שתף קטע נבחר

המכשיר שמחובר לסמארטפון ויגרום לכם להפסיק לנחור

טכנולוגיה חדשה בפיתוח בריטי-שוויצרי, שכוללת מתקן מיוחד שמחובר לאפליקציה בטלפון הנייד, מבטיחה להביא את הקץ לנחירות בלילה באמצעות אימון וחיזוק שרירי הלשון. התוצאה: לאחר 6 שבועות הסיכוי לנחור צונח

הקץ לקולות הניסור בלילות: מתקן חדש מבטיח להפסיק את הנחירות שמסכנות את בריאותכם ומונעות שינה מכם ומבני ובנות זוגכם. כעת המתקן אושר לשיווק ע"י הסוכנות האירופאית לתרופות.

 

צפו: המכשיר שמאמן את שרירי הלשון ומפסיק את הנחירות

 

 

הפיתוח החדש, SnooZeal,  מכיל מתקן ובו אלקטרודות המונחות מעל ומתחת ללשון, יחידת שליטה מחוץ לגוף, ואפליקציה. המתקן מגרה את הלשון חשמלית, ומונע ממנה להגיע לאותו רפיון מוחלט במהלך הלילה שמגביר את קולות הנחירות.

 

במתקן משתמשים פעמיים ביום, לתקופה של ששה שבועות. פעולה זו "מאמנת" את שרירי הלשון ומאפשרת להם להישאר מתוחים כל שעות היום והלילה.

 

תוצאות מחקרים קליניים הוכיחו כי משתתפים שהשתמשו במכשיר, סבלו בתום תקופת השימוש משיעור נמוך יותר של נחירות.

 

מונעות שינה גם מבני הזוג. נחירות (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
מונעות שינה גם מבני הזוג. נחירות(צילום: shutterstock)

 

בנוסף, המכשיר משדר יומן פעילות לאפליקציה הייחודית, המראה למטופל אם אכן ביצע את כל האימונים במינון ובזמן הנדרשים, וחשוב מכל – מה מידת התכווצות שרירי הלשון. מחירו של המכשיר טרם נקבע.

 

נחירות: פצצה מתקתקת

כל אחד מאיתנו חווה במהלך השינה אי מעבר אוויר למשך כעשר שניות, עד 15 פעמים במהלך הלילה. אבל בקרב הנוחרים יש כאלה שמפסיקים לנשום גם 100 פעמים בלילה. מדובר בכ־1,000 שניות של הפסקת נשימה – יותר מרבע שעה – שמשפיעות על אספקת החמצן למוח וללב, על קצב הלב ועל לחץ הדם.

 

מעבר לכך, בזמן נחירה הגוף בעצם לא ישן: בדיקות אצל נוחרים הראו שגלי המוח שלהם לא מצביעים על תרשים שינה. הגוף והמוח עובדים כפי שעבדו במשך היום. מהסיבה הזו הסובלים מנחירות קמים עייפים בבוקר, כאילו לא ישנו כלל, וסובלים מכאבי ראש, מהפרעות בריכוז, מנטייה להירדמות במשך היום, מיתר לחץ דם ומאימפוטנציה.

 

מחזקים את שרירי הלשון במהלך היום כדי להימנע מנחירות בלילה. SnooZeal ()
מחזקים את שרירי הלשון במהלך היום כדי להימנע מנחירות בלילה. SnooZeal

 

למה בעצם אנחנו נוחרים?

רעש הנחירה נוצר כשהאוויר שאנחנו שואפים ונושפים נתקל ברקמות הרכות שמצויות לאורך צינור דרכי האוויר – מחלל הלוע ועד אזור מיתרי הקול. בעבר נחשב הענבל, אותה פעמונית קטנה בגג הלוע, למקור הנחירה השכיח ונהוג היה להסיר אותו בניתוח, אלא שבחלק גדול מהמקרים הבעיה לא נפתרה גם אחרי הניתוח. בעבר גם היה מקובל לחשוב שאף סתום הוא גורם נחירה משמעותי, אך התברר שאף סתום כגורם יחיד לא מהווה גורם משמעותי בהפקת רעש הנחירה. פתיחת מעברי האף עשויה להפחית ב־10% את עוצמת הנחירה, אך לא פותרת את הנחירות עצמן.

 

לנחירות גורמים רבים. אחד העיקריים שבהם הוא עודף משקל: רקמות שומן מצטברות גם ברקמות הרכות סביב צינור האוויר, מצרות אותו ופוגעות בקשיחותו. כך, בעת הנשימה הרקמה מתנועעת ומרעישה. גורם נוסף הוא ענבל או שקדים מוגדלים, שגורמים לחסימת האוויר בחלל הלוע ואחראים לנחירות מגיל צעיר.

 

גם לגיל יש תרומה משמעותית לנחירות: במהלך השנים הרקמות הופכות למתוחות פחות והשרירים נעשים רפויים יותר. בעוד שבזמערות קיים מתח שרירים מספיק כדי למנוע את התמוטטות צינור האוויר, בעת השינה השרירים נעשים רפים יותר והרקמות צונחות, אז בא לידי ביטוי רעש הנחירה.

 

לשון גדולה היא סיבה נוספת לחסימת מעבר האוויר וליצירת רעש הנחירה. גם מחלות שיוצרות חולשת שרירים או חולשה של הסיבים האלסטיים תורמות לנחירות, כמו גם מחלות שגורמות השמנה ניכרת, למשל עקב טיפול ממושך בסטרואידים, תת תפקוד של בלוטת התריס ועוד. 




 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
יש גם נוחרים שמפסיקים לנשום 100 פעמים בלילה
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים