שתף קטע נבחר

7 מקומות חדשים לפתוח בהם את השנה

השף שגב משה מגיע לקריות עם דוכן שמשלב בין אוכל איטלקי ואוכל אסייתי, בהוד השרון נפתח בר אוכל בסגנון מרוקאי עם טעמים מבית אימא, מסעדה אסייתית חדשה ומבטיחה נפתחה בשוק הפשפשים, ובירושלים תוכלו לאכול אמפנדס ארגנטינאי במילוי בשר: פותחים את השנה עם 7 מקומות חדשים ברחבי הארץ

 

שגב קונספט

דוכן "שגב קונספט" שמבוסס על מטבח המשלב בין אוכל רחוב לבין מטבח שף, מגיע לקריות. הדוכן החדש יכלול שלושה עולמות אוכל במתחם אחד: דוכן כיסונים עם רביולי איטלקי, דים סאם יפני, גיוזה, מומו הודי ואמפנדס ספרדי.

טועם מכל העולמות. שגב קונספט  (צילום: עידן ירדני)
טועם מכל העולמות. שגב קונספט (צילום: עידן ירדני)

בנוסף, מציעים במקום דוכן שווארמה עם מנות בסגנון הודי, מקסיקני, תאילנדי ואמריקאי, ודוכן מתוקים שמציע קינוחים של מסעדה בסגנון פאסט-פוד.

 (צילום: אנטולי מיכאלו) (צילום: אנטולי מיכאלו)
(צילום: אנטולי מיכאלו)

הקריון, קריות, 052-3286304

 

כלבא שבוע

בר אוכל המוקדש כולו למטבח המרוקאי. מאחורי המיזם המיוחד הזה עומדים השף אוהד אמזלג ושותפו דור קידר. אחרי 15 שנה במטבחים המקצועיים, החליט אמזלג לעשות משהו מעט אחר: הוא ביקש לשחזר את זיכרון הילדות שלו מהסירים שהכינה אמו בימי שישי, בהם היה טובל חלה טרייה כשהיה חוזר מבית הספר.

 

"כלבא שבוע", אגב, הוא החתן של רבי עקיבא שהיה נדיב ואדיב מאוד, והמקום שנושא את שמו הוא מקום שבו הבר הוא המטבח, אין מלצרים, ושמות הסועדים שהמנה שלהם מוכנה - מהדהדים בחלל, ממש כמו בבית כשאימא קוראת לכם לגשת לשולחן, סטייל "ארומה".

כמו בבית אמא. כלבא שבוע  (צילום: בן יוסטור)
כמו בבית אמא. כלבא שבוע (צילום: בן יוסטור)

האווירה משוחררת וכל המנות מוגשות בתוך לחם פרנה או בתוך צלחת. זה יכול להיות קבב עם ביצה קשה ועגבנייה, או נקניקיה מבשר אנטרקוט מפרגית או מכבד בקר. בתפריט תמצאו גם את מנת הבורר - טחול ממולא בשומן ובכבד בקר עם לימון כבוש, פלפל חריף, בצל ועגבניות צלויות, מנת פרגיות עם רוטב מעושן (35 שקלים) או מנות צמחוניות כמו עלי גפן או קולורבי אפוי. מחיר המנות בתוך פרנה כ-35 שקלים ומנות בצלחת יעלו לכם בין 45-49 שקלים.

 (צילום: בן יוסטור)
(צילום: בן יוסטור)

דרך מגדיאל 54 הוד השרון, 09-7455504‏, כשר ללא תעודה

 

בר דגים

רשת "בר דגים", שמביאה לנו מטבח שף מהיר המבוסס על דגים, פתחה השבוע את המזנון השני שלה במתחם "אושילנד" החדש בכפר סבא. הסניף החדש מצטרף לזה הפועל מתחילת השנה ב"שוק צפון" ברמת החייל בתל אביב. מאחורי המיזם הזה עומדים ינאי ארז ("רונימוטי") וניר כרמלי ("סרגוס", "בראסרי"), שלדבריהם במהלך 2017 צפויים להיפתח ארבעה סניפים נוספים שיהיו בבעלות הרשת ולא בזכיינות.

 

"בר דגים" מבוססת על מטבח שף מהיר שמגיש מנות דגים במחירים ידידותיים. וכך, לצד מנת הפיש&צ'יפס הקלאסית אפשר למצוא גם שניצל והמבורגר שעשויים מדגים, וגם שווארמת ים. בתפריט מנות יום ומנות ערב, כאשר מנות היום מתומחרות בטווח מחירים שנע בין 39-59 שקלים, וביניהן שווארמת ים שניתן להזמין בכריך או כסלט, פיש בורגר - פילה סלמון בלחמנייה רכה עם ירקות, איולי פלפלים ובצל מקורמל, שניצל ענקי מטונה אדומה וקריספי סנדוויץ' - דג פריך בלחמנייה עם ממרח לימונים כבושים.

מנות דגים במחירים ידידותיים. בר דגים (צילום: דן בלילטי) (צילום: טל ציקורל)
מנות דגים במחירים ידידותיים. בר דגים (צילום: דן בלילטי)

החל מהשעה 18:00, התפריט מתרחב ומציע מנות בר שהולכות טוב עם אלכוהול (טווח המחירים נע בין 29-79 שקלים) וביניהן קרפצ'יו דג ים, ברבוניות שלמות בציפוי קמח תירס, ניוקי אנשובי וטאטאקי טונה אדומה על סלט אסיאתי. בתפריט האלכוהול מצאנו בירה מהחבית ב-18 שקלים, כוס יין החל מ-24 שקלים לכוס.

 

עתיר ידע 2 אושילנד (מתחם אושימרקט) כפר סבא, 09-7421449‏, לא כשר

 

אסיה

מסעדה אסייתית חדשה ומבטיחה שנפתחה לפני שבועיים בשוק הפשפשים של יפו, וכבר הפכה לדיבור החם בעיר. המקום מציע מאכלים מדרום מזרח אסיה, ובתפריט העונתי תמצאו מנות ווק וגריל, מנות דגים ופירות ים, בשרים, דמפלינגס ובאנס מאודים.

כשאסיה מגיעה ליפו. מסעדת אסיה (צילום: עמרי זקהיים)
כשאסיה מגיעה ליפו. מסעדת אסיה(צילום: עמרי זקהיים)
 

בימים אלו מגישים במקום 27 מנות, ביניהן וון טון שרימפס סרטנים (39 שקלים) ופנקייק ויאטנמי ממולא בקוקוס מקורמל, שרימפס וטופו (59 שקלים). על תפריט הקינוחים אחראית הקונדיטורית מיכל בוטון, שהרכיבה מבחר קינוחים קלילים המהווים המשך ישיר של הארוחה, ביניהם קינוח גלידה מיוגורט בופאלו עם צ׳יפס פירות יבשים. גם באלכוהול השקיעו כאן לא מעט, ולבניית התפריט האלכוהולי גויס המיקסולוג יובל סופר.

 (צילום: עמרי זקהיים)
(צילום: עמרי זקהיים)
 

את פתיחת המקום יזמו בעלי ה"שאפה בר" והשפים לילך רווה ועמרי זקהיים, שעבדו פעם יחד ב"כתית" של מאיר אדוני. מדובר על מקום גדול במושגים של אזור שוק הפשפשים, ובו שתי קומות ויותר ממאה מקומות ישיבה, בר ומטבח פתוח. בשלב הזה המקום פתוח רק בשעות הערב, ובהמשך עתיד להיפתח גם בצהריים.

 

רבי נחמן 3 שוק הפשפשים (צמוד ל"שאפה בר") יפו, 050-5427775, לא כשר

 

Rendezvous

איטלקייה חדשה וכשרה שנפתחה בשכונת נווה צדק בתל אביב. שף המסעדה, מוריס אביטן (לשעבר "פר דרייר") הרכיב במקום תפריט שכולל מנות בניחוח איטלקי, פסטות בעבודת יד, פיצות מבצק שמוכן במקום ומקבץ מנות ראשונות.

בטעם איטלקי. Rendezvous (צילום: ליאור לב) (צילום: ליאור לב)
בטעם איטלקי. Rendezvous(צילום: ליאור לב)

מדי יום שישי בין השעות 10:00-15:00, מוגשת במקום ארוחת בראנץ'-בופה ב-85 שקלים לאדם (כולל מיץ סחוט וקפה).

 

לילינבלום 1 נווה צדק תל אביב, 03-5100057, כשר

 

Argento - ארחנטו

דוכן אוכל ארגנטינאי שמגיש אמפנדס וכריכים, החל לפעול לפני כשבועיים בשוק מחנה יהודה. את המקום פתח לוקס סיטרי, שמכין במקום ארבעה סוגים של אמפנדס (18-13 שקלים), ביניהם במילוי אסאדו, ביצה קשה ובצלים צלויים; במילוי טלה, תמרים ובוטנים; במילוי עוף מעושן, כוסברה, לימון כבוש ופלפל חריף, ואחד טבעוני שהבצק שלו עשוי על בסיס שומן תירס והוא ממולא בפטריות פורטבלו וכרישה. כל האמפנדס מוגשים לצד צ'ימיצ'ורי, סלסלה, מלפפונים חמוצים, זיתים וטחינה.

מארגנטינה באהבה. ארחנטו  (צילום: יח"צ)
מארגנטינה באהבה. ארחנטו (צילום: יח"צ)

מלבד האמפנדס מציעים במקום של סיטרי גם כריכים מיוחדים כמו כריך צ'יצ'רון (28 שקלים) עם בקר ושומן בבישול ארוך שנקצצו בידיים ומוגשים לצד כרוב כבוש, וכריך ירקות צלויים וצ'ימיצ'ורי (21 שקלים). הארוחה כולה תשתבח בזכות בירה ויין ספרדי שמוגשים במקום, בכוסות של קפה שחור.

 

סיטרי עלה מארגנטינה לפני 13 שנה, וכבר הספיק לשמש כשף בכמה מהמסעדות המובילות בארץ. כשהחליט לצאת לדרך עצמאית, בחר לפתוח מקום נגיש ואינטימי שבו יכול יהיה להכין את האוכל הביתי שעליו גדל באווירה אותנטית, ובליווי מוזיקה לטינית קצבית.

 

מחנה יהודה 6 (השוק העיראקי) שוק מחנה יהודה, ירושלים, 02-9945755, כשר

 

פאנץ' ליין

לאחר יותר מ-20 שנות פעילות ברחוב הארבעה בתל אביב, מועדון המלצרים המזמרים מתרחב ופותח סניף חדש במלון רמת רחל שליד ירושלים. גם פה, בדומה לסניף הישן, ישלבו הבעלים בין אוכל טוב למופעי שירה וריקוד. הפתיחה הרשמית של המועדון צפוייה להתקיים ב-5 בינואר.

 

קיבוץ רמת רחל, 03-5610785, כשר

   

בקרוב

השף יובל בן נריה (״טאיזו", "מיאזקי"), עתיד לפתוח ביסטרו יפני חדש בו יפגשו איזקאיה יפנית וביסטרו צרפתי. המיקום שנבחר הוא החלל לשעבר של מסעדת "פרונטו" ברחוב נחמני בתל אביב, מול מלון נורמן ובצמוד ל"קפה נואר". הביסטרו, שעדיין אין לו שם, צפוי להיות מקום אורבני עם חוויית בילוי בלתי פורמלית, קלילה ועדכנית והוא ישאב את השראה מאוכל הרחוב היפני בשילוב ייחודי של אלמנטים מהביסטרו צרפתי.

שף יובל בן נריה (צילום: יח"צ) (צילום: יח
שף יובל בן נריה(צילום: יח"צ)

במקום יוגש מנעד רחב של מנות, רטבים וטעמים, שאינם מוכרים בסצנת הקולינריה הישראלית, ביניהן: קארי אודון יפני או קאטסו קארי ( Katsu שניצל יפני), תבשילי דונבה (Donabe - כלי חרס יפני מסורתי) של בשר או דגים, לצד קלאסיקות מהמטבח הצרפתי, שיקבלו פרשנות יפנית אישית.  

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אילייה מליניקוב
שף יובל בן נריה. משלב בין אוכל יפני לביסטרו צרפתי
צילום: אילייה מליניקוב
מומלצים