שתף קטע נבחר

הפגנה מול בית רה"מ: "לא נזוז מעמונה"

אלפי אנשי ימין הפגינו מול בית ראש הממשלה בירושלים בדרישה להסדיר את מעמדו של מאחז עמונה. דניאלה וייס: "בית המשפט העליון נותן רוח גבית לשמאל, יש פסקי דין מעוותים שגורמים להרס"

 

 

 

ברקע הפתרון המסתמן להעתקת עמונה, נערכה הערב (יום ג') הפגנת מחאה מול בית ראש הממשלה בירושלים בדרישה להסדרת מעמדו של המאחז. אלפי אנשי ימין ובכללם כמה ראשי רשויות ביהודה ושומרון השתתפו בהפגנה ונשאו נאומים. המפגינים הניפו שלטים שעליהם נכתב בין היתר "ארץ ישראל - לא נושא לדיון" ו"על ארץ ישראל לא מוותרים". ynet העביר שידור חי מההפגנה.

 

מאות משתתפים בהפגנה (צילום: עמית שאבי) (צילום: עמית שאבי)
מאות משתתפים בהפגנה(צילום: עמית שאבי)

 (צילום: עמית שאבי) (צילום: עמית שאבי)
(צילום: עמית שאבי)

דניאלה וייס, יו"ר תנועת "נחלה", אמרה בהפגנה כי "לצערנו, בית המשפט העליון נותן רוח גבית לשמאל. יש כאן פסקי דין מעוותים שגורמים להרס. בערב זה התכנסנו למחות על העוול שנעשה למתיישבים שאליהם מתייחסים כאל חפצים. אנו מוחים על העוול שנעשה לנו. למתנה כמו ארץ ישראל לא מתייחסים כנכסי נדל"ן. ארץ ישראל שייכת כולה לעם ישראל".

 

אבי נעים, ראש מועצת בית אריה, אמר: "עמונה זה סמל, זה לא 40 קרוואנים, עמונה זה יהודים, משפחות, בתי ספר ומוסדות חינוך. עמונה זה יישוב יהודי בישראל ואם נוותר אז יש עוד הרבה בתים שנוותר עליהם. אני פונה לראש הממשלה: הממשלה הזאת נבחרה בגללנו, היא צריכה להביא בתים ליהודה ושומרון, זה תפקידה. אני רוצה לשאול את בתי המשפט, מה הטעם בלהרוס? באנו לפה כדי להרוס או לבנות? יש לנו חובה למחות על כל הרס יישוב בעם ישראל, שנית עמונה לא תיפול".

 

בהפגנה נאם גם הרב ישראל אריאל. לדבריו, "אנחנו צריכים לזכור שהיישוב עמונה בנוי על הר שלפי המסורת היהודית שבמקום הזה עמד אברהם אבינו. אנחנו לא נזוז מעמונה, אנחנו לא נזוז מארץ ישראל. אנחנו עומדים ליד בית ראש הממשלה ואומרים - אין שתי מדינות".

 

שי אלון, ראש מועצת בית אל, אמר: "כשאני רואה אתכם אני יודע שניצחנו, איפה יש ציבור כזה ערכי בישראל? אתם הלב הפועם של עם ישראל. אנחנו חייבים להודות לתושבי עמונה שהוכיחו שאפשר להפוך משהו שהוא בלתי-אפשרי למשהו אפשרי. הדרך עוד ארוכה, אבל היום אנחנו חצי מיליון תושבים. נמשיך לגדול ולהיאבק על כל פסגת אדמה בארץ ישראל".

 

ההסכמה בין בנט לנתניהו 

אתמול הכריז יו"ר הבית היהודי, השר נפתלי בנט, כי הוא הגיע למתווה נכסי נפקדים יחד עם ראש הממשלה בנימין נתניהו לפתרון משבר עמונה. במסגרת הפשרה המסתמנת, מתנחלי עמונה יפונו מהמאחז, אך יישארו על ההר. בזמן שבנט ממתין להסכמת התושבים, אתמול בערב התבשרה מועצת בנימין כי חלקה 38 - אחת מארבע החלקות שמוצעות לאנשי עמונה - הועברה לרשותה והיא יכולה להציב בה מבנים ניידים.

 

מדובר בחלקה בגודל של 8 דונם שבה תוכל המועצה להציב כעשרה מבנים. בעקבות האישור שהתקבל תכין המועצה בימים הקרובים תוכניות העמדה והצבה למבנים, והיא תציב אותם בחלקה במהלך שישמש יריית הפתיחה ליישום הפתרון כולו. נכון לרגע זה טרם התקבלה תשובה רשמית מהתושבים, שמנסים לקבל תמונה ברורה ומלאה של התוכנית - האם תהיה אפשרות להרחבת השטחים, מה יהיה מעמדם המשפטי ועוד.

נערכים לפינוי עמונה (צילום: אלי מנדלבאום) (צילום: אלי מנדלבאום)
נערכים לפינוי עמונה(צילום: אלי מנדלבאום)

 (צילום: אלי מנדלבאום) (צילום: אלי מנדלבאום)
(צילום: אלי מנדלבאום)

 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

 

פתרון נכסי הנפקדים שעליו סיכמו בנט ונתניהו כולל ארבע חלקות (28, 29, 30 ו-38) בסך כולל של כ-50 דונם. כל החלקות נמצאות על ההר ומרוחקות כמה מאות מטרים ממקום הבתים הנוכחי. ההצעה התקבלה בדרג הפוליטי לאחר לחצים כבדים שהופעלו על היועץ המשפטי אביחי מנדלבליט כדי שיאשר את המתווה ויבצע בו תוכנית פירוק-שיתוף - פעולה שמחלקת את החלקות.

 

ההצעה הנוכחית טובה מהקודמת שהוצעה לאנשי עמונה, שעדיין מנסים להבין מה עתידו של השטח ואם הוא מוסדר משפטית לתקופה ארוכה, זאת כדי להימנע בעוד כמה שנים מסיטואציה דומה לזו שהם חווים כיום. גורמים בהתיישבות טוענים כי הנטייה של אנשי עמונה היא להסכים למתווה וכי נותרו פרטים קטנים ואחרונים שיש לסגור.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עמית שאבי
ההפגנה בירושלים
צילום: עמית שאבי
מומלצים