שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    אורז תאילנדי מוקפץ: כך תכינו בזריזות
    משביע, טעים וקל להכנה: השפית התאילנדית סוואלי אלדר מלמדת איך להכין בזריזות אורז תאילנדי מוקפץ עם ירקות - ארוחה שלמה במנה אחת

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

    אורז מוקפץ

    בתאילנד קוראים למנה הזאת "Ahan chan diewu" - מנה בצלחת אחת, והכוונה היא שבדרך כלל ארוחה תאילנדית מורכבת מ-3 מנות, ובמנה הזו יש הכל בצלחת אחת. המנה קלה להכנה, והיא מתאימה גם לילדים. תוכלו לשדרג את המנה ולהוסיף לה ירקות שאתם אוהבים ושיש לכם במקרר.

     

     

     (צילום: יח"צ)
    (צילום: יח"צ)
     

    המצרכים (למחבת משפחתית):

    3 כוסות אורז, מבושל

    5 כפות שמן
    1 ביצה

    1 כף שום, קצוץ

    3 כפות סויה בהירה

    3 כפות רוטב טריאקי

    3 כפות רוטב הויסטיר

    3 כפות סויה מתוקה

    1/4 כוס גזר, חתוך

    1/4 פטריות, חתוכות

    1/4 כוס ברוקולי, חתוך

    1/4 כוס בצל לבן, חתוך

    1/4 כוס בצל ירוק, חתוך (לקישוט)

    1 מלפפון

    1/4 לימון להגשה בכל צלחת

     

    אופן ההכנה:

    1. מחממים שמן בווק, כאשר השמן חם מוסיפים את השום ואת הביצה.
    2. מטגנים במשך 3 דקות, מוסיפים את הירקות (בצל, ברוקולי, פטריות, גזר) ומבשלים את הכל ביחד 3 דקות נוספות.
    3. מוסיפים את האורז, סויה בהירה, טריאקי, רוטב אוויסטיר, סויה מתוקה, ומערבבים. מבשלים הכל ביחד עוד 5 דקות.
    4. מעבירים לצלחות הגשה, ומגישים עם בצל ירוק חתוך, מלפפון ורבע לימון בכל צלחת.

     

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "אורז תאילנדי מוקפץ: כך תכינו בזריזות"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים