שתף קטע נבחר

תושבי עמונה אישרו את המתווה, נערים בוכים

בדרך לפינוי בהסכמה. תושבי המאחז הצביעו בעד המתווה החדש ואמרו: "החלטנו לתת צ'אנס להצעה, אך אם המדינה לא תעמוד בהתחייבותה - נחדש את המאבק". נערים בכו: "ההורים ויתרו על עמונה". 45 תמכו, 29 התנגדו. הממשלה אישרה פה אחד את המתווה החדש

 

 

 

 

לקראת פינוי בהסכמה של המאחז: לאחר שהצביעו נגד המתווה הראשוני שהוצע להם, אישרו היום (א') בהצבעה השנייה תושבי עמונה את המתווה המתוקן. נערים שנכחו בהצבעה יצאו מההצבעה ממררים בבכי ואמרו כי הוריהם "ויתרו על עמונה". 45 מהתושבים תמכו במתווה החדש, 29 התנגדו ושניים נמנעו. בממשלה אישרו אחר הצהריים את המתווה פה אחד. 

 

עמונה היום: החלה נטישה של היישוב עם קבלת המתווה (צילום: אלישע בן קימון) (צילום: אלישע בן קימון)
עמונה היום: החלה נטישה של היישוב עם קבלת המתווה(צילום: אלישע בן קימון)

 

על פי המתווה החדש, 24 משפחות יוכלו להישאר על ההר בחלקה סמוכה (חלקה 38), לעומת 12 במתווה הקודם שנדחה על-ידי התושבים. במקביל, המדינה תצטרך לבקש מבג"ץ דחייה של חודש בפינוי המיועד במטרה להקים את המבנים החדשים. ניצני ההסכמה למתווה החדש החלו בפגישה הלילית שנערכה בנוכחותו של ראש הסגל של נתניהו יואב הורוביץ בירושלים אצל מקורב לראש המועצה האזורית שומרון - שם הגיעו הצדדים לסיכומים ואז המשיכו ללשכתו של נתניהו עם בנט. נציגי התושבים שנכחו בפגישה עם נתניהו טענו שהוא הראה נכונות לפתור את המשבר ומנסה לסייע ככל שניתן.

 

כעת היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט צפוי לפנות לבג"ץ בבקשה לתת ארכה בת 30 יום לביצוע הפינוי בהסכמה. היועץ ידווח בבקשתו לבג"ץ על פרטי המתווה החדש, ואת ההסכמות עם התושבים. הצוות של היועץ המשפטי לממשלה אף ערוך להגן בבג"ץ על עתירות שיוגשו נגד המתווה עצמו. כמו כן, ההצבעות בוועדת החוקה על הצעת חוק ההסדרה שתוכננו למחר לקריאות שנייה ושלישית נדחו, וטרם נקבע מועד חדש. המדינה תגיש היום או מחר בקשת דחייה בחודש לפינוי המאחז, ובמקביל תחל להציב מבנים בחלקה 38 ותבדוק את מתווה נכסי הנפקדים.

 

יציאת עמונה. החליטו לתת צ'אנס למתווה (צילום: אלישע בן קימון) (צילום: אלישע בן קימון)
יציאת עמונה. החליטו לתת צ'אנס למתווה(צילום: אלישע בן קימון)

 

"לפני שנתיים ניתן פסק דין להריסת בית חיינו. מאז יצאנו למאבק סיזיפי, עיקש ובלתי פוסק כדי להציל את בתינו ואת יישובנו", מסרו התושבים בהודעה מטעמם לאחר ההצבעה. "לאחר עשרים שנה של התיישבות חלוצית כנגד כל הסיכויים, לאחר שנתיים ארוכות, החלטנו להשהות לעת הזו את המאבק, לקבל את הצעת המדינה לבנות 52 בתים ומבני ציבור חדשים בעמונה - מבנים שישמשו את הקהילה ואת התושבים. החלטנו לתת צ'אנס להצעה לבנות את בתינו ואת חיינו כאן בעמונה". 

 

 (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
(צילום: עידו ארז)

ישיבה של תושבי עמונה (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
ישיבה של תושבי עמונה(צילום: אוהד צויגנברג)
 

בהודעת התושבים נאמר עוד: "נמשיך לעמוד על המשמר ולבחון אם המדינה תעמוד בהתחייבותה לבנות בעמונה בתים ומבני ציבור חדשים. אנחנו מודים לאלפי התומכים, בני הנוער והמשפחות, שהגיעו לעמונה בימים האחרונים ולעשרות האלפים שתמכו בנו מהבית. בזכותכם עמונה נשארת על המפה, מוסדרת ובעזרת השם תתפתח ימה וקדמה צפונה ונגבה. אנו חבים לכם. ארץ ישראל חבה לכם. עם ישראל חב לכם. אנחנו אוהבים ומעריכים אתכם".

 

עם זאת הבהירו התושבים כי "אם המדינה לא תעמוד בהתחייבותה לא נהסס לחדש את המאבק ביתר שאת על הישוב שלנו ועל ארץ ישראל כולה - שנית עמונה לא תיפול".

 

הרב יאיר פרנק, רבה של עמונה, אמר לאחר אישור המתווה: "יצאנו למאבק לפני שנתיים כדי לשמור על התיישבות יהודית.

 הורדנו את הרגל מהגז ואנחנו נותנים למדינה לעמוד בהתחייבות שלה לבנות עבור תושבי עמונה. ואם המדינה לא תעמוד בהבטחה שלה - לא נהסס לחדש את המאבק. זו החלטתנו ואנחנו מבקשים מהציבור לתמוך בנו. אין לנו שום ספק שנחזור לכל ההר".

 

יוסי דגן, ראש המועצה האזורית שומרון, שתיווך בין הצדדים במתווה החדש, אמר לאחר אישורו: "זה יום קשה ועצוב, אני סבור שהעוול הנורא שנעשה כלפי תושבי עמונה לא היה קורה לא לבדואים בנגב ולא לאף אוכלוסייה אחרת במדינת ישראל. ההחלטה שהתקבלה נכונה, והיא בבחינת הרע במיעוטו. העיניים מעתה מופנות לראש הממשלה, ואנחנו מאמינים ומקווים שראש הממשלה יעמוד בחלקו בסיכום". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלישע בן קימון
נוטשים את עמונה. היום
צילום: אלישע בן קימון
מומלצים