שתף קטע נבחר

שתילת קבצים והסוואה: כך הרוסים התערבו בבחירות בארה"ב

בסוף השבוע דווח כי ה-CIA מאשים קבוצת האקרים רוסים שפועלים בשירות הקרמלין בפריצה למטה הדמוקרטי במהלך הבחירות. אורן אלימלך, יועץ וחוקר סייבר ואבטחת מידע, אינו מופתע ומזהיר את טראמפ: "הם בחרו לא לפרסם את המידע שהשיגו עליו ואולי שומרים לשעת חירום"

 

דבר ההתערבות הרוסית בבחירות בארצות הברית נחשף בסוף השבוע עם הדיווח של ה"וושינגטון פוסט" בדבר הדו"ח של ה-CIA שמפנה אצבע מאשימה כלפי השלטון הרוסי בפריצה למטה הדמוקרטי במהלך הבחירות. הקבוצה האחראית לפריצה היא קבוצת האקרים המכונה "הדוב המפואר". אורן אלימלך, יועץ וחוקר סייבר ואבטחת מידע, אומר בראיון לאולפן ynet כי המהלך הרוסי הוא חלק מ"הדוקטרינה הרוסית החדשה של השלטון הרוסי, שאומרת 'בואו ננסה להשפיע לטובתנו'".

 

"עכשיו זה היה אישור סופי. כבר יודעים חצי שנה שזה מה שקרה", סיפר אלימלך. "פריצות ההאקרים נועדו לסייע לממשלת פוטין להשפיע על הבחירות. הם שתלו קבצים על-ידי התקפות מייל שונות כדי לגרום לאנשים מתוך המטה הדמוקרטי וגם הרפובליקני לפתוח קבצים, לעקוב אחרי הקלדות ולשלוט על הכול".

סייע לו? טראמפ ופוטין (צילום: MCT, רויטרס) (צילום: MCT, רויטרס)
סייע לו? טראמפ ופוטין(צילום: MCT, רויטרס)

אמנם הטענות הן כי הפריצה הרוסית נועדה לעזור לטראמפ, אך כאמור גם הרפובליקנים היו מטרה. "הם בחרו לא לפרסם את המידע על הרפובליקנים. יכול להיות שהם שומרים את זה לשעת חירום ויכול להיות שהם אמרו לעצמם שלא יפרסמו את זה כדי לסייע לטראמפ", מסביר אלימלך.

 

לדברי אלימלך, הפעולה הרוסית עבדה כך: "הם עקבו אחר כל מסע הבחירות של קלינטון, עקבו אחרי גופי ממשל תומכים כדי לגלות מי נותן כספים ומי מסייע להם. היו כאן שתי שיטות מעקב שונות. הראשונה הייתה לאסוף כמה שיותר מידע והשנייה לאסוף מידע שיכול לסייע נגד. בעצם, הדברים שקלינטון השתמשה בהם כדי לתקוף את טראמפ, ההאקרים כבר ידעו לפני".

 

זו לא הפעם הראשונה שרוסיה מתערבת בבחירות ועשתה זאת גם בבחירות בגאורגיה בשנת 2008. אנשי קהילת המודיעין בעולם מזהירים כי המטרה הבאה של רוסיה היא הבחירות בגרמניה ובצרפת שיתקיימו שם בשנה הבאה. "אם נסתכל על ההיסטוריה בכלל של הריגול בכל התחום של ממשלות ומעצמות, לאורך שנים היו השפעות של ממשל כזה או אחר. גם ארה"ב השפיעה גם על דרום אמריקה. אבל במקרה הנוכחי יש ממש אחיזה והשפעה".

 

ההאקרים מנסים לעשות הכול כדי שטביעת האצבע הדיגיטלית שלהם לא תימצא, אף שמעורבות הקבוצה הרוסית ברורה. "הם נוקטים כמה שיטות של הסוואה. הם מאשימים מישהו אחר כמו שהם עשו בעבר כדי לנסות להטיח את האשמה ולכוון אותה למישהו".

 

בשבוע שעבר הפנה הבית הלבן אצבע מאשימה לפעילות קבוצת ההאקרים הזו בניסיון להתערב בבחירות בארה"ב. לפי הנטען, "הדוב המפואר" אחראי לפריצה למיילים של המטה הראשי של המפלגה הדמוקרטית, אך פעילותו היא ארוכת שנים. כאמור, מתקפת הסייבר על נשיא גאורגיה בשנת 2008 סאקשווילי הייתה אחת המטרות כמו גם ערוץ הטלוויזיה הצרפתי, שהוחשך ועל המסך הופיעו מסרים של דאעש.

 

היעד האחרון היה ההדלפה הגדולה של אתר ויקיליקס במה שהוגדר "מסמכי פודסטה" על שם יו"ר מטה הבחירות של הילרי קינטון, ג'ון פודסטה. במשך שבועות חשף האתר עוד ועוד מיילים מתוך תיבת המייל של פודסטה שכל פעם הביכו את קלינטון מחדש. כעת מתברר כי המקור להדלפה, שוויקיליקס לא אישרה את קיומו, הוא וירוס בשם "גוסיפר 2.0" והעומד מאחוריו - גם הפעם - הוא "הדוב המפואר" הרוסי.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים