שתף קטע נבחר

מעסיק יפצה מפוטרת אף שלא ידע שהיא הרה

קופאית במכולת בשדרות סיפרה לבעלים שהיא בהיריון רק לאחר שפוטרה. הוא לא החזיר אותה, ולכן קבע בית הדין שהיא תפוצה בכ-100 אלף ש'

בית הדין האזורי לעבודה בבאר שבע קבע לאחרונה כי בעל מכולת בשדרות יפצה בכ-100 אלף שקל קופאית שעבדה אצלו, ופוטרה כשהייתה בהיריון. המעסיק טען שלא ידע שהיא הרה באותו זמן, אולם השופט יוחנן כהן קבע שהיה עליו להחזיר אותה לעבודה לאחר שעדכנה אותו בכך, או לקבל היתר לפיטורים.

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

לטענת התובעת, היא פוטרה במאי 2014 בשיחה טלפונית כמה ימים אחרי שסירבה להרים ארגז כבד בגלל ההיריון. באמצעות עו"ד צביקה הלפגוט היא טענה שמדובר בהפרה בוטה של חוק עבודת נשים וחוק שוויון הזדמנויות בעבודה, ותבעה פיצויים על הפסדי שכר וזכויות סוציאליות, ועל עוגמת נפש.

 

המעסיק שייצג את עצמו טען מנגד שהתביעה מרוקנת מתוכן שכן האישה לא עבדה אצלו חצי שנה ברצף, ולכן חוק עבודת נשים כלל לא חל על המקרה. לדבריו, התובעת עבדה אצלו שתי תקופות: חודשיים ב-2013, שלאחריהם פוטרה, ועוד ארבעה חודשים בשנה שלאחר מכן, עד שפוטרה סופית משום שהזניחה את החנות.

 

פיטורים אלה, לטענתו, לא נעשו בטלפון אלא בשיחה מפורטת פנים אל פנים, מה גם שלא ידע שהתובעת בהיריון כשפיטר אותה, שכן עדכנה על כך רק לאחר מכן.

 

אבל השופט יוחנן כהן דחה את המעסיק וציין שלא ניתן לפטר עובדת הרה ללא היתר מהממונה על חוק עבודת נשים, גם אם למעסיק נודע על ההיריון לאחר מעשה. לגבי טענת המעסיק לזמן ההעסקה קבע השופט כי סך כל התקופה שהתובעת עבדה אצל הנתבע עמדה על 6.5 חודשים. היא אמנם לא עבדה אצלו חצי שנה ברצף, ציין, אולם החוק לא דורש "רציפות".

 

"התובעת 'עבדה' הלכה למעשה, יותר מ-6 חודשים 'אצל אותו מעביד' ו'באותו מקום עבודה', ועל כן חלות עליה הוראות חוק עבודת נשים", נכתב בפסק הדין ונקבע שללא ניתן היתר מהממונה – הפיטורים לא היו חוקיים.

 

"בהלכה הפסוקה הובהר כי החובה לקבל היתר לפיטורים נובעת מעצם היותה של העובדת בהריון במועד הפיטורים, ואינה תלוי בידיעתו של המעסיק על כך", כתב השופט וקבע כי היה על המעסיק להחזיר אותה לעבודה ברגע שנודע לו על ההיריון, או לפנות לממונה על חוק על עבודת נשים.

 

לפיכך התקבלו כל דרישות התובעת, ונפסק לה פיצוי בגובה השכר שהייתה מקבלת מיום הפיטורים ועד מועד הלידה, וכן בחודשיים שלאחר חופשת הלידה (התקופה המוגנת שבה אסור לפטר עובדת שחזרה מחופשת לידה). בנוסף נפסקו לה השלמת זכויות סוציאליות, פיצוי על היעדר שימוע ועוד.

 

בנוסף לכל אלה השופט כהן פסק לתובעת גם פיצוי מכוח חוק שוויון הזדמנויות על הפגיעה בכבודה וההשפלה שעברה. בסך הכול ישלם המעסיק לתובעת 79,518 שקל בתוספת הפרשי הצמדה וריבית והוצאות משפט של 10,000 שקל.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים