שתף קטע נבחר

התחזית המעודכנת: חשש להצפות, רוחות עזות, שלג בחרמון וגלים של עד 8 מטרים

חברת החיזוי "מטאו-טק" פרסמה התראה מיוחדת לקראת מערכת גשומה וסוערת שתימשך עד ליום רביעי. החקלאים מתעודדים לקראת הגשם לאחר חודש יבש במיוחד. רשויות המים: מצב מאגרי המים בצפון גרוע במיוחד, לכנרת חסרים 5 מטרים כדי להתמלא

 

החורף חוזר (צילום: מתן צורי) (צילום: מתן צורי)
החורף חוזר(צילום: מתן צורי)

 

החורף חוזר. חברת החיזוי "מטאו-טק" פרסמה בצהריים (יום ב') התראה לקראת מערכת חורפית וסוערת שתתחיל הלילה ותימשך עד ליום רביעי. גשמים חזקים יירדו בעיקר בצפון הארץ ובהרי המרכז. חשש כבד לשיטפונות בנחלים והצפות בערים. מחר בשעות אחר הצהריים הגשם יתפשט למישור החוף הדרומי ולצפון הנגב, והרוחות יתחזקו ויגיעו עד ל-80 קילומטרים בשעה.

 

ביום רביעי יימשכו הגשמים בעוצמה במיוחד בצפון הארץ ובהרי המרכז, אך ייחלשו במישור החוף. קיים חשש לשיטפונות והצפות בעיקר בצפון הארץ, בבקעת הירדן ובים המלח. ינשבו רוחות מערביות עזות בעוצמה של 50 קמ"ש, עם משבים של 90 קמ"ש ואף יותר. תורגש צניחה במידות החום וייעשה קר. בחרמון צפויה סופת שלג וקיים סיכוי לשלג בצפון רמת הגולן. ייתכן שלג קל בפסגות הרי הגליל. הגלים בים התיכון יהיו גבוהים מאוד וגובהם ינוע בין 4 מטרים ל-8.

 

החקלאים בצפון מתעודדים

המערכת החורפית עשויה להמטיר עשרות מילימטרים של גשם, ואולי גם שלג בהרי הצפון. על אף מזג האוויר שצופים החזאים והמערכת הגשומה שפקדה את המדינה לפני כשבוע וחצי, מצב משק המים בצפון הארץ רחוק מלהשתפר.

 

באגודת מי גולן שאחראית על מערך המים לענף החקלאות ברמת הגולן אומרים כי מצבם של מאגרי ההשקיה גרוע, ומפלס המים עומד על 10 אחוזים בלבד. מנכ"ל האגודה איתן שדה אמר כי "המערכת הקודמת הייתה מעודדת וייחודית מבחינת כמויות המשקעים שירדו. אם התחזיות למערכת גשומה אכן יתממשו, אנחנו צופים שהזרמת המים למאגרים תתחדש מיד". שדה הוסיף כי עדיין אי-אפשר לנשום לרווחה, "אולם המצב כרגע מעודד יותר, התחזיות דיברו על דצמבר יבש ממשקעים".

 

ברשות המים מתקשים לגלות אופטימיות. הזרימות שנצפו בנחלים ובמפלים בגליל והגולן לאחר המערכת החורפית הקודמת, גוועו. מפלס הכנרת עלה בשבוע שעבר בחמישה סנטימטרים כתוצאה מגשם ישיר, אך הפסיק לעלות מיד בתום הגשמים. ברשות מתעודדים מהעובדה כי מפלס המים לא ירד בעשרת הימים האחרונים. למרות מדיניות שאיבת מים מינימלית שהונהגה בשנה האחרונה, מפלס הכנרת עומד על 213.77 מטרים מתחת לפני הים, ועל מנת למלא את האגם יש צורך ב-4.97 מטרים נוספים של מים.

 

 

חשש מהצפות החל מיום שלישי. פארק מקורות הירקון (צילום: אורי סולימני, רט״ג) (צילום: אורי סולימני, רט״ג)
חשש מהצפות החל מיום שלישי. פארק מקורות הירקון(צילום: אורי סולימני, רט״ג)

חסרים עוד חמישה מטרים. הכנרת (צילום: מיכאל שמידט) (צילום: מיכאל שמידט)
חסרים עוד חמישה מטרים. הכנרת(צילום: מיכאל שמידט)

ברכבת ישראל מתכוננים למקרה של שלג בבירה. ברד על מסילת הרכבת בלוד (צילום: דוברות רכבת ישראל) (צילום: דוברות רכבת ישראל)
ברכבת ישראל מתכוננים למקרה של שלג בבירה. ברד על מסילת הרכבת בלוד(צילום: דוברות רכבת ישראל)

"גם אנחנו ממתינים למערכת הגשם למרות שהיא צפויה להיות חלשה יותר מהמערכת הקודמת", אמר דובר רשות המים אורי שור. "הפערים הגדולים בין מערכת גשם אחת לשנייה אינם טובים. האדמה שוב מתייבשת, והגשם הבא במקום שיחליק ויזרום למקורות המים - נספג באדמה ומתאדה לאחר הגשמים".

 

תנורי חימום ושקי שינה - ברכבת מתכוננים לשלג בירושלים

אף שבמערכת הקרובה לא צפוי שלג בירושלים, רכבת ישראל הודיעה על סיום ההיערכות להמשך הפעילות במקרה של שלג בבירה. הנהלת הרכבת הודיעה כי היא רכשה ציוד ייעודי לחימום מסוטי הרכבת, שאחראים על העברת הרכבת ממסילה אחת לאחרת, כד להמשיך להפעיל את רכבות הנוסעים לירושלים.

 

מרכבת ישראל נמסר כי גם תעלות הניקוז בתחנות הרכבת עברו טיפול משמעותי לאור הצפות שהיו בעבר שהובילו לסגירת קווים ותחנות. גם משאבות הניקוז והגגות בתחנות נבדקו ונאטמו. בתחנות בית שמש וירושלים הוצבו תנורי חימום, מיטות, שקי שינה וכמויות ראשוניות של מלח למניעת קיפאון למקרי חירום.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חן זמיר
חורף בתל אביב. ארכיון
צילום: חן זמיר
מומלצים