שתף קטע נבחר

"אין חינוך חילוני בישראל": ההורים החילונים יוצאים למאבק

בגיאוגרפיה לומדים את "תפילת הגשם", ובשיעורי זהירות בדרכים - את "תפילת הדרך". לבתי הספר החילוניים נכנסות עמותות דתיות, ותכנים הומניסטיים לא נלמדים. "המסר לילדים שלנו הוא: אתם צריכים להפוך לדתיים", טוענים הורים בחינוך הממלכתי, ודורשים זרם חינוך נפרד

 

 

הם לא רוצים שילמדו את הילדים שלהם על אלוהים, ולא מעוניינים שבספרי הלימוד ייכללו תכנים דתיים: הורים לתלמידים במערכת החינוך טוענים כי החינוך הממלכתי הפך לשלוחה של החינוך הדתי – ויוצאים למאבק במה שהם מכנים "ההדתה של בתי הספר".

 

<<הכל על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. היכנסו  >>

 

בסוף השבוע שעבר נערך כינוס חירום בהשתתפות אישי ציבור, וחברי "הפורום החילוני" מבטיחים שזו רק תחילתו של מאבק להכרה בחינוך החילוני - כזרם נפרד: "צריך להיות בישראל חינוך ממלכתי-חילוני נגיש לכולם, ממש כמו החינוך הממלכתי-דתי", אומרת ל-ynet מיכל שלו, אם לשלוש בנות וממובילות המאבק.

 

קראו עוד בערוץ היהדות  

  • על העיוורון: "תנו להיכנס עם כלב נחייה לבית הכנסת"

     

    "אנחנו רואים שינויים בתוכניות הליבה, כניסה של מקצועות שכל משמעותם דתית, אנחנו רואים הדתה סמויה בספרי הלימוד, והרבה מאוד עמותות וגרעינים תורניים שנכנסים לבתי הספר הממלכתיים", היא מוסיפה. "וגם רואים הרבה פחות ממה שהיינו רוצים לראות במערכת החינוך: הרבה פחות חשיפה לטקסטים אוניברסליים, והשתלטות כמעט בלעדית של טקסטים יהודיים בכל המקצועות. אנחנו היינו רוצים הרבה יותר טוב מזה לילדים שלנו".

     

    מה הבעיה עם זה שהילדים ייחשפו קצת יותר ליהדות, למסורת שלהם, לתנ"ך?

     

    "הבעיה היא שזה לא קצת יותר", אומרת שלו. "יש בעיה בפרופורציות. היום יש בכל המקצועות חדירה של טקסטים דתיים. בגיאוגרפיה לומדים את 'תפילת הגשם', ובזהירות בדרכים - את 'תפילת הדרך'. גם בשיעורי שפה יש המון טקסטים דתיים.

     

    "הבעיה המרכזית היא שגורמים לילדים שלנו להרגיש נחותים מבחינה ערכית. אז מעבר לקושי עם חוסר האיזון של כמות הדת שנכנסה לבית הספר, ישנו גם קושי עם האופי של הלימוד הזה, שהוא מאוד אמוני ומאוד מתנשא. המסר לילדים שלנו הוא: אתם לא בסדר, ואתם צריכים להשתנות; להפוך לדתיים יותר. זה נעשה בצורה מאוד ישירה ופוגענית".

     

    "גם אנחנו זרם"

    שלו וחבריה לפורום ההורים טוענים כי מדובר במדיניות מיסיונרית מכוונת. "גם משרד החינוך מודה בכך. זו מדיניות מכוונת של משרד החינוך לשנות את תוכניות הליבה, את תוכניות ההעשרה ואת ספרי הלימוד של הילדים שלנו. שר החינוך אומר, בעצם, שמשרדו לא מעוניין לתת לנו, האזרחים החילונים, אלטרנטיבה של חינוך חילוני הומניסטי בישראל. פנינו למשרד החינוך וביקשנו להיפגש. כתבנו מכתבים לשר, לדובר ולמנכ"ל ולא נענינו עד היום. עכשיו אנחנו מתעקשים שהתביעה שלנו תישמע".

     

    בצר לה, שלו שולחת את ילדיה לחינוך הפרטי – ולדבריה, היא לא לבד. בכנס שנערך בשבוע שעבר נטלו חלק 400 הורים. חברי הפורום טוענים כי במסגרת השינויים בספר האזרחות החדש, צומצה הלמידה על ערכי הדמוקרטיה.

     

    עוד הם קובלים, כי מקצועות המדעים המדוייקים ומדעי הרוח נלמדים ברמה בלתי מספקת, לימודי התרבות והאמנות נדחקו לגמרי, וכי פילוסופיה, כלכלה ושפות נלמדים רק במגמות ספציפיות ובבתי ספר מסוימים.

     

    "אנחנו דורשים להפסיק את ההדתה של מערכת החינוך החילונית, ולתת מקום לעולם התוכן הרחב והמלא שמציעה החילוניות. אנחנו דורשים הקמה של זרם חינוך חילוני ממלכתי שיוכל להגן על עצמו מפני מגמת ההדתה של מערכת החינוך".

     

    רם פרומן, יו"ר הפורום החילוני, אמר בכנס כי אינו מעוניין לכפות את ערכיו על אף אחד. "אני רוצה לתת לילדיי את החינוך שאני רואה כראוי. על הציבור החילוני להבין שהוא מיעוט, ושבמדינת ישראל למיעוטים יש יותר כוח מאשר לרוב הדומם. בפורום החילוני לקחנו על עצמנו להנהיג את המיעוט הזה".
  •  

    ממשרד החינוך נמסר בתגובה: "מדינת ישראל היא מדינה יהודית ודמוקרטית. מערכת החינוך פועלת לאור עקרונות אלה".

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים