שתף קטע נבחר

פיליפ מוריס: ייצור סיגריות מסוג חדש יוסיף 1.2 מיליארד דולר בשנה

הצהרתה האחרונה של ענקית הסיגריות האמריקנית אודות המעבר לייצר מוצרים אלטרנטיביים מסוג שונה מהסיגריות המוכרות, הביאה את יצרניות הטבק הגדולות לקדם חוקי רגולציה מחמירים שיקשו על התפתחות המגמה. במקביל, אנליסטים בשוק ההון מעריכים כי ענף הסיגריות האלקטרוניות יגיע ל-10 מיליארד כבר בשנת 2017

עידן חדש בענף העישון? חברת פיליפ מוריס, יצרנית הסיגריות הגדולה בעולם, הצהירה בימים האחרונים כי הכיוון העתידי של החברה הוא לעבור לסיגריה מסוג IQOS. מדובר במערכת חימום טבק בטמפרטורה מבוקרת. ב-IQOS קיים להב חימום שמחמם את הטבק ולא שורף אותו. IQOS מפיק אדי טבק עם טעם טבק אמיתי ללא אש, ללא אפר וללא עשן.

 

כתבות נוספות בערוץ הכלכלה

 

מערכת IQOS היא לא סיגריה אלקטרונית, אלא מוצר שונה לחלוטין. שלא כמו בסיגריה אלקטרונית, IQOS מחמם טבק אמיתי ולא נוזל ניקוטין. השימוש ב-IQOS נעשה יחד עם יחידות טבק לחימום אשר בניגוד לסיגריה לא ניתן להדליקן, אלא רק לחממן בתוך מכשיר IQOS. בעת השימוש לא מתרחשת בערה, ולכן לא נוצר עשן.

 

החברה פרסמה כי היא צופה עלייה משמעותית בפעילות שלה בענף. על פי תחזיות החברה, תחום ה"סיגריות" החדשות יוסיף למכירות החברה 1.2 מיליארד דולר בשנה עד שנת 2020. החברה הודיעה כי היא תשקיע 100 מיליון דולר נוספים ב"מוצרים מהדור-הבא", לפי הגדרתה.

 

מוצר חדש מבית פיליפ מוריס ()
מוצר חדש מבית פיליפ מוריס

בנוסף לסוג הידוע של סיגריות ניקוטין, ישנן הסיגריות האלקטרוניות, שהשימוש בהן החל בשנת 2004 עם כניסתם של יזמים סיניים. על פי ההערכות בשוק, מכירות הסיגריות האלקטרוניות ב-2014 עמדו על 7 מיליארד דולר, מתוכם כ-2.4 מיליארד דולר רק בארה"ב. באותה שנה פעלו 466 מותגים של סיגריות אלקטרוניות ברחבי העולם. אנליסטית הבנק האמריקני Wells Fargo, בוני הרצוג, צופה כי השוק יגיע ל-10 מיליארד כבר בשנת 2017.

 

סיגריות אלקטרוניות מחקות סיגריות רגילות בעיצוב שלהן ולרוב נתפשות כ'בטוחות יותר' או עוזרות בתהליך הפסקת עישון. עם זאת, הטענות הבריאותיות לא מצוינות באופן מפורש, משום שהן עשויות לעורר רגולציה נוספת בשיווק ומכירת המוצר. ממשלות, ארגונים, חברות וצרכנים רבים לא בטוחים באשר לדרך הנכונה לפקח על הסיגריות האלקטרוניות. הסיגריות מספקות ניקוטין לגוף, וההשפעות הבריאותיות שלהן לא ידועות.

 

עם זאת, הקונצנזוס בתחום, שהן פחות מזיקות ממוצרי טבק מסורתיים השורפים טבק. חברות הטבק הגדולות זיהו את הפוטנציאל בשוק הצומח והן משקיעות סכומים ניכרים במותגים של סיגריות אלקטרוניות.

 

הרגולציה הגוברת דוחקת את המתחרים הקטנים מהשוק

לדברי הרצוג, מינהל המזון והתרופות האמריקני (ה-FDA), עשוי לדרוש מיצרניות הסיגריות האלקטרוניות לחשוף את המרכיבים ונתוני הייצור, להכפיף מחקר ועלויות נוספות שרק השחקניות הגדולות בעלות הכיסים העמוקים יוכלו לספוג.

 

במאי 2016 ה-FDA הוציא הוראה כי הוא מרחיב את ההגדרה של מוצרי טבק, כך שיכללו גם סיגריות אלקטרוניות, סיגרים, טבק לנרגילה, מקטרת וג'ל ניקוטין. במסגרת הפיקוח המורחב של ה-FDA, כל המכשירים והמוצרים החדשים יזדקקו לאישור המינהל לפני העלייה למדפים . לפי מקדם תחום הסיגריות האלקטרוניות במרכז האמריקני  למחקר מדיניות ציבורית, ג'ף סטייר, כל בקשה למוצר חדש עשויה לעלות למעלה ממיליון דולר.

 

כמו כן, תקנות חדשות יתמקדו בהגדלת השקיפות והרחקת בני נוער ממוצרים המכילים ניקוטין. הקונים יידרשו להציג תעודת זהות, אזהרות בריאות יוצגו על המוצרים ודוגמיות חינם או מכונות אוטומטיות למוצרי טבק מכוסים יהיו מותרים במתחמים המוגבלים למבוגרים בלבד.

 

רכישת יצרניות סיגריות אלקטרוניות

אחת האסטרטגיות של חברות גדולות לכניסה לשוק הסיגריות האלקטרוניות היא רכישתן של חברות מהתחום. בין הרכישות הגדולות, זו הרכישה שביצעה Lorillard, יצרנית הסיגריות השלישית בגודלה בארה"ב, שקנתה בשנת 2012 את BluCigs עבור 135 מיליון דולר, ונכנסה לשוק הבריטי עם רכישת SkyCig בתמורה ל-48.5 מיליון דולר. ב-2014 נרכשה Lorillard עצמה על ידי Reyonlds בתמורה ל-27.4 מיליארד דולר. במקביל, פיליפ מוריס רכשה את Nicocogs בתמורה ל-350 מיליון דולר, וב-2012 British American Tobacco רכשה את CN Creative בתמורה ל-50 מיליון ליש"ט.

 

קידום רגולציה מחמירה יותר של סיגריות אלקטרוניות

בזמן שה-FDA מנסה להבין מהי הרגולציה הנכונה על שוק הסיגריות האלקטרוניות, יצרניות הסיגריות המסורתיות מקדמות את החמרת הרגולציה הקיימת. בצורה זו הן מנסות להקשות על שחקניות קטנות שאולי לא יהיו להן את המשאבים הנדרשים לעבור את הליכי האישור בדרך להבאת המוצר שלהן לשוק. בנוסף, היצרניות קידמו תקנות להצגת מגוון אזהרות בריאות על אריזות הסיגריות האלקטרוניות - אפקט שיכול להפחיד צרכנים פוטנציאליים.

 

במקביל, חברות הטבק הגדולות מקדמות רגולציה על חנויות המכונות vape shops, בהן ניתן לערבב ניקוטין עם טעמים אחרים לעישון הסיגריה אלקטרונית. חברת הסיגריות Reynolds כבר ביקשה מה-FDA לאסור מכירה על חנויות אלה בטענה שהערבוב עשוי להוות סיכון של בקרת איכות

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים