שתף קטע נבחר

ביטוח לאומי סירב לפצות עובד שלו שהפך נכה

אחראי על מחלקת נכות בסניף בצפון נפצע כשהחליק על מדרגות ליד המשרד. אפילו הוא נאלץ לתבוע את הביטוח הלאומי. הפיצוי שנקבע: 144 אלף שקל

המקרה הבא אינו משל אירוני אלא סיפור שקרה באמת: רכז מחלקת נכות כללית בסניף של ביטוח לאומי בצפון הארץ נפצע כשהחליק בבניין בדרך למשרד שלו והוגדר נכה. אלא שדרישת הפיצויים שלו מהביטוח הלאומי נתקלה בהתנגדות, ורק תביעה בבית משפט השלום בנצרת הביאה לכך שהוא יפוצה בכ-144 אלף שקל.

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

האירוע התרחש לפני כ-13 שנה: רכז מחלקת נכות כללית בסניף בצפון הארץ של ביטוח לאומי עשה את דרכו חזרה מהמזנון למחלקה, החליק במדרגות ונפגע בגבו ובצווארו. הוא ביקש מהמוסד להכיר באירוע כתאונת עבודה, בקשה שלמרבה הפלא התקבלה רק לאחר התערבות מצד בית הדין לעבודה.

 

ב-2009 הוא תבע את ביטוח לאומי, הפעם כדי שישלם לו פיצויים על הנזקים שנגרמו לו בעקבות התאונה, כמו אובדן שכר, כאב וסבל. התובע, כיום בן 58, טען שעקב התאונה הוא סובל מנכות של 23.5% בעמוד השדרה. לטענתו, רשלנות הביטוח הלאומי גרמה לקרות התאונה, משום שלא הוצב מעקה בצד המדרגות בסניף ולא הותקנו אמצעים מונעי החלקה. זאת אף שמדובר במדרגות ישנות, מחליקות ולא בטיחותיות.

 

הביטוח הלאומי טען מנגד שהנתבע מפריז בנזקיו, ומנסה לייחס לתאונה מגבלות רפואיות שמהן סבל עוד קודם לכן.

 

מעבר לכך, הוא ביקש מבית המשפט להטיל על התובע אחריות משמעותית לתאונה, בשיעור של לא פחות מ-60%. לפי גרסת ביטוח לאומי, גם אם היו בעיות במדרגות, אי אפשר להתעלם מכך שהתובע היה עובד ותיק, שהשתמש במדרגות באופן תדיר, והיה צריך להיזהר יותר.

 

סכנה לעובדים ולציבור

אבל השופטת רננה גלפז מוקדי קיבלה את גרסת התובע שלפיה החליק על מדרגות ישנות, חלקות, לקויות ומסוכנות. היא הגיעה להחלטה לאחר שעיינה בתמונות של המדרגות ושמעה את עדויותיהם של התובע וחוקרים מטעמו, בעוד המוסד לא הציג ראיות שסתרו אותן.

 

"התרשמתי כי היעדר תחזוקה של המדרגות ושימוש במדרגות משך שנים רבות, הפכו את המדרגות מחליקות במידה אשר מסכנת את ציבור המשתמשים בהם, לרבות עובדי הנתבע ובכללם התובע", כתבה בפסק הדין.

 

נקבע שביטוח לאומי היה צריך לצפות את סכנת ההחלקה בנסיבות אלה, והפר את חובתו כשלא נקט מעשים אקטיביים לשמור על בטיחות עובדיו וציבור המבקרים בסניף (כיום המבנה המסוכן כבר לא בשימוש). עם זאת, מכיוון שהתובע אכן היה מודע למסוכנות המדרגות, יוחסה לו אחריות בשיעור של 20% לנזקיו.

 

השופטת גלפז מוקדי התבססה על חוות דעת מומחה של בית המשפט והעמידה את נכותו התפקודית של התובע על 12%. בהתאם לכך, ולאחר ניכוי אחוזי האחריות שלו, היא הורתה לביטוח לאומי לשלם לו פיצויים בסך של 144 אלף שקל, בתוספת 40 אלף שקל הוצאות משפט ושכר טרחת עו"ד.

 

  • לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה באדיבות האתר המשפט הישראלי פסקדין
  • שמות ב"כ הצדדים לא צוינו בפסק הדין
  • עו"ד ערן קונפינו עוסק בתאונות עבודה ודיני ביטוח
  • הכותב לא ייצג בתיק

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
הביטוח הלאומי
צילום: גיל יוחנן
צילום: ליאת קונפינו
עו"ד ערן קונפינו
צילום: ליאת קונפינו
מומלצים