שתף קטע נבחר

"בתיה"ח הפסיכיאטריים בארץ - כמו לפני 50 שנה"

מצוקה תקציבית, משאבים חסרים, תקנים שקשה למלא - כך נראה מצב הרפואה הפסיכיאטרית בישראל. ד"ר צבי פישל, היו"ר הנבחר של איגוד הפסיכיאטריה בישראל, מסביר למה הגענו למצב כזה

בשיתוף ההסתדרות הרפואית בישראל

 

כנס איגוד הפסיכיאטריה שהתקיים השבוע העלה תמונה עגומה מאוד של מצב הרפואה הפסיכיאטרית בישראל. ד"ר צבי פישל, היו"ר הנבחר של איגוד הפסיכיאטריה בישראל, מסביר באולפן ynet, באיזה בעיות אנחנו נתקלים ולמה זה קורה.

 

צפו בדבריו של ד"ר פישל:

 

 

הפקה: סהר אברהמי

 

"החצר האחורית של מערכת הבריאות"

"תקציב בריאות הנפש מתוך סל הבריאות הוא ברמה הכי נמוכה מכל מדינות אירופה", אומר ד"ר פישל, "אם במדינות אירופה זה בין 5 ל-18 אחוז אנחנו בקושי מגיעים ל-4.5 וזה גם בהערכות מקסימליות.

 

"כוח האדם

 שלנו נמצא בתחתית מבחינת יחס מטפל-מטופל, מבחינת יחס של טיפול סיעודי, מבחינת יחס של טיפול רפואי, עובדים סוציאליים, פסיכולוגים, מרפאים בעיסוק, בכל המקצועות אנחנו נמצאים בתחתית.

 

"מבחינת רופאים אנחנו מדברים על תשעים תקנים ריקים במערכת בריאות הנפש במדינת ישראל, כלומר תשעים תקנים שמחכים שיבוא רופא וימלא אותם".

 

לדבריו, המצב כל כך גרוע עד כי בתי החולים הפסיכיאטרים בארץ נראים כמו שבתי חולים היו צריכים להיראות לפני חמישים שנה, לא כמו שבתי חולים צריכים להיראות היום. "אפשר לקרוא למערכת הפסיכאטרית שלנו החצר האחורית, המרתפים, כל שם אחר דומה יתאים. שם אנחנו נמצאים.

 

"בלי ועדה ציבורית שתהיה מחייבת, שתוכל לרדת לעומק של כל הבעיות, להבין את המקור שלהן ולהמליץ על טיפולים, האזרח הישראלי לא יזכה לקבל את הטיפול שמגיע לו, זאת במקביל לעובדה שמספר המטופלים בישראל עולה מדי שנה".

 

 בשיתוף ההסתדרות הרפואית בישראל


 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
מצב הרפואה הפסיכאטרית בישראל
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים