שתף קטע נבחר

אחרי 26 שנה: זה הישראלי שחשוד ברצח בהולנד

משטרת הולנד דיווחה לפני ארבעה חודשים על מעצר דרמטי של חשוד ברצח הישראלית מרים (מימי) שרון, שנמצאה ב-1990 ללא רוח חיים בדירתה בהאג. ל-ynet נודע כי החשוד הוא דניאל (דני) אמונה מפתח תקווה. אמונה, שנעצר מיד לאחר איתור הגופה ושוחרר אז מחוסר ראיות, ריצה עונשי מאסר ממושכים בארץ

 

מרים (מימי) שרון ז"ל עזבה את ישראל בשנת 1979. במהלך טיול בהולנד היא הכירה צייר מקומי והתאהבה בו. השניים נישאו, נולדו להם בן ובת, אך לאחר כמה שנים החליטו להיפרד. ב-8 באוקטובר 1990, עם תחילת מהומות בהר הבית שבהן נהרגו 17 פלסטינים, נמצאה גופתה של שרון בדירתה בהאג. במהלך החקירה נבדק חשד ששרון נדקרה למוות בתגובה לאירועים בירושלים, אולם מניע זה נשלל. לפני ארבעה חודשים, 26 שנה אחרי מציאת הגופה, הדהימה משטרת הולנד כשדיווחה: החשוד ברצח נלכד, והוא ישראלי.

 

מפרטים שהגיעו לידי ynet עולה כי החשוד הוא דניאל (דני) אמונה (52), עבריין מפתח תקווה שנכנס ויצא מבתי הסוהר בישראל מאז שהיה בן 17. הוא הסתבך בעבר עם עבירות סמים, אלימות ורכוש שבגינן ריצה עונשי מאסר ממושכים. בשלב מסוים הוא אף הוגדר נרקומן, והתחנן בפני שופט שיאפשר לו לעבור גמילה ביפו.

מרים שרון ז"ל. נרצחה בגיל 36 (באדיבות המשפחה ) (באדיבות המשפחה )
מרים שרון ז"ל. נרצחה בגיל 36(באדיבות המשפחה )

 (באדיבות המשפחה ) (באדיבות המשפחה )
(באדיבות המשפחה )

 (באדיבות המשפחה ) (באדיבות המשפחה )
(באדיבות המשפחה )

המשטרה ההולנדית חשדה כבר בשבועות הראשונים לאחר מציאת גופתה של שרון כי רוצחיה היו ישראלים שנמלטו לארץ. לפי גורם משטרתי בהולנד, אמונה נעצר בפעם הראשונה מיד לאחר הרצח, אך לבסוף הוא שוחרר מחוסר ראיות, שב לישראל והמשיך בחייו. פעם אחר פעם הוא הסתבך בארץ עם רשויות החוק, בעיקר בעבירות של החזקת סמים, יבוא סמים ומכירתם וניהול אתרי הימורים.

 

בסוף 2014, עם שחרורו האחרון מהכלא בישראל, החליט אמונה להגיע להולנד. באוגוסט 2015 הוא יצא לשם, אולם עדיין לא ברור מדוע החליט לעשות את הצעד הזה. לאחר מעצרו הכחיש אמונה כל קשר למעורבות ברצח של שרון. עד למתן החלטה אחרת בעניינו, מנסים סנגוריו בהולנד לפעול לשחרורו - אבל עד כה הם לא הצליחו במשימה. עו"ד פים שולטה מצוות ההגנה של אמונה הדגיש בשיחה עם ynet כי נכון לעכשיו אין לו מה לומר לתקשורת בישראל על אודות הפרשה.

 

אנשי מפתח יעידו שוב 

סנגוריו של החשוד הישראלי טענו במהלך דיון שהתקיים בשבוע שעבר כי לא ניתן לבצע הליך משפטי הוגן מאחר שהראיות התיישנו ונפגמו בשנים שחלפו מאז הרצח, אולם בית המשפט ההולנדי דחה את הטענה. בית המשפט קבע כי עדיין ניתן לשמוע את עדותם של חוקרים ועדי מפתח שהיו בזירה המדממת. בני משפחה של שרון, שחלקם מתגוררים בהולנד וחלקם בארץ, עודכנו באחרונה על ידי משטרת הולנד בהתפתחויות החדשות.

 

תיק הרצח של שרון, בת 36 במותה, נותר במשך שנים רבות פתוח. בסופו של דבר היה זה שכלול בבדיקות DNA שקידם באופן דרמטי את החקירה והמעצר. משטרת אמסטרדם מינתה צוות מיוחד של חוקרים, שבחן מחדש את המקרה. ממצאים שנאספו בזירה, ובכללם מעיל עור שחור ובדל סיגריה, נשלחו לבדיקות חדשות שהובילו למעצרו של אמונה.

אמונה באיור מדיון בביהמ"ש בהולנד. שורת הסתבכויות עם החוק ()
אמונה באיור מדיון בביהמ"ש בהולנד. שורת הסתבכויות עם החוק

בית משפחת אמונה בפתח תקווה ()
בית משפחת אמונה בפתח תקווה

הדיווח על הרצח ב"ידיעות אחרונות" (צילום: ארכיון "ידיעות אחרונות") (צילום: ארכיון
הדיווח על הרצח ב"ידיעות אחרונות"(צילום: ארכיון "ידיעות אחרונות")

אמונה התגורר עם אשתו וחמשת ילדיו בשכונת מחנה יהודה בפתח תקווה. בסוף 2014, כשנה וחצי לפני שנעצר בהולנד, הוא שוחרר מכלא גלבוע לאחר שריצה 22 חודשי מאסר בגין עבירות של קשירת קשר לביצוע פשע, סיוע לעסקת סמים והחזקת סמים. בכתב האישום שהוגש נגדו בבית המשפט המחוזי בנצרת צוין כי בשנת 2013 הוא נתפס מוכר 905 כדורי MDMA לשני עבריינים מטבריה, אך בגלל קשיים ראייתיים הוא הודה והורשע לבסוף בתיק זה במסגרת הסדר טיעון.

 

התיק הפלילי שלו עב כרס. עיון בו מלמד כי אמונה החל את דרכו העבריינית כבר ב-1982, בעת שהיה בן 17. הוא הורשע אז בבית המשפט לנוער בפתח תקווה בעבירות של סחר בסמים, ונגזרו עליו 18 חודשי מאסר על תנאי. כשנתיים לאחר מכן הורשע אמונה שוב בעבירות מתחום הפשיעה החמורה: משיכת המחאות ללא כיסוי, הטרדת עד ועבירות של גניבה. הפעם הוא נידון בפעם הראשונה בחייו למאסר בפועל למשך 30 חודשים.

משפחתה של שרון עודכנה בפרטים (באדיבות המשפחה ) (באדיבות המשפחה )
משפחתה של שרון עודכנה בפרטים(באדיבות המשפחה )

 (באדיבות המשפחה ) (באדיבות המשפחה )
(באדיבות המשפחה )

ב-1985 הוא הסתבך שוב עם החוק ונידון לשבע שנות מאסר בפועל, לאחר שהורשע בבית המשפט המחוזי בתל אביב בעבירות של נשיאת כלי נשק שלא כדין, קשירת קשר לביצוע פשע וקבלת נכסים שהושגו בגניבה. בכתב האישום אף נטען שאמונה ניסה להרוס מבנה באמצעות חומרי נפץ.

 

במהלך שהותו בכלא בשלהי שנת 1990, הרשיע בית משפט השלום בפתח תקווה את אמונה בעבירות של תקיפה ואיומים. בגין עבירות אלה הוא נידון לשנתיים מאסר על תנאי. הרשויות ההולנדיות חושדות כעת כי מיד לאחר שחרורו בשנה זו, אמונה נכנס למדינה דרך בריסל, ככל הנראה עם עבריין אחר מפתח תקווה, ואז דקר למוות את שרון.

 

משרד החוץ בירושלים אישר את דבר מעצרו של אמונה על ידי הרשויות ההולנדיות, ומסר בהתייחסותו לנושא כי "כשישנו אזרח ישראלי שנעצר בגין הפרת חוק מקומי, משרד החוץ מוודא שהאזרח זוכה ליחס נאות בהתאם לחוק ואינו מופלה לרעה - כפי שקורה במקרה זה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
באדיבות המשפחה
מרים שרון ז"ל והחשוד ברצח
באדיבות המשפחה
מומלצים