שתף קטע נבחר

עובדים בסערה? אלו הזכויות שמגיעות לכם

האם ניתן להישאר בבית כשהגן של הילד מוצף? איך מסתדרים אם הכלב מפחד מהרעמים? מה כדאי לבדוק אם רוצים לקחת חופש? ומה הפתרון הטוב ביותר כאשר אי אפשר לעבוד עקב הפסקת חשמל? מדריך

החורף הגיע. איך תוכלו להיעדר מהעבודה במזג אוויר סוער? ומה קורה כשהעסק מוצף? כך תדעו מה הזכויות שלכם כשהגשם מגיע. מזג האוויר הסוער מקשה על קיום שגרת העבודה. בשנים בהן יורד שלג כולנו שומעים על חסימות כבישים ומגבלות תנועה שכופות עלינו הרשויות, ומאלצות את העובדים להיעדר מהעבודה. לחילופין, ייתכן מצב בו הגישה למקומות העבודה חסומה וגם המעסיקים עצמם לא יכולים להפעיל את העסק.

 

כתבות נוספות בנושא זכויות עובדים בערוץ הקריירה  

"סמים קלים כבר לא גורמים לפיטורים"   

כך תקבלו את הפיצויים אחרי תאונת עבודה

ההגנה על פרטיות העובדים פוגעת בהם  

 

מנהל חברה גדולה פנה אלי באחד מימי החורף הסוערים וסיפר כי אחד העובדים שלו התקשר ואמר שהכלב שלו מפחד מהברקים והרעמים, ומאחר והסערה נמשכת, הוא אינו יכול להשאיר אותו לבד בבית. במקרה אחר, התקשר עובד וסיפר שהדרך אל הגן של בנו מוצפת וכיון שאין לו סידור אחר לבנו, הוא לא יכול להגיע לעבודה. עובד נוסף דווקא ניסה להגיע למקום העבודה ביום סוער, אך הברד והקרח שנוצרו על הכביש לא איפשרו את הנסיעה.

 

 

    (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

פגעי מזג האוויר, הישירים או העקיפים, אינם סיבה מוצדקת להיעדרות מהעבודה. בשל כך, עובד הנעדר מעבודתו לא יהיה זכאי לקבל תשלום על אותו יום. עקב כך, העובד יכול לבקש מהמעביד לראות את ההיעדרות כחופשה בתשלום על חשבון מכסת ימי החופשה השנתית של העובד, אך המעביד אינו חייב להסכים לכך, כיון שחופשה צריכה להיות מתואמת ומאושרת מראש. למרות זאת, כדאי לבדוק אם חל על מקום העבודה הסכם קיבוצי כלשהו, אשר ייתכן ומסדיר זכות לתשלום במקרים כאלה.

 

אם העובד הגיע למקום העבודה, אך המעסיק הוא שמנע ממנו לעבוד, למשל בשל הצפות או הפסקת חשמל, העובד זכאי לקבל את שכרו הרגיל, שכן הוא היה נכון לבצע את העבודה. יחד עם זאת, המעביד יכול להורות לעובד במקרה כזה לעבוד מהבית או ממקום חלופי אחר.

 

עקב כך, על העובדים להתאמץ ולהגיע לעבודה, למרות מזג האוויר, גם אם ההגעה נעשית מסורבלת יותר, ובלבד שאינכם מסכנים את חייהם. בנוסף, אם ידוע כי צפוי מזג אוויר סוער, כדאי לנסות ולשוחח עם המעסיק מראש ולבקש את הסכמתו להיעדרות או לעבודה מהבית. למעסיקים מומלץ להיערך מראש ולהכין את העובדים לעבודה מהבית כשהדבר רלוונטי.

 

אם עובד נעדר בגלל קושי אובייקטיבי והוא מבקש מהמעסיק לזקוף את ההעדרות על חשבון ימי החופשה שלו, למעסיק כדאי להסכים לכך, שכן זה יחסוך לו את ניצול יום החופשה הזה בעתיד, במועד פחות נוח מבחינתו.

 

הכותבת היא ראש מחלקת דיני עבודה במשרד עורכי הדין יגאל ארנון

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים