שתף קטע נבחר

הוצג מתווה הסדר לעמונה: פינוי בהסכמה תמורת הישארות על ההר

נתניהו ובנט גיבשו מתווה שלפיו בתיהן של 40 המשפחות יועתקו לקרקעות פנויות על ההר, תמורת התפנות מרצון וללא מהומות. בנט: "עמדנו ביעד שהצבנו". גורמים פוליטיים: "הכדור נמצא כעת אצל תושבי עמונה"

 


במסגרת שיחות שקיימו בימים האחרונים ראש הממשלה בנימין נתניהו ויו"ר הבית היהודי נפתלי בנט גובש מתווה להעתקת בתיהן של 40 המשפחות בעמונה לקרקעות פנויות על ההר. הבתים יועתקו לקרקעות נכסי נפקדים תמורת מהלך של התפנות מרצון ובלי עימותים.

 

המתווה הוצג הערב לתושבי עמונה והם יצטרכו לתת לו את הסכמתם. גורמים פוליטיים אומרים כי הכדור נמצא כעת אצל התושבים. "אם יסכימו, נלך על הפתרון הזה", לדבריהם. מנציגות תושבי עמונה נמסר לאחר העדכון בנוגע למתווה כי "בשלב זה אנו ממתינים לפרטים המלאים של המתווה שגובש, פרטים האמורים להגיע ממשרד הביטחון, בכדי שנוכל להתייחס לענין באופן מהותי. לפני שנקבל פרטים אלו לא נוכל לגבש דעתנו".

"עמדנו ביעד". נפתלי בנט בישיבת הסיעה (צילום: דניאל אליאור) (צילום: דניאל אליאור)
"עמדנו ביעד". נפתלי בנט בישיבת הסיעה(צילום: דניאל אליאור)

שר החינוך נפתלי בנט אמר היום (ב') בישיבת סיעת הבית היהודי: "לאחר מאמצים מרובים מול ראש הממשלה ומול היועץ המשפטי לממשלה הצלחנו לגבש מתווה נכסי נפקדים טוב ועמדנו ביעד שהצבנו - להשאיר את עמונה על ההר. זה מתווה חדש שנותן אופק לתקופה ארוכה הרבה יותר על שטח גדול, עם פוטנציאל התרחבות בהמשך".

 

"ניפגש עם תושבי עמונה ואני מאמין שנקבל את הסכמתם לשטח החדש על גבעת עמונה בדרכי שלום", הוסיף בנט. "בכך נוכל לפנות לבג"ץ לקבל ארכה. מעל לכול אני רוצה להבהיר - אסור בשום מצב, בשום תנאי ולמען שום מטרה להפעיל אלימות", אמר. בשלב זה, היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט מסרב לאשר שדברי בנט הם על דעתו.

"הכדור כעת אצל תושבי עמונה". המאחז בימים האחרונים (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
"הכדור כעת אצל תושבי עמונה". המאחז בימים האחרונים(צילום: מוטי קמחי)

 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

על פי הערכות, המתווה מממש תוכנית "פירוק שיתוף" על חלקה 30, שבה 25 דונמים פנויים. מדובר על פירוק השותפות על החלקה שאליה יועתק המאחז, וכך יישאר למעשה על ההר. כרגע מקווים בבית היהודי שההסדר יניח את דעתם של תושבי עמונה, וכפועל יוצא תוגש בקשת דחייה לפינוי ב-30 יום כדי להכשיר את החלקה עבור התושבים.

 

ביום רביעי עבר בקריאה ראשונה בכנסת "חוק ההסדרה" החדש, שממנו הורד סעיף 7 שמתייחס לעמונה. 58 חברי כנסת הצביעו בעד החוק ו-51 התנגדו. עם זאת, היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט מתנגד לחוק וטוען כי גם הנוסח החדש אינו חוקתי.

הבתים יישארו על ההר. עמונה (צילום: אלי מנדלבאום) (צילום: אלי מנדלבאום)
הבתים יישארו על ההר. עמונה(צילום: אלי מנדלבאום)

"ישראל לא מדינת אפרטהייד". לפיד בנאומו מול התקשורת הזרה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
"ישראל לא מדינת אפרטהייד". לפיד בנאומו מול התקשורת הזרה(צילום: AFP)
 

עד למתווה שגובש, הפתרון הריאלי שנדון ביחס לפינוי 40 המשפחות המתגוררות בעמונה היה שהן יועברו באופן זמני למגורונים ביישוב עפרה הסמוך.

 

לפיד לכתב הגרדיאן: "לך לעזה ולגדה ותשאל אותם על זכויות אדם"

באירוע אחר היום, התרחש עימות בין יו"ר יש עתיד יאיר לפיד לבין כתב עיתון ה"גרדיאן" הבריטי, במהלך מסיבת עיתונאים בירושלים שארגנה המפלגה לתקשורת הזרה. הכתב השווה בין ישראל למשטר האפרטהייד בדרום אפריקה, ולפיד ענה לו: "אתם הגרדיאן וגופי תקשורת נוספים מעודדים את הפלסטינים להמשיך במצב הקיים ולא לעשות כלום כדי לבנות את עתידם, כי הם מבינים שבסוף העולם יקרא לישראל מדינת אפרטרהייד".

 

"למה שלא תלך לעזה ולגדה ותשאל אותם על זכויות אדם, זכויות הנשים, זכויות הקהילה הגאה, זכויות הנוצרים", הטיח לפיד בכתב.

 

עוד הוא אמר: "ישראל היא לא מדינת אפרטהייד, ישראל היא דמוקרטיה שומרת חוק, ובניגוד לפלסטינים - ישראל שומרת על זכויות אדם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דניאל אליאור
"עמדנו ביעד". נפתלי בנט
צילום: דניאל אליאור
מומלצים