שתף קטע נבחר

חוק ההסדרה עבר בקריאה ראשונה בכנסת

ברוב של 58 תומכים מול 51 מתנגדים אושר בקריאה ראשונה החוק שנועד להסדיר את היישובים ביהודה ושומרון ללא הסעיף על עמונה. בנט הודה לראש הממשלה ואמר כי זה "יום של גאווה גדולה" וקרא לתושבי עמונה להימנע מאלימות ביום הפינוי: "בל ירים איש יד על אחיו". בני בגין מהליכוד הצביע שוב נגד

 

 

עוד שלב בחקיקה: חוק ההסדרה החדש, שאינו כולל את הסעיף הנוגע לעמונה, עבר הערב (ד') בקריאה ראשונה בכנסת. 58 ח"כים הצביעו בעדו לעומת 51 מתנגדים. בין המתנגדים היה ח"כ בני בגין (הליכוד) ששמר על עמדתו כמו בהצבעה בקריאה הטרומית, שהובילה להשעייתו מוועדת החוקה.

 

יו"ר הבית היהודי נפתלי בנט אמר הערב בכנסת על חוק ההסדרה: "זה יום של גאווה גדולה. זה יום שחצי מיליון תושבי יהודה ושומרון וכל אזרחי ישראל יכולים להרים את הראש ולדעת: לא רק שבאמת אנחנו העם של הארץ הזאת, אלא גם על פי החוק בספר החוקים של מדינת ישראל. הצעד הבא הוא להחיל את ריבונות מדינת ישראל במעלה אדומים, והצעד אחרי הוא להחיל את החוק. אני אחיל כשיהיו לי 30 מנדטים. אמרתם שגם זה לא יקרה, והנה זה קורה.

 

"אני רוצה להגיד תודה ראשונה לראש הממשלה בנימין נתניהו, שאנחנו בימים האחרונים עובדים מאוד קשה כדי לתת פה מענה לסוגיה לא פשוטה. הכול בסדר בנגמ"ש. אני מודה לשלום עכשיו. שלום עכשיו שלחו לנו יתושים קטנים כאלה - עוד בג"ץ ועוד בג"ץ - והיום בזכות האנשים הטובים ביותר בשלום עכשיו אנחנו לא נלחמים ביתושים אלא מייבשים את הביצה".

 

בנט התייחס לפינוי המסתמן וקרא לתושבי עמונה להימנע מאלימות. "בשום מצב, בשום תנאי ועל שום נושא, בל ירים איש יד על אחיו", אמר בנט. ח"כ בצלאל סמוטריץ' אמר לאחר ההחלטה: "התקדמנו עוד שלב למען ההתיישבות, למען עם ישראל למען מדינת ישראל. זהו חוק ציוני, ערכי, יהודי. זהו חוק צודק".

נפתלי בנט, הערב במליאה (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
נפתלי בנט, הערב במליאה(צילום: אוהד צויגנברג)

עמונה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
עמונה(צילום: AFP)

 

 

ביום שני אושר חוק ההסדרה בקריאה טרומית במליאת הכנסת ברוב של 60 תומכים מול 49 מתנגדים וללא הסעיף הנוגע לעמונה. החוק עבר עוד קודם לכן גם בוועדת השרים לענייני חקיקה למרות ההתנגדות שהביע היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט, שאמר כי גם הנוסח החדש אינו חוקתי.

 

היום, על רקע הקריסה הצפויה של המתווה לפינוי עמונה בשל קשיים משפטיים, הסתמן פתרון חדש לפיו 40 המשפחות המתגוררות במאחז, שעל פי קביעת בג"ץ יצטרך להתפנות עד סוף החודש, יועברו ככל הנראה באופן זמני לקראווילות חדשות ביישוב עפרה הסמוך. בינתיים יוקם עבורן יישוב קבע חדש ליד שבות רחל.

 

ח"כ שולי מועלם רפאלי מהבית היהודי, יוזמת חוק ההסדרה, אמרה בפתח הדיון כי החוק הוא "דרך המלך שבה מדינת ישראל מממשת את ריבונותה, ומכריזה על כך שמתיישבי יהודה ושומרון אינם אזרחים מסוג ב'. הגיע הזמן, 50 שנה אחרי הנס הגדול שקרה לנו פה במלחמת ששת הימים, שנממש את הריבונות שלנו ונסדיר את כל השטחים האלו".

 

היא הוסיפה: "נשמעו קולות שאם נדחה את זה למחר או למחרתיים הנושא יפוג וייעלם. אז לא חברים. 50 שנה עברו, וזה הזמן להגיד: הבית הזה צריך להחליט מה עושים עם ההתיישבות היהודית ביהודה ושומרון.

לנו זה ברור ולכן מונח פה חוק ההסדרה".

 

יו"ר יש עתיד יאיר לפיד אמר כי "המומחיות" של הממשלה הנוכחית היא לקחת בעיות מסובכות ונפיצות ולהפוך אותן לשתי מילים. "חוק המואזין, חוק ההסדרה, חוק ההשעיה, חוק הנאמנות, חוק העמותות. תמיד שתי מילים. תמיד אחת מהן היא 'חוק', כדי שלא נשים לב שמדובר בהיפך מזה. שמדובר בשתי מילים שמטרתן לעקוף את החוק, לשבור את שלטון החוק, להעלים את שומרי החוק".

 

"יש משהו כמעט מרשים בדרך שבה אפשר בשתי מילים לפרק את החברה הישראלית, להחליש את כוחה של המדינה, לפגוע בבית המשפט העליון שלה, לפגוע במעמד הבינלאומי שלה, להסית אותנו אחד נגד השני", אמר לפיד. "אם יש לך שתי מילים ממש מוצלחות, ניצחת. הקואליציה תנצח היום", אמר לפיד. "אני מברך אתכם. הצלחתם לקחת את המדינה הכי אינטליגנטית עלי אדמות, עם הבעיות הכי מורכבות עלי אדמות, והפכתם אותה לשתי מילים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אוהד צויגנברג
נפתלי בנט, הערב
צילום: אוהד צויגנברג
מומלצים