שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    קפצו לה: מתכון תאילנדי למוקפץ עם קארי
    מה ההבדל בין קארי אדום לקארי ירוק, מה ההבדל בין הקארי ההודי והקארי התאילנדי, ואיך אפשר לשדך לזה פסטה? השפית התאילנדית סוואלי אלדר עם שני מתכונים

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

     

     
     (   )

    מוקפץ קארי אדום

    הקארי התאילנדי אומנם אומץ מהמטבח ההודי, אבל הוא שונה ממנו. במתכון שלפניכם הוספנו לו למון גראס, כפיר ליים, גלנגל, שום ועשבי תיבול ובישלנו באיטיות עם חלב קוקוס. היום אפשר למצוא בחנויות רוטב קארי מוכן (אחרי הבישול).

     

    המצרכים (לשתי מנות):

    200 גר' פרגיות חתוכות

    3 כפות שמן

    1 כף שום כתוש

    3 כפות רוטב קארי אדום

    1/4 כוס חלב קוקוס

    2 כפות רוטב צ'ילי חריף

    2 כפות רוטב סויה בהירה

    1 כפית סוכר

    1 כף למון גראס חתוך

    1/2 כף כפיר ליים חתוך

    1/2 כפית גלנגל טחון

    חופן שעועית ירוקה חתוכה

    חופן בזיליקום

    חופן נענע

    1/2 גמבה, חתוכה

     

    אופן ההכנה:

    1. שמים שמן בווק, מוסיפים שום ומטגנים 3 דקות. מוסיפים את העוף ומטגנים עוד 3 דקות.
    2. מוסיפים צ'ילי, חלב קוקוס, רוטב צ'ילי חריף, רוטב סויה, סוכר, למון גראס, כפיר ליים, גלנגל ושעועית ירוקה. מטגנים כ-5 דקות, ומערבבים.
    3. מוסיפים גמבה, בזיליקום, נענע, מוסיפים ממרח קארי, מערבבים מעט ומכבים את הלהבה. מומלץ להגיש עם אורז לבן.

     (   )
     

    קארי ירוק

    את הקארי הירוק אפשר לבשל עם עוף, דג, פירות ים, בשר ואפילו אפשר להכין ממנו פסטה ברוטב. הטעם של הקארי הירוק מתוק (מהסוכר דקלים), ומגישים אותו תמיד עם אורז או עם בצק עלים. לפניכם אחת המנות המפורסמות שיצאו מהמטבח התאילנדי.

     

    המצרכים (לארבע מנות):

    500 גר' טופו

    1/4 כוס רוטב קארי ירוק

    400 מ"ל חלב קוקוס

    200 גר' תרד (חבילה גדולה)

    1 חציל, חתוך לקוביות

    1/4 כוס סויה

    150 גר' סוכר דקלים

    1/4 כוס מים (או ציר מרק)

    חופן בזיליקום

    חופן כוסברה

    1/2 פלפל צ'ילי, חתוך

     

    אופן ההכנה:

    1. שמים בקערת הבלנדר רוטב קארי ירוק, חלב קוקוס, תרד, רוטב סויה, סוכר דקלים, מים, בזיליקום וכוסברה, וטוחנים 1-2 דקות. יוצקים את התערובת לסיר.
    2. מוסיפים טופו וחצילים, ומבשלים על להבה בינונית עד לרתיחה.
    3. מגישים בקערה עמוקה, ומקשטים עם בזיליקום וצ'ילי. מומלץ להגיש לצד אורז לבן.

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "קפצו לה: מתכון תאילנדי למוקפץ עם קארי"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מוגש מטעם: מוצר השנה
    מומלצים