שתף קטע נבחר

בפקודה: קצינים הסירו פוסט תמיכה בכורדים

חבריו ללימודים בחו"ל של סגן נועם גדסי שמחו לגלות שהצטלם עם דגל הלאום שלהם - כורדיסטן, ופרסם אותו בפייסבוק במהלך שירות מילואים. המפקדים של גדסי ושל חברו פחות התלהבו והורו לו להסיר את הפוסט

 

הפוסט. הוסר מהפרופיל הציבורי ()
הפוסט. הוסר מהפרופיל הציבורי
 

שני קציני צה"ל במילואים שפרסמו תמונה שלהם מניפים את דגל כורדיסטן - נאלצו להסיר את הפוסט ברשתות החברתיות - בפקודה. השניים צילמו את עצמם בתחילת השבוע שעבר מניפים את הדגל במהלך תרגיל של חטיבת השריון הסדירה 401 באזור הגלבוע. הם נעמדו סמוך לג'יפ צה"לי ומאהל החטיבה בשטח, ואחזו בדגל כורדי גדול. כאשר נודע הדבר למפקדם, הוא דרש מהם להסיר את הפוסט שבו פרסמו את התמונות. 

 

הפוסט הוסר מהפייסבוק הציבורי של הקצין, סגן במיל' נועם גדסי. בשיחה עם ynet הוא הסביר כי מדובר בפעולת תמיכה בחבריו הכורדים שלומדים עמו רפואה באוניברסיטת אודסה באוקראינה.

 

בין ישראל לכורדים שוררת מערכת יחסים חשאית ארוכת שנים, לפי פרסומים זרים, ולפני כשנתיים אף הביע הראש הממשלה בנימין נתניהו תמיכה בעצמאות העם הכורדי. ברקע: המתיחות הקבועה בין טורקיה לכורדים שנלחמו בה ובשנה האחרונה החריפו את מאבקם בדאעש בעיראק.

 

המחווה יוצאת הדופן של שני הקצינים הישראלים בפייסבוק מלב התרגיל החטיבתי, שדימה לחימה של צה"ל בחיזבאללה, נעשתה גם באנגלית ובערבית: "אנו שולחים לכם חיבוק גדול, לאחיי הכורדים בסוריה ובעיראק".

 

אחד הכורדים הנמענים לפוסט זה, חברו של גדסי לספסל הלימודים, קרוואן קח אחמד, השיב: "תודה רבה אחי, אנחנו אחים ואני מקווה שתצליח ותגיע בבטחה. חיים ארוכים ואהבה לישראל".

לוחמים כורדים בעיראק (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
לוחמים כורדים בעיראק(צילום: רויטרס)
 

סגן גדסי, שכבר הספיק לסיים את מילואיו ולחזור בסוף השבוע לאוקראינה, הסביר: "האומה הכורדית מעריצה, מגוננת ותומכת במדינת ישראל בכל רמ"ח איבריה, וכך גם עמיתיי הסטודנטים באודסה, שנעמדים על רגליהם האחוריות למען מדינת ישראל בכל דיון או עימות. מי שאוהב את ישראל, אני אוהב אותו בחזרה ללא כחל וסרק. קיבלתי לפוסט הזה תגובות נלהבות ותומכות". שני הקצינים כאמור לא צפויים להיענש, אך הפוסט הועבר למרחב הפרטי של גדסי, וכעת לא ניתן לראות אותו באופן ציבורי. 

 

בשנים האחרונות ניסה צה"ל ללא הצלחה יתרה להגדיר את כללי השימוש של חייליו ברשתות החברתיות. המסקנות שאליהן הגיעו בצבא היו שגישה הסברתית וחינוכית תישא פרי יותר מגישות אחרות, אך חיילים המשיכו לפרסם פוסטים על שירותם הצבאי, ובחלק מהמקרים גם הביעו דעות פוליטיות.

 

בסירוב האחרון בבקו"ם של עשרות מתגייסים להתפנות לבסיס הטירונות של השריון, הייתה זו קבוצת פייסבוק סגורה של מלש"בים וחיילים שתמכה וייעצה לסרבני הפקודה כיצד לפעול, מתחת לאף של צה"ל.

 

מדובר צה"ל נמסר בתגובה: "המקרה טופל על ידי המפקדים והפוסט הוסר. צה"ל רואה ברשתות החברתיות מרחב ציבורי ולפיכך במסגרת הנהלים על חייל להימנע מעיסוק בנושאים צבאיים או מדיניים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים