שתף קטע נבחר

26 תפריטי חורף שתוכלו להתחמם איתם

החורף שלנו אמנם קצר, אבל בתפריטי החורף של המסעדות יש לנו כל מה שאנחנו צריכים בשביל לעבור אותו בנעימים: עכשיו אתם תחליטו - באיזה סגנון אתם מעדיפים להתחמם - אסייתי, גיאורגי, מרוקאי או בכלל אתם בעניין של קוקטייל יצירתי?

 

עם בוא החורף, השפים עושים הכל בשביל לעודד אותנו לצאת מהפוך, להיכנס למסעדה ולהזמין מנה שתמלא את הגוף בחמימות נעימה. לאחרונה הושקו לא מעט תפריטי חורף עשירים בכל מה שהחורף הקצר שלנו מביא איתו, אז רק תחליטו באיזה סגנון אתם מעדיפים להתחמם. בחרנו בשבילכם כמה מהמסעדות ששווה לבקר בהן, דווקא עכשיו, דווקא בחורף. 

 

 

 

יאניביצ'י

במסעדה שבבוסתן הגליל הושק תפריט חורף חדש עם מנות כמו חזה ברווז צלוי (49 שקלים), מולים בחמאת סוביניון בלאן (64 שקלים), ירוקים של סתיו (53 שקלים), ריזוטו ביין לבן, גבינת מסקרפונה וירקות כתומים (88 שקלים) וקדירת אוסובוקו (156 שקלים).

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

בוסתן הגליל, 04-8222122, לא כשר

 

רוטנברג

במסעדת הפארם טו טייבל של עמק המעיינות מציעים תפריט טעימות חורפי שמבוסס על שמן זית. מדובר על תפריט טעימות אשר מוגש במסעדה בימים אלה, ולאחר מכן, מנות מנצחות ימשיכו לככב בתפריט הקבוע.

 (צילום: חיים יוסף) (צילום: חיים יוסף)
(צילום: חיים יוסף)

בין המנות: קולרבי אשכולית אדומה ושרימפס עם שמן ברנע, סשימי דג ים עם אפונה טרייה ושמן קורנייקי, טרטר עגל של "חי בריא" עם פסטו ושמן סורי, פאייה פירות ים עם נקניקיות מרגז ושמן פישולן, סלט תרד עם תות שדה ושמן קורטינה, וקינוח של גבינה לאקטית ממחלבת ברקנית עם שמן נבאלי וזעתר טרי. מחיר ארוחת הטעימות שכוללת את כל המנות 275 שקלים לאדם.

חצר גשר הישנה (ליד קיבוץ גשר), 04-6752237, לא כשר

 

אלומה

הביסטרו הגלילי מציע לכבוד החורף מנות כמו קרפצ'יו קולרבי עם שמן כמהין ופרמזן (42 שקלים), מחבת שרימפס עם תבשיל עגבניות וטחינת "אל ארז" (92 שקלים), סקאלופ צרוב בחמאה חומה (52 שקלים), פילה מוסר ים עם פירה חציל וכמהין (112 שקלים) ועוד.

אלון 16 מעלות תרשיחא, 04-9574477, לא כשר

 (צילום:  דניאל לילה) (צילום:  דניאל לילה)
(צילום: דניאל לילה)
 

טנדוקה

במסעדת הבשר הותיקה של יקנעם השיקו תפריט ובו מנות כמו קדרת בקר עם נתחי שפונדרה המוגשת בטאג'ין מעל פירה (74 שקלים), נתח קצבים על תבשיל חיטה בציר בקר וירקות שורש (98 שקלים), אסאדו במעשנה בציר מצומצם (80 שקלים), תבשיל עוף בקארי (68 שקלים) ופילה בורי על פאייה בציר דגים וזעפרן (78 שקלים).

שד׳ ראשונים 7 יקנעם, 04-9590323, כשר

 

שלו ביער

במסעדת השף של קרית טבעון השיקו תפריט חורפי עם מנות כמו פילה עגל על פירה כמהין וקונפי גזר (130 שקלים), כבדי עוף במייפל (70 שקלים), פילה סלמון עם מג׳דרה ורוטב שמנת לימונית, מרק אפונה וקאבנוס מעושן (39 שקלים) ומרק פטריות שיטאקי ותפוח אדמה על בסיס שמנת (39 שקלים).

 (צילום: אגמדיה)
(צילום: אגמדיה)

שיכון אלה 2 קרית טבעון, 04-9831837‏, לא כשר 

 

 

 

זכאים

מסעדת השף הטבעונית מגישה מנות חורף כמו שקשוקה שושקה ברוטב עגבניות חריף וטחינה (64 שקלים), סלט עלים - סלט הכולל חסה, ארוגולה, נענע, ריחן, תפוז, גרנולה ביתית ובצל לבן (44 שקלים), גונדי כרובית - ופל חומוס מפואר עם כרוביות צלויות, צזיקי חומוס קלוי ורוטב גונדי (59 שקלים), סלט ניסואז - תפוחי אדמה "בלו-ליפס" שרופים, שעועית ירוקה,זיתי קלמטה ובצל (52 שקלים), מרק חורף מתחלף (43 שקלים), תבשיל פרסי מסורתי מלא ירק, שעועית אדומה, עדשים ירוקים ושחורים, תרד תורכי ולימון פרסי שמוגש עם אורז בסמטי ובצל מטוגן (62 שקלים).

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

סמטת בית השואבה 20 תל אביב, 03-6135060, לא כשר

 

קלארו

במסעדתו של השף רן שמואלי השיקו לכבוד החורף תפריט יומי חדש על פי עקרונות תפיסת Farm to Table. מדובר על תפריט שיעודכן מדי יום ויכלול בין היתר מנות כמו שורשים צלויים עם סלק, גזר ומסקרפונה (64 שקלים), ברוסקטת דג ים (69 שקלים), תמנון על גריל פחמים עם שעועית בובעס (84 שקלים), רוטלו עלי בר עם גבינה, חציל שרוף ויוגורט עגבניות (76 שקלים), ניוקי סרטנים עם ביסק סרטנים, שרימפס קריסטל, אפונת שלג וקרם פרש (96 שקלים), דג ים שלם אפוי במלח ועוד.

השף רן שמואלי (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
השף רן שמואלי(צילום: ירון ברנר)
 

הארבעה פינת דוד אלעזר 23 (מתחם שרונה) תל אביב, 03-6017777, לא כשר

 

דגים 206

בתפריט החורף שבנה שף הבית, איציק הראל, מצאנו מבחר מנות פיוז'ן מחממות הכוללות דגים טריים ופירות ים, ביניהן בויאבז (51 שקלים), מרק ערמונים (35 שקלים) קרואסון כבד אווז (78 שקלים), לזניה של דייגים (129 שקלים), ריזוטו פירות ים (132 שקלים) ופילה דניס עם כרוב מעושן, קרמל סויה ושומשום שחור (118 שקלים).

 (צילום: אפיק גבאי) (צילום: אפיק גבאי)
(צילום: אפיק גבאי)

משה סנה 54 תל אביב, 03-6483030, לא כשר

 

ARIA

המסעדה של השף גיא גמזו מקבלת את החורף בחיבוק חם עם מנות חדשות כמו סלט שרימפס בסגנון וויאטנמי (65 שקלים), תמנון ים תיכון צרוב על הפלאנצ'ה עם קרם לימון (62 שקלים), סביצ'ה דג ים קצוץ דק עם קינואה וסורבה של תפוח ירוק וחלפיניו (59 שקלים), סטייק כבד אווז צרוב במחבת (88 שקלים) ועוד.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

לצד תפריט אוכל הושק גם תפריט קוקטיילים חורפיים כמו הקוקטייל BLACK PEARL, שהוא קוקטייל בעל טעמים של שוקולד מריר, קפה ומעט וניל (62 שקלים).

נחלת בנימין 66 תל אביב, 03-5296054, לא כשר

 

התרנגול הכחול

השף שאול בן אדרת רקח תפריט חורף עם מנות כמו מרק קובה (48 שקלים), מרק קרם חצילים עם טורטליני גבינות אגוזים וכמהין (48 שקלים), מח עגל בתבשיל עגבניות (69 שקלים), דלעת ערמונים במילוי תבשיל חיטה ובשר (109 שקלים), מח עצם במילוי אנטריקוט קצוץ ופיסטוקים (122 שקלים) ועוד.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

ניסים אלוני 10 צמרות קניון G תל אביב 03-5443349‏, לא כשר

 

דאבל סטנדרט

בר הקוקטיילים המדובר משיק תפריט עם מקבץ קוקטיילים ומשקאות בטעמים חורפיים הכוללים שלל ירקות שורש ותבלינים. בין הקוקטיילים החדשים תמצאו Carrot Lasie קוקטייל קרמי על בסיס גזר ותבלינים (ציפורן, קינמון, וניל וחלב קוקוס), קוקטייל תה אלכהולי Korean Toddy על בסיס רום, יין שזיפים, ג׳ינסנג, תה ודבש, East Jaffa קוקטייל על בסיס סילאן אשכוליות אדומות, ליים, וודקה ותאנים ועוד. מחיר כל הקוקטיילים 46 שקלים.

 

דיזנגוף 247 תל אביב, 03-555-0966, לא כשר

 

Deca

מסעדת שף ישראלית כשרה המציעה בתפריט חורף מרק בויבז עשיר (44 שקלים), קבב בורי (50 שקלים), ניוקי שקדים וצנוברים (65 שקלים), מבחר של דגי ים ומנות זוגיות כמו פאייה שחורה (340 שקלים).

 

התעשיה 10 תל אביב, 03-5629900, כשר

 

ראצ'ה

במסעדה הגיאורגית לוקחים את החורף ממש ברצינות ומציעים לכבודו תפריט עם המתכונים הסודיים למרקים של נשות העדה הגיאורגית.

 (צילום: אנטולי מיכאלו) (צילום: אנטולי מיכאלו)
(צילום: אנטולי מיכאלו)

המרקים הללו מביאים את סיפורן האישי של מקבץ נשים שעלו לישראל מעיירה חקלאית קטנה בשם "אוני": מרק השצ'מאדי של טינה שימשווילי - חמוץ-מתוק עם בשר עגל ושזיפים ירוקים (84 שקלים), בורשט של רחל חיחאשוילי עם בשר, הרבה כרוב וירקות (64 שקלים), מרק החרצ'ו של סוליקו חיטיבשוילי שהוא מרק בשר סמיך המורכב מתערובת תבלינים גרוזינית ושזיפים (82 שקלים) ומרק לוביו שעועית בסגנון גיאורגי (טבעוני) של טינה שמשילשוילי (53 שקלים). המרקים הללו נחשבים למאכל מאוד גברי בעדה, והם נודעים בסגולות המרפא שלהם ואף מוכרים כפנצילין הגיאורגי.

 

אחד העם 1 תל אביב 03-6392229, לא כשר

 

סנטה רוזה

עם בואו של החורף משיקה מסעדת "סנטה רוזה" תפריט חדש, במסגרתו השף והבעלים חן שמגר ממשיכה לפתח את המטבח הקליפורני המשלב שלל מטבחי מהגרים שהתמקמו במדינה.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

בתפריט החדש תמצאו מנות בגוון חורפי כמו מרק קרם תירס ורביולי סרטנים (46 שקלים), ויטלו סונומה - סינטה צרובה בגריל (58 שקלים), סלט סטייק אסייאתי (64 שקלים) CALIFORNIAN PIZZAS עם פרשוטו פלפלים וביצת עין (62 שקלים), המבורגר צרפתי עם צ'אטני תפוחים וגבינת רוקפור (69 שקלים), שניצל עגל וינאי (79 שקלים) ועוד.

 

קהילת סלוניקי 11 נאות אפקה תל אביב 03-9401011, לא כשר

 

ד"ר שקשוקה

הדוקטור השתגע: במסעדת דוקטור שקשוקה ביפו משיקים ארוחת טעימות חורפית של תבשילים טריפוליטאים מהבילים, הכוללת שלל מנות חורף - וכל זה במחיר סנסציוני של 69 שקלים לסועד. במחיר הזה תקבלו חגיגה של 7 סוגי סלטי הבית, שקשוקה למרכז השולחן, שווארמה כבש בצלחת, קוסקוס עם ירקות, מפרום ותבשיל שעועית. הארוחה כוללת גם קנקן לימונדה, והיא מוגשת כל יום (כולל יום שישי) עד השעה 17:00.

 (צילום: תום להט) (צילום: תום להט)
(צילום: תום להט)

בית האשל 3 כיכר השעון יפו, 03-6822842, כשר


צפו בשף ארז קומרובסקי לומד להכין מפרום במסעדת דוקטור שקשוקה:

 

Garrigue

במסעדת גריג מבטיחים כי תפריט החורף החדש יגרום לכם לשכוח מכל מה שחשבתם שידעתם על המטבח האירופאי.

 

התפריט המדובר מציג מנות כמו קרוקטים בסגנון ספרדי (10 שקלים ליחידה), חסה צלויה (25 שקלים) תפוח אדמה סגול ברוטב יין אדום וערמונים (30 שקלים), קפלטי במילוי ריקוטה וכרוב שחור עם מרווה וחמאה שרופה (55 שקלים), שניצל כבד אווז (85 שקלים), ניוקי פריזיאן עם אווז קונפי, זוקיני וציר עוף חום (75 שקלים), סטייק מינוט (80 שקלים) ועוד.

 (צילום: חיים יוסף) (צילום: חיים יוסף)
(צילום: חיים יוסף)
 

את התפריט אפשר לטעום גם במסגרת תפריט יומי - ארוחה מובנית המורכבת מפתיח, מנה ראשונה, מנת ביניים, עיקרית וקינוח ב-180 שקלים לסועד (התפריט מוגש מידי ערב, למעט שישי).

אחד העם 15 תל אביב, 03-9030677, לא כשר

 

בינדלה

השף יורם ניצן יצר תפריט חורף המבוסס על מגוון מנות איטלקיות חורפיות, ביניהן ארטישוק ישראלי (66 שקלים), קלמארי על הפלנצ׳ה (52 שקלים), טורטליני רוסיני (152 שקלים), שרימפס ישראלי על מחבת נחושת (124 שקלים) ואוסובוקו עגל.

מונטיפיורי 27 תל אביב 03-6500071, לא כשר

 

Tatti

הבראסרי של גבעתיים חוגג 15 שנים ומתחדש עם תפריט המותאם לחורף, ובו תוכלו למצוא מנות כמו סביצ'ה חורף עם דג ים, עשבי תיבול, עגבניות שרי ואבוקדו ברוטב נאם-פלה (58 שקלים), מנה של ארטישוק איטלקי מוקפץ בויניגרט כמהין (54 שקלים), כבד עוף ופטריות על מצע פולנטה (52 שקלים), סלט טופו טבעוני (64 שקלים), פיצה פולנטה עם תירס טרי, עלי אורוגולה ופרמזן (54 שקלים), פיצה ורדה עם תרד, זוקיני, שקדים, מוצרלה ושמנת חמוצה (54 שקלים) וגם טורטליני תרד וריקוטה (62 שקלים).

 (צילום: דניאל לילה) (צילום: דניאל לילה)
(צילום: דניאל לילה)
  

דרך השלום 53 גבעתיים 03-5739526, לא כשר

 

גראונד קפה

בבראסרי של קריית אונו, השיקו תפריט אוכל חורפי יחד עם תפריט אלכוהול חדש במחירים חסרי תקדים: מצאנו שם מנות כמו מגדל פנקייק (32 שקלים), קדירת פועלים על פירה - נתחי בקר, גזרים, מבושלים ופירה בציר בקר (49 שקלים) וגם קוקטיילים אלכוהוליים ב-29 שקלים, בירות ב-20 שקלים וצ׳ייסרים ב-14 שקלים.

 

שלמה המלך 6 קריית אונו, 03-6566616, לא כשר

 

אויאמה

בתפריט החורף של האסייתית המדוברת בפתח תקווה תמצאו מנות צבעוניות שמושפעות מהמסעות הקולינאריים של בעלי המסעדה במזרח הרחוק, ושומרות על טעמים מקוריים ונקיים.

 (צילום: אלמוג דביר) (צילום: אלמוג דביר)
(צילום: אלמוג דביר)

בין המנות הללו מצאנו סום טאם - סלט פאפאיה תאילנדי (34 שקלים), סלט פירות ים ואטריות (59 שקלים), כיסוני באו במילוי ירקות בקר או צ׳יקן ספייסי (29 שקלים), ואג׳י פטריות - אטריות סובה יפניות עם פטריות ברוטב חלב קוקוס, שמנת ומחית כמהין (58 שקלים), ספייסי סמוקד נודלס (58 שקלים), צ׳ה קה לה וונג - קוביות דג לבן במרינדת קארי ויאטנמית וצ׳ימיצ׳ורי אסיאתי (69 שקלים) ועוד.

דרך רבין 17 y center פתח תקווה, 03-9235368 לא כשר

 

סילו

מסעדת סילו של השף רובי פורטנוי משיקה תפריט חורף בסגנון איטלקי-ים תיכוני עם מנות כמו ספגטי שווארמה פרגית (75 שקלים), קרעי פסטה ובשר ראש (75 שקלים), אינו ולטיני - חזה עוף ממולא בבשר בקר טחון, זיתים, תרד וצימוקים, עטוף בבצק עלים (82 שקלים), פילה לברק - ראגו, כוסמת, ארטישוק, תרד, סלקים קונפי וקרם חזרת (108 שקלים) ופיצה סביח ברוטב מטבוחה, ביצה קשה, חציל, גבינת פטה, מוצרלה, קרם חציל ופטרוזיליה (62 שקלים).

 

מתחם לה פארק, שדרות ירושלים 210 חולון, 03-5733315, לא כשר

 

סוהו

במסעדת סוהו מציעים תפריט חורף חדש שנוסף למנות הקבועות. בין המנות בתפריט יש טוקיו פיצה (63 שקלים), מקסיקו סיטי - 4 יחידות טאקו מקסיקני עם טונה טרייה קצוצה (59 שקלים), פולנטה (49 שקלים) וסאקה אודון - קוביות סלמון צרובות ומוקפצות עם אטריות אודון בקארי ירוק (82 שקלים).

 (צילום: איציק בראל) (צילום: איציק בראל)
(צילום: איציק בראל)

משה בקר 15 אזור התעשייה הישן ראשון לציון, 03-9658395 לא כשר

 

 

שרגא קפה

בית אוכל ירושלמי שמביא לנו תרבות סנדביצ'ים אחרת. במקום מכינים כבושים וליקרים עונתיים שמשדרגים את התפריט החלבי-צמחוני-טבעוני עם מבחר תבשילים כמו קארי צהוב עם קישואים, תפו״א וכרובית מעל מג'דרה של בורגול ועדשים שחורות, שעועית אדומה עם פלפלים שרופים ושום על אורז מלא, מקלובה עם אורז מלא, ירקות אפויים ופירות יבשים, נזיד של חומוס מנגולד ועגבניות על קוסקוס מלא ופלוב של אורז וגריסים עם שבבי גזר וחומוס. כל התבשילים מוגשים עם סלט ומחירם 55 שקלים.

 

ינאי 3 ירושלים, 077-9529952, כשר

 

1868

במסעדה אשר נקראת על שם השנה שבה נבנה הבית בו היא שוכנת, מציע השף יענקלה תורג׳מן תפריט עם מנות כמו מרק דלעת יפנית, ג'ינג'ר מסוכר, ביסקוטי דלעת (54 שקלים), לחי וזנב עגל עם פינק ליידי, פסטה וזיתי קלמטה מיובשים (72 שקלים), ריזוטו בצלי פנינה, שקדים קלויים, בצל במרקמים (88 שקלים), חזה ברווז על קרם כרובית ומרווה עם סלק אפוי ורוטב יין אדום וסלק (139 שקלים) ועוד.

 

דוד המלך 10 ירושלים, 02-6222312, כשר

 

המוציא

לכבוד החורף השף אבי לוי מציג מנות חדשות המדגישות את החיבור בין מרוקו וספרד ואת השורשיות של המרוקאים-אלג'יראים שמתאימות במיוחד לקור הירושלמי. מצאנו בתפריט מנות פתילייה, קדירות, מרקים ומנות חדשות ומחודשות כמו בשר ראש וחומוס (67 שקלים), תבשיל אסאדו בפלפלים ובטטות (78 שקלים), ״מקפול" – תבשיל בשר צלי שמבושל כל הלילה (62 שקלים), מרק חרירה (44 שקלים), מרק ״חשו" (44 שקלים) ועוד.

 (צילום: אלכס קולומויסקי) (צילום: אלכס קולומויסקי)
(צילום: אלכס קולומויסקי)

משיח בורכוף 4 ירושלים, 02-6310050, כשר

רופטופ במלון ממילא

מסעדת רופטופ שעל גג מלון ממילא בירושלים, מגישה תפריט חורף חדש שהרכיב השף הראשי של המלון, קובי בכר וכולל מנות ראשונות כמו מח עצם על סלסה של שקדים לצד לחם כוסמין קלוי; לזניה דלעת, ירקות חורף בטאבון ועוד. בעיקריות אפשר למצוא מנות כמו עגל צרוב בגריל פחמים עם פטריות צלויות וציר כמהין; מוסר ים עם קראסט פלפלים שרופים, קרם זוקיני ותרד תורכי ועוד. 

 

בגזרת הצמחוניות ניתן למצוא ריזוטו שחור עם שאלוט, חציל ופטריות פורטבלו וגם ניוקי עם שעועית ירוקה, חציל ותרד תורכי ועוד. מומלץ להזמין מקומות מראש.

  

שלמה המלך 11 ירושלים, 02-5482230, כשר

 

שמבז

במסעדת שמבז לוקחים את החורף ברצינות ומציעים אקסטרים קולינרי עם מנות כמו KFB - מנה שהיא אינטרפטציה של מנת הדגל ברשת KFC – חזה עוף בציפוי מיוחד שמוגש על לחמנית שומשום (59 שקלים), צ'יקן דונאטס - רצועות עוף בטמפוטרה קריספית (29 שקלים) וקינוח עוגיפלצת - סנדוויץ עוגיות שוקולדצ'יפס עם גלידה וניל סוכריות צבעוניות וגנאש שוקולד מריר (39 שקלים).

 (צילום: מאי ביבי) (צילום: מאי ביבי)
(צילום: מאי ביבי)

דרך דר' ישראל פלד מרכז הספורט מכבים, 08-9200316, לא כשר

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יח"צ
כי חורף. סנטה רוזה
צילום: יח"צ
מומלצים