שתף קטע נבחר

הקשר בין מצב השיניים לריח רע מהפה

לא תמיד זה האוכל שאכלנו, לפעמים הריח מהפה קשור למצב השיניים שלכם - כך תדעו, ומה תוכלו לעשות כדי למזער את הנזק?

כולנו סובלים מדי פעם מריח רע מהפה. בחלק מהמקרים, מדובר במשהו שניתן לפתור באמצעות צחצוח שיניים, שטיפת פה ואף לעיסת מסטיק. אך לעתים, מדובר בבעיה כרונית שדורשת התייחסות.

 

מחקרים מצאו שבממוצע אחד מכל ארבעה אנשים סובל מריח רע מהפה לאורך היום, או שיותר נכון לומר, הסובבים אותו סובלים. הבעיה אף חמורה יותר כיוון שלרוב אותו אדם אינו מודע לכך שהוא מדיף ריח רע מהפה, ולכן, עלול ליצור לעצמו בעל כורחו בעיות חברתיות, זוגיות ואף מקצועיות.

 

קיראו עוד בערוץ בריאות השן

 

מה מקור הריח?

מקור הריח הרע מהפה יכול להיות שונה מאדם לאדם, אך ברוב המוחלט של המקרים, הגורם יהיה חיידקים.

 

הריח עצמו נוצר עקב היווצרות תרכובות כגון תרכובות גופרית על ידי חיידקים המפרקים שאריות מזון בחלל הפה. מיקום החיידקים בחלל הפה יכול להיות מגוון, אך בגדול הכלל הוא שבכל מקום שבו הם יכולים להתיישב ללא מפריע, הם יתרבו, יפרקו שאריות מזון ויפרישו תרכובות הגורמות לריח רע.

 

מקומות נפוצים הם לרוב בין בליטות וחריצי הלשון, באזור החניכיים וכמובן על השיניים וביניהן. כדאי לדעת שהימצאות אבנית מגדילה משמעותית את היצמדות החיידקים ומקשה על הסרתם אפילו בצחצוח.

 

חיידקים שנמצאים בקו החניכיים ואף מתחת להם הינם הגורם הישיר לדלקות חניכיים אשר מתבטאות לרוב בדימום, נפיחות ואף ריח רע. לעיתים רחוקות, מקור הריח נובע מזיהום בחללי האף או הסינוסים.

 

מצב נוסף, אך הרבה פחות שכיח ממה שחושבים, הוא ריח הנובע מהחזרי תוכן קיבתי, או בשם הנפוץ יותר - ריפלוקס.

 

בדקת רופא לאבחון בעיית הריח מהפה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
בדקת רופא לאבחון בעיית הריח מהפה(צילום: shutterstock)

 

איך תדעו אם אתם סובלים מריח רע?

נכון, המבוכה של החברים והעמיתים לעבודה תמנע מהם בדרך כלל לציין את העובדה בפניכם. אולי בן משפחה או בת זוג ירגישו נח מספיק כדי להעיר את תשומת לבכם, אבל אולי לא.

 

בכל מקרה, הדבר הראשון שמומלץ לכם לעשות זה להגיע לבדיקה אצל רופא השיניים.

 

הרופא יכול לבדוק האם קיימים אחד או יותר מהגורמים הבאים: דלקת חניכיים, מחלת חניכיים, נגעי עששת פעילה, ריבוי אבנית ורובד חיידקי, דחיסת מזון בין השיניים, או זיהום אחר כלשהו בחלל הפה.

 

כמובן שטיפול והדרכה על ידי רופא השיניים והשיננית הם הקו הראשון למיגור הבעיה.

 

בנוסף לטיפול מרפאתי, אתם יכולים לבצע מספר פעולות יחסית פשוטות בבית כדי להפחית משמעותית את הסיכוי לריח רע מהפה. ראשית, נסו ניקוי מכני של הלשון – צחצוח הלשון באמצעות מברשת השיניים מנקה את חריצי הלשון ומסיר משם מצבורי חיידקים.

 

למי שפעולת צחצוח הלשון עם המברשת אינה נוחה, ניתן להשתמש במנקה לשון ייעודי. בנוסף, קיימים תכשירים כגון משחות שיניים ושטיפות פה שתוכננו במיוחד לסיוע בפתרון בעיית הריח הרע. תכשירים אלו בדרך כלל מכילים אבץ ושמנים ארומטיים אשר מנטרלים את תרכובות הגופרית ומפחיתים את פליטת הריח הרע.

 

מומלץ לוודא שהתכשיר שאתם בוחרים בו יכיל בנוסף חומרים שתפקידם לחסל חיידקים ולעכב את הצטברותם, ובכך תילחמו בגורם לבעיה ולא רק בתסמינים.

אם אתם סובלים מריח רע מהפה חשוב שתהיו מודעים כי מדובר בתופעה נפוצה, וניתן לפנות לייעוץ במרפאת שיניים ולקבל מענה.


הכותב הוא יועץ מדעי ל"מרידול"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
הקשר בען ריח פה למצב השיניים
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים