840 עולים שתבעו בעבר הבטחת הכנסה נכנסו השנה למעגל העבודה, כ-30% מסך תובעי הבטחת הכנסה בקרב כלל העולים מאתיופיה. כ-43% מקרב הישראלים עולי אתיופיה שמצאו עבודה בשנה האחרונה היו מתחת לגיל 44, כ-23% מהם היו בגילאי 45-54 וכ-34% היו מעל גיל 55.

    ()
 

 

העולים מאתיופיה החלו לעבוד יותר

מנהלת תחום בכיר מחקר ומדיניות בשירות התעסוקה, רייצ'ל ברנר שלם, מסבירה: "כשראינו שהייתה ירידה חדה במספר תובעי הבטחת הכנסה, ההנחה הייתה כי רובם הגיעו לגיל פנסיה. עם זאת, מהנתונים עולה כי הירידה במספר תובעי הבטחת הכנסה אינה נובעת מהזדקנות וממעבר טבעי של תובעי הבטחת הכנסה לקצבת זקנה, ההיפך הוא הנכון: הנתונים מראים כי ירידה זו מתרחשת בכל קבוצות הגיל".

 

בלשכת התעסוקה מסבירים כי אחד הכלים המרכזיים לקידום הישראלים עולי אתיופיה הוא הכשרה מקצועית ובמהלך השנתיים האחרונות לשכת התעסוקה ומשרד העבודה והרווחה חילקו כ-101 שוברים להכשרה כזו לעולים. מנכ"ל שירות התעסוקה, בועז הירש, אמר כי "אני גאה על תרומת שירות התעסוקה לגידול בהשתלבות בתעסוקה בקרב הישראלים עולי אתיופיה. מדובר במהלך משמעותי לצמצום העוני וקידום הניידות החברתית בקרב קהילה זו". שר העבודה והרווחה, חיים כץ, הוסיף: "שילובם של יוצאי אתיופיה בחברה ובמעגל התעסוקה הוא יעד לאומי שיש לפעול בכל האמצעים על מנת לקדמו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים