שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    כולל תותים וקצפת: הפנקייק של ארז
    לא רק לילדים, לא רק לקינוח: השף ארז קומרובסקי עם מתכון מושלם וקל להכנה של פנקייק עם תותים וקצפת. טוסו למטבח

    צילום: אביהו שפירא

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

    פנקייק ריוויון עם תותים וקצפת

     (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
     

    המצרכים:

    1/2 1 כוסות קמח תופח

    4 כפות סוכר

    2 חלמונים

    1/2 כפית מלח ים

    80 גר' חמאה, מומסת

    2 כוסות ריוויון

    חמאה לטיגון

    1/2 מקל וניל

    להגשה -

    1/2 ליטר שמנת מתוקה 38%

    1/3 כוס רוזטה איכותית (רכז שקדים)

    חופן תותים חצויים

     

     

     

     (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)

     (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)

    אופן ההכנה:

    1. בקערה מערבבים את הקמח עם הסוכר והמלח. בקערה אחרת מערבבים חלמונים עם ריוויון, חמאה מומסת ומקל וניל. שופכים את תערובת הקמח לתערובת הביצים בהדרגה, ומערבבים קלות עד לקבלת תערובת אחידה.
       (צילום: אביהו שפירא)
      (צילום: אביהו שפירא)
    2. מחממים מחבת טפלון עם מעט חמאה (מורחים אותה על המחבת בעזרת נייר מגבת), ויוצקים לתוכה מעט מהבלילה בעזרת מצקת. הופכים את התערובת ברגע שמתחילות להופיע בועות. ממשיכים בטיגון במשך 10 שניות נוספות, ומוציאים.
       (צילום: אביהו שפירא)
      (צילום: אביהו שפירא)
    3. מכינים את הקצפת - מקציפים את השמנת בעזרת מקצף ידני עד לקבלת קצפת. יוצקים פנימה את הרוזטה, ומערבבים בעדינות.
    4. הגשה - מסדרים את הפנקייקים על צלחת, מניחים מעל חצאי תותים ויוצקים מעל כף מהקצפת. שמים מעל פנקייק נוסף, עוד תותים ועוד קצת ומגישים.
       (צילום: אביהו שפירא)
      (צילום: אביהו שפירא)

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "כולל תותים וקצפת: הפנקייק של ארז "
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים