שתף קטע נבחר

הוחרמה בישראל, באה לרמאללה: "הפלסטינים מאבדים תקווה"

שרת החוץ של שבדיה מרגוט וולסטרום רצתה לבקר בישראל אך הוחרמה. ברמאללה היא התקבלה בחום, קיבלה נשיקה מאבו מאזן ואמרה: "חשוב לדבר גם עם מי שדעתו שונה"

שרת החוץ של שבדיה מרגוט וולסטרום, שנתקלה השבוע בחרם מצד ישראל וקיבלה מסר שלפיו היא אינה רצויה בארץ בשל הצהרותיה נגד ישראל, התקבלה אמש בחום רב ברמאללה ונפגשה עם ההנהגה הפלסטינית. כך מדווח "אקספרסן" השבדי.

 

וולסטרום נפגשה עם נשיא הרשות אבו מאזן ועם שר החוץ ריאד מליכי, והם הודו לה על תמיכתה בפלסטינים. השרה השבדית אמרה ברמאללה כי מטרת המדיניות של שבדיה היא ליצור עתיד שבו ישראל ופלסטין יוכלו לחיות זו לצד זו, וכי מדאיג מאוד שצעירים פלסטינים "מתחילים לאבד תקווה לעתיד" אחרי 50 שנות כיבוש.

וולסטרום עם אבו מאזן אמש (צילום: AP) (צילום: AP)
וולסטרום עם אבו מאזן אמש(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

לפי "אקספרסן" וולסטרום אמרה כי היא אינה מרגישה כישלון בגלל החלטת ישראל להחרים אותה וכי שבדיה רוצה למלא תפקיד בונה בקידום השלום. היא אמרה שחשוב לדבר גם עם מי שדעתו שונה. יועצו של אבו מאזן אמר מנגד כי החרם הישראלי מוכיח שישראל אינה חפצה בשלום.

 

לצד הבעת התמיכה בשאיפות הפלסטינית הביאה איתה וולסטרום לרשות הפלסטינית גם מסר שלפיו הפלסטינים חייבים להילחם בשחיתות בקרבם ובהפרה של זכויות אדם. המסר הזה הועבר על רקע הביקורת שמושמעת בשבדיה כלפי התנהלות הפלסטינים, שלהם תורמת שבדיה סכומי עתק.

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

וולסטרום התכוונה להגיע לפגישות עם בכירים בישראל וברשות הפלסטינית, אבל השבוע החליטה ממשלת ישראל להחרים אותה. השרה השבדית ביקשה להיפגש עם ראש הממשלה בנימין נתניהו ועם שרים, ונענתה שלוח הזמנים אינו מאפשר קיום פגישות שכאלה. גורמים מדיניים אמרו עם זאת כי מדובר כמובן בתירוץ וכי וולסטרום אינה רצויה בישראל. גם בינואר 2015 נאלצה וולסטרום לבטל ביקור רשמי בארץ משום שבכירים ישראלים סירבו לפגוש אותה.

 

בנובמבר 2015 קשרה וולסטרום בין סדרת פיגועי הטרור של דאעש בפריז לבין התסכול של העם הפלסטיני, וזמן קצר לאחר מכן - בשיא גל פיגועי הטרור שביצעו פלסטינים - קראה לחקור אם ישראל מבצעת "הריגה ללא משפט" של מחבלים שמבצעים פיגועים. "התגובה לדקירות לא צריכה להיות הוצאה להורג ללא משפט או תגובה לא פרופורציונלית", אמרה אז.

 

ממשלת שבדיה נחשבת לממשלה האירופית העוינת ביותר לישראל. יש במשרד החוץ מי שהציעו בדיונים פנימיים בעבר לסגור את השגרירות הישראלית בשטוקהולם מאחר שמדובר ב"מקרה אבוד", לדבריהם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
מדליה מהנשיא. וולסטרום ברמאללה
צילום: AP
מומלצים