שתף קטע נבחר

כך בוטלה הרשעת שוטר שהטריד את גרושתו

ביהמ"ש גזר עבודות שירות על שוטר לשעבר בגין אלפי שיחות והודעות SMS. אבל במחוזי נקבע: לא הוצג חלקה של האישה בהסלמה ביחסים

בית המשפט המחוזי בחיפה הורה לאחרונה לבטל את הרשעתו של שוטר לשעבר שהואשם בהטרדה בלתי פוסקת של גרושתו. הרכב השופטים קבע שבהליך בבית משפט השלום המדינה לא הציגה את מלוא התמונה הראייתית על אודות מערכת היחסים האובססיבית בין השוטר לבין אשתו לשעבר, שככל הנראה תרמה גם היא להסלמתה.

 

כתבי האישום נגד הבעל הוגש בעקבות תלונותיה של אשתו לשעבר, שטענה שהוא לא "משחרר" ולא משלים עם סיום מערכת היחסים. בין היתר היא התלוננה על אלפי שיחות טלפון והודעות SMS שכללו איומים, תחינות וניבולי פה.

 

הבעל, ששירת במשטרת ישראל במשך כ-20 שנה, הורשע במאי 2015 באיומים והטרדות. במרס האחרון נגזרו עליו ארבעה חודשי עבודות שירות ומאסר על תנאי. בערעור שהגיש סנגורו, עו"ד מיכאל כרמל, הוא טען שחלה טעות בפסק הדין של בית משפט השלום, שהסתמך על הודעות טקסט ואמירות מצד הנאשם, מבלי שנחשפו בפניו ההודעות ששלחה לו המתלוננת או האמירות המאיימות שלה כלפיו.

 

לדבריו, המדינה לא עשתה מספיק כדי לגבות את כל החומר הראייתי בתיק, כך שבית המשפט ראה תמונה חד-צדדית של מערכת היחסים. מצב דברים זה, הוסיף, מצדיק את זיכוי הנאשם או לכל הפחות את ביטול הרשעתו בעבירות שיוחסו לו.

 

ואכן, השופטים רון שפירא, בטינה טאובר ותמר נאות פרי הסכימו שיש משמעות לחסר הראייתי לגבי הצד של המתלוננת בסיפור. השופטת טאובר, שכתבה את פסק הדין העיקרי, קבעה כי ראוי היה שהמדינה תשיג את כל התיעוד על ההתכתבויות והשיחות בין בני הזוג לשעבר כדי שבית המשפט יוכל ללמוד על מהות הקשר וסוג השיח שהתנהל ביניהם.

 

היא ציינה שאמנם אין זה מחדל חקירה "נוראי" שמספיק כדי לזכות את המערער, שכן עצם ביצוע המעשים אינו שנוי במחלוקת, אולם למחדלי החקירה יש משמעות ומשקל במובן שהם, יחד עם חשש לפגיעה בעתידו של הנאשם, מצדיקים לקבל את בקשתו ולבטל את ההרשעה.

 

השופטת טאובר הוסיפה שאין להקל ראש לגבי חומרת העבירות שבהן הורשע הנאשם, אך מחדלי החקירה לא צריכים לשמש לחובתו. ההרשעה עלולה להסב פגיעה חמורה בסיכויי השיקום ובפרנסה של הנאשם, שעברו הפלילי נטול רבב, ועד להסתבכות הנוכחית עבד במשטרת ישראל (הוא פוטר בעקבות ההליך).

 

עוד עלה כי הנאשם הוא אב מסור לשני ילדים וכי ההסתבכות הפלילית היחידה שלו הייתה "על רקע משבר אישי שחווה בעקבות גירושיו מן המתלוננת ופיתוח התנהלות אובססיבית כלפיה, שלובתה במידה מסוימת בהתנהלות מניפולטיבית מצד המתלוננת".

 

בנסיבות אלה, קבעה השופטת, ההרשעה תפגע בו באופן בלתי מידתי. משכך הוחלט לבטל את ההרשעה וכפועל יוצא את העונש שנגזר על הבעל, שהומר ל-160 שעות לתועלת הציבור, תוך הארכת תקופת המבחן מ-12 ל-24 חודשים.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המחשה: הרצל יוסף
אילוסטרציה
המחשה: הרצל יוסף
מומלצים