שתף קטע נבחר

שרימפס בפיתה כבר אכלתם? סיור קולינרי בנצרת

יצאנו לסיור קולינרי בנצרת לרגל הכריסמס, ובין שלל החומוסיות המשובחות מצאנו גם מאפיות מגרות, מסעדות אותנטיות, מנה של שרימפס בפיתה במחיר של 25 שקלים, בתי קפה שמשלבים בין ישן לחדש ואפילו - את השווארמה שיכולה להתחרות בכל מוסד נחשב אחר בארץ

חג המולד כבר כמעט כאן, ונצרת עטופה כולה בקישוטים נוצצים, עצי אשוח רעננים ואווירה חגיגית שלא היתה מביישת אף עיר בירה באירופה. קפצנו לביקור בעיר הצפונית ומצאנו שם לצד הכנאפה המעולה, החומוס המשובח, השרימפס בפיתה ומאפי הטאבון הטעימים, גם שלל מסעדות מעולות שמציעות תפריט המשלב בין מזרחי למערבי, בין חדש לישן ובין מסורתי למודרני. 

בין חדש לישן: מסע קולינרי בנצרת (צילום: יהודה נהר)
בין חדש לישן: מסע קולינרי בנצרת(צילום: יהודה נהר)
  

מרבית המסעדות שוכנות במבנים עתיקים או בכוכים קטנים, והשירות בהן לבבי במיוחד. כמעט בכל מסעדה, מאפייה או מעדנייה תתקלו בבעל מקום שיסביר בדקדקנות ובתשוקה על הפיסטוק המיוחד שמגיע מירדן, על הסמנה (חמאה מזוקקת) המיוצרת מחלב כבשים במיוחד עבורו או על הבשר שהקצב בכפר הסמוך שומר אך ורק בשביל המנה שלו. חגיגה לעיניים, לחך וגם לאוזניים.

הקבב המדובר של מסעדת "דיאנא" (צילו: בועז לביא)
הקבב המדובר של מסעדת "דיאנא"(צילו: בועז לביא)
  

גאזי מלך הדגים

מסעדה קטנטנה ונטולת כל פוזה שצמודה לחנות דגים קטנה. אפשר בקלות לעבור לידה בלי לשים לב שמדובר במסעדה, אבל את האיש שעומד על מפתן הדלת, המוכר גם בשם "מלך הדגים", לא תוכלו לפספס. הוא אמנם נטול כתר, אך בעל הליכות של מלך אמיתי.

 (צילום: יהודה נהר)
(צילום: יהודה נהר)

אפשרות אחת היא לגשת לחנות ולבחור את הדג שמתחשק לכם, והמלך יטגן לכם באהבה גדולה את השלל שבחרתם. ההמלצה שלנו היא ללכת על "מנת הבריאות" או על הקלמנסיה, אם תרצו - תבשיל אלוהי של שרימפס וטבעות קלמארי ברוטב כתמתם עם ניחוח אניס בחסות הערק.

 (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)
 

אפשר להזמין את המנה בצלחת, אבל אנחנו ממליצים לקחת אותה דווקא בתוך פיתה. מחיר המנה הזו הוא 25 שקלים בלבד, והיא לבדה שווה את הנסיעה עד לנצרת כי טעמה ימשיך להדהד לכם בראש במשך ימים ארוכים לאחר הביקור בעיר.

 

פאולוס השישי 134, 04-6456425‏

 

שיפודי אלזעים

את מנת העראיס - פיתה אפויה ממולאת בבשר טחון - אפשר למצוא היום כמעט בכל מסעדה שמתהדרת במנות אותנטיות כאלו ואחרות, אבל נצרת היא העיר שבה חייבים לטעום אותה כי כאן תקבלו את הדבר האמיתי (יש הטוענים שמקור המנה הזו הוא בנצרת).

 (צילום: גיל גוטקין) (צילום: גיל גוטקין)
(צילום: גיל גוטקין)

את העראיס הנצרתי המקורי הטעים ביותר תמצאו ב"שיפודי אלזעים", בוטקה כתום ומבודד שקשה לפספס. ב-20 שקלים בלבד, תוכלו למצוא שם פיתה צלויה על הגריל במילוי קבב דק ותוספות נוספות כמו רטבים ומלפפון חמוץ. מומלץ שלא לוותר גם על ממרח העמבה החריף והממכר.

 

פאולוס השישי 150 (אין טלפון)

 

מאפיית טאבון עין מאהל

אחת המאפיות היותר עמוסות וידידותיות שתתקלו בה בעיר, למרות שהיא לא גדולה ואפילו די צפופה. בכניסה ניצב דלפק עם סמבוסקים גדולים פי כמה וכמה מאלו שאתם מכירים, פיתות עם זעתר ומארזים של סוגי פיתות במחירים מצחיקים ממש.

 (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

במקום לקוחות מקומיים רבים המבקשים לקנות מאפים שונים הביתה, ומצדו השני של הדלפק שלושה עובדים שמשרתים את הלקוחות במהירות הבזק ואחד נוסף שעומד מול הטאבון.

 (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

ואגב הטאבון, בתוך תנור האבן המאסיבי אש גלויה וחלוקי בזלת עליהם נאפים הסמבוסקים והפיתות והם גם אלה שאחראים לטעם הייחודי של המאפים שנמכרים כאן, כולל לאלו הבנאליים ביותר כמו סמבוסק פיצה, למשל.

 

אם הגעתם לכאן בהרכב משפחתי, לכו על הפיצה הנצרתית, שהיא למעשה פיתה מיוחדת בגודל של מגש פיצה שנאפית על חלוקי הנחל שבתנור ונעשית על בסיס מתכון ירדני מסורתי. את הפיתה, שעליה מפוזרת גבינת אביעדה מהכפר כאבול, אפשר להזמין עם מגוון תוספות - מזעתר ועד בשר ובצל (30 שקלים).

 (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)
  

זיאד תופיק פינת פאולוס השישי, 04-6560056

 

מאפיית אל משהדאווי

המאפייה הקטנה הזו, שממוקמת מטרים בודדים ממסעדת "תשרין", נחשבת למקום הכי טוב לאכול בו פטאייר סמבוסק קטן ממולא בתרד (40 שקל לקילוגרם).

 (צילום: מאפיית אלמשהדאוי)
(צילום: מאפיית אלמשהדאוי)

מלבד הסמבוסק, תמצאו כאן מיני סוגים של עוגיות סוריות (20 שקל לקילוגרם) והגרסה הסורית לגריסיני, שכדאי מאוד לטעום כי הוא פשוט ממכר.

 (צילום: מאפיית אלמשהדאוי)
(צילום: מאפיית אלמשהדאוי)

בשארה (לא רחוק מכיכר המעיין וממש מול מסעדת כיתאבון), 04-6462430

 

ממתקי הידידות אלסדאקה

בקלאוות ניתן למצוא כמעט בכל פינה בעיר, אבל רק אצל בודדים היא נחשבת לטובה באמת. "ממתקי הידידות", שפועל במקום כבר משנת 1974, הוא אחד המקומות הללו. מדי יום ניתן למצוא כאן מבחר של לא פחות מ-36 בקלאוות, חלקן כאלו שסביר שמעולם לא ראיתם: בקלאוות פעוטות נוטפות דבש ושקדים, בורמה מגולגלת בפיסטוק, זליה ופטיר ממולא בסחלב ועוד.

 

מומלץ שלא לפספס את ה"סטומבוליה", מעין כנאפה משודרגת שעשויה משתי שכבות של גבינה וממולאת בצנוברים. כמו גם, שווה לנסות את הממתק הנצרתי השמימי "הנאסארוואי" שממולא בקוקוס, סחלב ופיסטוקים. מחירי הבקלאוות בממתקי הידידות נעים בין 50-80 שקלים לקילוגרם.

 

שכונה מזרחית, רחוב 4011, 04-6463096

 

ממתקי הוידי

בקונדיטוריה הקטנה הזו כדאי לעצור בעיקר בשביל דבר אחד - עוואמה, הגרסה הלבנונית לסופגנייה, שמגיעה בצורת כדור קטנטן בעל צורה מושלמת וטעם שיגרום לידיים שלכם לשגר לפה עוד כדור ועוד אחד, מבלי שתהיה לכם שליטה על כך. 

 (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

הממתק האגדי הזה נמצא ממש בכניסה למקום, ליד המכונה המיוחדת שמייצרת אותם בתהליך שכולל שני סבבי טיגון וטבילה במי סוכר. התוצאה היא כדור פריך מבחוץ עם ליבה רכה ונימוחה מבפנים, שממלאת את הפה בטעם מתוק וממכר. מחיר קופסה שמשקלה 150 גרם - 15 שקלים.

 

פאולוס השישי 104, 04-6554885

 

ממתקי אלמהדי

היכל הבקלאוות הכי מודרני בעיר, שנמצא בספוט שקשה לפספס - על הכיכר המרכזית שמחברת בין שני הנתיבים הראשיים של העיר - תופיק זיאד ופאולוס השישי.

 

מדובר בבית קפה מודרני עם שיק אתני ואווירה אירופאית. הבקלאוות מסודרות כאן על דלפק שיש שחור ומנצנץ, הריצוף מזכיר את הביסטרואים בפריז, התאורה החזקה עושה לתוצרת המתוקה פלאים והשולחנות הגבוהים לצד הספות המרופדות, יגרמו לכם לרצות לשבת על אספרסו משובח וכמה בקלאוות.

 (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

ועוד שוס קטן: כמות הסוכר בבקלאוות המוגשות כאן היא 14 אחוז פחות מכמות הסוכר בבקלאווה ממוצעת, כך שתוכלו להמשיך ולטעום עוד ועוד מבלי לחטוף בחילה או להרגיש יסורי מצפון. 

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)
 

יחכו לכם כאן בקלאוות בטעמים לא שגרתיים, החל מתבלין עץ המסטיק ועד פירות יער ופיסטוק גאזי בקרמל והשימון נעשה אך ורק באמצעות חמאה מזוקקת מחלב כבשים. את הכול אגב, מכינים ממש כאן, בקומה השנייה של הבניין. מנת כנאפה פריכה וחמה תעלה לכם 12 שקלים, ובקלאווה סורית תעלה 3 שקלים לחתיכה.

 (צילום: יהודה נהר)
(צילום: יהודה נהר)
  

הכיכר המרכזית, פאולוס השישי פינת תופיק זיאד, 04-6890030‏

  

שווארמה דיאנא

מול מסעדת אם שוכנת לה השווארמה שנפתחה בשנת 1964 על ידי אב משפחת ספאדי. כיום מנהלים אותה האחים וואסים ועמר ספאדי, וניתן לקבל כאן שווארמה מעולה בשתי וריאציות: כבש עם עגל או פרגית.

 

מחיר המנה 35 שקלים, והסלטים הטריים כלולים במחיר. מלבד השווארמה, שווה לטעום כאן גם את הפלאפל (15 שקלים).

 

פאולוס השישי 51 מול מסעדת דיאנא, נצרת

 

חומוס עימאד

מגישים כאן את אחת ממנות החומוס הטובות בעיר, וגם שווארמה שלה קהל מעריצים משלה. החומוס כאן עדין מאוד, והוא מוגש עם טחינת אל ארז מקומית ושמן זית שמופק מהכרמים המשפחתיים שעושה פלאים בפה. המנה מגיעה עם עגבנייה, בצל, חמוצים וכמה כדורי פלאפל (25 שקלים).

 

ובאשר לשווארמה, מדובר על שווארמת עגל טובה מאוד, אז אל תתפלאו אם תמצאו את ההיכל הענק הזה מלא עד אפס מקום כבר בשעה עשר בבוקר. במידה ואתם רוצים לטעום גם וגם, לכו על מנת חומוס עם שווארמה (45 שקלים).

 

תאופיק זיאד 52 נצרת, 04-6456110

 

אבו ר'אנם

חומוס אבו ר'אנם הוא מוסד חומוס מוכר בנצרת שהוקם כבר בשנת 1968, וכיום מנוהל על ידי ר'אנם עצמו שגדל כל חייו בחומוסייה הקטנה והפך עם השנים לבעל המקום.

 (צילום: יהודה נהר) (צילום: יהודה נהר)
(צילום: יהודה נהר)
 

מנת הפול (20 שקלים) שמוגשת כאן היא לא פחות ממדהימה, הגרגרים החמים צפים בתוך שמן זית ירוק ועז יחד עם לימון טרי, פלפל חריף וכמון. החומוס חם וטרי (23 שקלים) ולצד כל מנה יוגשו לכם חמוצים פריכים, פיתות לוהטות וצלוחית של כדורי פלאפל עם טחינה.

 (צילום: יהודה נהר)
(צילום: יהודה נהר)

פאולוס השישי, 04-6467237

 

שווארמה אלמהדי

שווארמה אלמהדי היא שווארמת גורמה. המקום אמנם פשוט למראה, אך שולחן השש-בש העצום שמכסה את הקיר ואת תקרת המסעדה מרמז כבר מהכניסה על מקום עם גישה מעט שונה. 

 

במקום מגדל שווארמה יחיד שמסתובב לו במתקן הלוהט, והיא מורכבת מנתחי כף עגל משובצים בברוסט טלה. בין שכבות הבשר משובצים פיסטוקים מיוחדים שמגיעים מטורקיה, צנוברים, גמבה קלויה ועגבניות.

 (צילום: יהודה נהר)
(צילום: יהודה נהר)
 

כל העסק יוגש לכם בתוך פיתה "נינה" מתקתקה שמבטיחה לא להיפתח מלמטה. הסלטים המוגשים לצד השווארמה טריים, פשוטים ושגרתיים וטעמה לא דומה לאף שווארמה שטעמתם בעבר, באחריות.   

 

ריצ'ארד המבורגר

סביר להניח שכשתגיעו לנצרת לא תחפשו המבורגרייה, אבל אם במקרה יתחשק לכם לאכול דווקא המבורגר - דעו כי יש בעיר קציצה שנחשבת לאחת המצטיינות בארץ, והיא לגמרי שווה הפסקה מסבב החומוסיות.

 (צילום: גיל גוטקין) (צילום: גיל גוטקין)
(צילום: גיל גוטקין)

המקום שייך לאיברהים חלאיה וממוקם בצמוד לקצבייה, מה שכנראה מסביר את טיבו של ההמבורגר כי הבשר שממנו הוא עשוי מגיע מ"האטליז המודרני" ששמו יצא למרחקים. מחיר המנה 45 שקלים, ולא נדרשות לה יותר מדי תוספות על מנת להותיר עליכם רושם עז.

 

רחוב 6000 מול מלון רימונים, נצרת 04-6254816

 

קפה מאמא

בית קפה מודרני ונעים במיוחד, ששוכן ממש בסמוך לכיכר המעיין המפורסמת שבה מוצב בימים שלפני הכריסמס עץ אשוח הגדול. הבעלים, לין מנסור, היא בכלל עורכת דין במקצועה, שבחרה לפתוח כאן את בית הקפה שלה בו היא מגישה קפה איטלקי משובח שנטחן במקום ומפיץ ריחות נפלאים.

 (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)
 

בעונה זו של השנה, ישנה במקום אווירה חגיגית במיוחד עם כל הקישוטים הקלאסיים לחג. השירות הוא באנגלית, במקום ישנה ספה חמימה במיוחד ובחוץ כמה שולחנות מהם אפשר להציץ על העץ המקושט בזמן שלוגמים משקה חם.

 

בתפריט מבחר מנות בראנץ׳ עם טוויסט (28-40 שקלים), כריכים (30-35 שקלים), סלטים (24-40 שקלים) וקינוחים שווים במיוחד (5-30 שקלים).

 

דרך הצליינים כיכר המעיין נצרת 04-6377807

 

דיאנא

מסעדה שהיא מותג נצרתי, בעיקר בשל העובדה שהשף דוחול ספאדי מגיש בה מנות מפוארות למראה ועזות טעמים כבר כמעט ארבעה עשורים.

 (צילום: בועז לביא)
(צילום: בועז לביא)

דיאנא ידוע במאכלים הערביים המסורתיים שמוגשים בה כמו קובניה, שהיא סוג של טרטר (72 שקלים) וספיחה (5 שקלים ליחידה). תמצאו שם גם תבשיל ראס אלעספור (60 שקלים) ואת הקבב טלה המשובח שהפך לסמלה המסחרי של המסעדה (75 שקלים).

 (צילום: תום להט) (צילום: תום להט)
(צילום: תום להט)
 

פאולוס השישי 51, 077-5156168

 

תשרין

מסעדה ששייכת למסעדני הדור הצעיר של נצרת, ונחשבת לאחת מנושאות הדגל של הקולינריה הנצרתית. היא ממוקמת בתוך בניין אבן מהמאה ה-19 עם תקרות גבוהות ונישות מקושתות, ויש בה בר אלכוהול לא קטן ותפריט המשלב בין הסגנון הערבי לזה המערבי.

 

בין היתר, תוכלו לאכול כאן מנות כמו מולים ברוטב קרם לימון וחמאת בזיליקום (66 שקלים), פלאפל צבעוני בתחמיץ במילוי גבינת שמנת (27 שקלים) ושישברק (49 שקלים).

(צילום: משרד cda) (צילום: משרד)
(צילום: משרד cda)

"תשרין" היא כנראה גם בין המסעדות הבודדות שבהן תמצאו מנות שמתאימות לאכילה בשעות הבוקר שהן לא חומוס (מוגשות עד השעה 12:00 ומחירן נע בין 29-59 שקלים). אז אם אתם מחפשים קצת יותר מחומוס וכנאפה, זה המקום לעצור בו.

(צילום: משרד cda) (צילום: משרד) (צילום: משרד)
(צילום: משרד cda)
 

אל בישארה 6090 (בסמוך לכיכר המעיין), 04-6084666

 

אל רידא

המסעדה ממוקמת בחלל מרהיב של בית ערבי עתיק עם תקרות גבוהות וחלונות מקושטים, אבל מה שבאמת מבדיל אותה משאר המסעדות הפועלות בעיר הוא השילוב בין העבר העתיק להווה המודרני והעובדה שבשעות הערב פוקדים אותה לא מעט בליינים מקומיים.

 

האוכל שמוגש כאן מוגדר כפלסטיני-גלילי, והוא מושפע מהמטבח הצרפתי והאיטלקי. מומלץ שלא לפספס כאן את מנת המ'חמאר האגדית שמורכבת מנתחי חזה עוף מתובלים שנחים על פיתה כשלצידם בצל מתובל בסומק (65 שקלים).

 

אל בישארה 23 (מעל כנסיית הבשורה), 04-6084404

 

מלון רימונים המעיין נצרת

המלון החל לאחרונה בשיתוף פעולה עם חברת "יאללה באסטה" שמארגנת סיורים בשווקים, ואורחי המלון המתארחים לשני לילות ויותר יכולים ליהנות משש טעימות שונות ממגוון מאכלי השוק בנצרת.

 

מכיוון שהמלון משמר את צביונה הייחודי של העיר, מדי שנה בערב הכריסמס מתקיימת במקום ארוחת ערב חגיגית עליו אמון השף הרשתי של מלונות רימונים, ניסים יעקב לוי, שהשנה יצר ארוחה בת כמה מנות.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: תום להט
בקלאוות בנצרת
צילום: תום להט
מומלצים