שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    נוסטלגיה: עוף חמוץ מתוק בסגנון תאילנדי
    השפית סוואלי אלדר פותחת את השבוע עם מתכון טעים וקל להכנה של עוף חמוץ מתוק, שגם ילדים ישמחו לזלול בארוחת הצהריים

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

    עוף חמוץ מתוק של פעם

    עד היום לא ממש ברור אם מקורה של המנה הזאת בתאילנד או בסין, אבל מה שבטוח הוא שהיא פופלארית במיוחד במטבח התאילנדי. הטעמים (כמו שם המנה) חמוצים-מתוקים, ואהובים גם על ילדים. 

    המצרכים (לשתי מנות):

    200 גר' חזה עוף, חתוך לקוביות

    3 כפות רוטב הוי סטיר (רוטב צמחוני על בסיס פטריות, ניתן להשיג במכולות האסייתיות)

    2 כפות שמן שומשום

    1/2 כוס קמח

    1/4 כוס סודה

    1 כף שמן

    1/5 כוס רוטב חמוץ מתוק

    100 גר' אננס חתוך

    50 גר' גמבה

    50 גר' בצל

    50 גר' מלפפון, חתוך לקוביות

     (  )
     

    אופן ההכנה:

    1. משרים את קוביות העוף בקערה עם רוטב הוי סטיר ושמן שומשום במשך 20 דקות.
    2. בקערה נוספת שמים קמח, סודה ושמן. מוספים את קוביות העוף ומערבבים הכל ביחד, ומניחים בצד.
    3. מכינים את הרוטב - יוצקים לסיר רוטב חמוץ מתוק ומערבבים עד ליצירת בועות. מוסיפים אננס, גמבה, בצל ומלפפון ומבשלים עד לרתיחה ומסירים מהאש.
       (  )
       
    4. יוצקים שמן לסיר עמוק, ומטגנים את קוביות העוף במשך 3 דקות על להבה בינונית. מוציאים לקערה מרופדת בנייר סופג.  
       (  )
    5. הגשה - מסדרים את קוביות העוף בצלחת, ויוצקים מעל את הרוטב. מערבבים ומגישים.

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "נוסטלגיה: עוף חמוץ מתוק בסגנון תאילנדי"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים