שתף קטע נבחר

אחרי 4 שנים: זיכויים ב"פרשת הפרארי"

בשנת 2012 התנגש אלכס קהאן עם רכב הפרארי שלו ברכב של שני צעירים. קהאן וארבעה מחבריו הואשמו כי תקפו את השניים ואזרחים שצילמו את המתרחש. לאחר כתב האישום רמז השופט כי היה מוטב שלא היה מוגש כלל. היום הוא זיכה שניים מהנאשמים והרשיע שניים אחרים בחלק מהעבירות

 

התיק שהחל בקול תרועה רמה הסתיים בקול ענות חלושה: שופט בית משפט השלום בתל אביב שמאי בקר זיכה בצהריים (ג') את יוהאן אבו ג'דיד ואת אבי רחמים מעבירות של תקיפה ואיומים שיוחסו להם ממקרה שאירע לפני ארבע שנים ברחוב דיזנגוף בתל אביב. הנאשם המרכזי, המיליונר הצרפתי אלכס קהאן, הספיק לברוח מהארץ.

 

לאחר הגשת כתב האישום רמז השופט בקר כי מוטב היה שלא היה מוגש כלל. הוא הרשיע שני נאשמים אחרים בפרשה, גיא שחר ואייל לוי, בסחיטה ואיומים, וזיכה אותם מיתר העבירות. "זה מחדל חקירה", אמר השופט בקר שמתח ביקורת על המשטרה והפרקליטות.

 

ב-2012 הוגש כתב אישום נגד חמשת הנאשמים: המיליונר הצרפתי אלכס קהאן, יוהאן אבו ג'דיד, גיא שחר, אייל לוי ואבי רחמים. בנובמבר באותה שנה נהג קהאן ברכב פרארי יוקרתי כשאבו ג'דיד עמו.

תיק "הפרארי" הסתיים. אילוסטרציה (צילום: נועם עופרן) (צילום: נועם עופרן)
תיק "הפרארי" הסתיים. אילוסטרציה(צילום: נועם עופרן)

 

צעירה נסעה ברכב פרטי עם בן זוגה ברחוב דיזנגוף בתל אביב כשקהאן נסע בכיוון הנגדי. כשהגיע לצומת, ביצע קהאן סיבוב פרסה במקום אסור וגרם לתאונת דרכים עם הרכב הפרטי. הזוג הצעיר ביקש מהשניים כמקובל להחליף פרטים, אבל אז החלה מהומה.

 

לפי כתב האישום, קהאן ואבו ג'דיד סירבו להחליף פרטים, נכנסו לרכב וניסו להימלט. בני הזוג ניסו לחסום את נתיב ההימלטות, אך קהאן לחץ על דוושת הגז ואיים לדרוס אותם. אזרחים שהגיעו למקום החלו לתעד את האירוע בסלולרי. כששני הנאשמים ראו שהם מצולמים, הם יצאו מהרכב והחלו לתקוף את המצלמים.

 

"תמחק את התמונות, אפוצץ לך את הפנים"

בשלב הזה החליטו קהאן ואבו ג'דיד, לפי כתב האישום, להתקשר לחברים שלהם כדי לקבל עזרה כדי לאסוף את הניידים מהזירה ולדאוג למחיקת התמונות. מטרתם העיקרית, סברו בפרקליטות, הייתה למנוע את תיעוד האקדח שהיה ככל הנראה ברכב הפרארי.

 

חבורת העבריינים הגיעה למקום, כנראה בכמה רכבים, בהם רכב קורבט לבן. אז אבו ג'דיד העביר את מה שנחשד כאקדח לנאשם אחר וזה השליכו לקורבט שנסעה מהמקום. לאחר מכן אחד הנאשמים הבטיח לאזרח אחד: "אני אפוצץ לך את הפנים גם ליד השוטרים. תביא את הטלפון ותמחק את התמונות". הנאשמים הקיפו בחצי מעגל את האזרחים המצלמים ואיימו עליהם.

 

מלצרית מבית קפה סמוך ניגשה לקהאן וביקשה שיעזוב אותם. שניים איימו עליה שתסתום את הפה ושלא תתערב". קהאן נאשם גם כי לקח בקבוק סודה משולחן בבית הקפה ושפך עליה את תוכנו. אזרח שניסה להגן עליה אוים: "כדאי שתזיז אותה, היא חצופה. אם היא תישאר פה אהרוג אותה". 

עו"ד תמיר סננס (צילום: יריב כץ    ) (צילום: יריב כץ    )
עו"ד תמיר סננס(צילום: יריב כץ )

בני הזוג מזירת התאונה הוברחו למטבח בית הקפה כדי שלא ייפגעו והוקם חיץ של שולחנות כדי להגן עליהם. אחד האזרחים הסתתר במטבח עם סכין בעת שחיכה לאפשרות שהנאשמים יגיעו.

 

כל החמישה הואשמו בשורה ארוכה של סעיפים כולל תקיפה בנסיבות מחמירות, סחיטה בכוח ובאיומים. שופט בית משפט השלום שמאי בקר מתח ביקורת על תיאור העובדות בכתב האישום, ורמז שאולי עדיף שלא היה מוגש כלל. זה הספיק למשטרה לבקש את פסילתו של השופט, בקשה שנדחתה בבית המשפט העליון. למרות זאת, המשפט המשיך להתנהל. קהאן הספיק מאז להימלט מהארץ ולכן דינו לא יוכרע היום.  

 

"רמת האלימות המיוחסת לנאשמים היא נמוכה מאוד", אמר השופט בקר בהכרעת הדין היום. "העניין היחידי שהיה גלוי לעין הוא האקדח שהוזכר בכתב האישום השאלה אם היה או לא היה באירוע? לא מדויק לשאול אם היה אקדח, אלא לפי כתב האישום מדובר בחפץ הנחזה כאקדח".

 

השופט הוסיף כי היה קשה מאוד לתת אמון בדברי העד המרכזי בתיק. "הוא אינו מקפיד לומר אמת. העד הציג עצמו בזירה במצג שווא כעיתונאי. הוא נהג בזירה באופן היסטרי".

 

את הנאשמים ייצגו עורכי הדין תמיר סננס, רונן רוזנבלום, דניאל קליין ומוטי כץ. את אבי רחמים ייצג סננס שמסר בתגובה: "בית המשפט אישש טענותינו כי לא היה מקום להגיש את כתב האישום".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אייל טואג
אילוסטרציה
צילום: אייל טואג
מומלצים