שתף קטע נבחר

מתוק וקל: מלבי עם גרניטה אבטיחים וקוקוס

השף שגב משה משדרג את קינוח המלבי המוכר, ובמקום מי ורדים ובוטנים מקשט בגרניטה אבטיחים וקוקוס. צפו

 

שף שגב משה. משדרג את המלבי (צילום: ינאי מנחם  ) (צילום: ינאי מנחם  )
שף שגב משה. משדרג את המלבי(צילום: ינאי מנחם )


 

מלבי עם גרניטה אביטיחים וקוקוס

 

שימו לב: מומלץ להכין את הגרניטה כמה שעות לפני ההגשה על מנת שתקפא.

 

המצרכים:

למלבי -

3 כוסות חלב (750 מ"ל)

1 מכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)

1 כוס סוכר (200 גר')

5 כפות מחוקות קורנפלור (60 גר'), מעורבבות ב-5 כפות חלב

1 גבעול למון גראס

לגרניטה -

3 כוסות מלאות באבטיח נקי ומתוק, ללא גרעינים

1/3 כוס סירופ בטעם אבטיח - אם אין לכם, גם בטעם פטל זה בסדר

להגשה -

1 אבטיח טרי ומתוק, חתוך למשולשים ונקי מהקליפה

4 כפות קוקוס לבן

גבעולים ירוקים ויפים

 

 

 (צילום: ינאי מנחם  ) (צילום: ינאי מנחם  )
(צילום: ינאי מנחם )

אופן ההכנה:

  1. מכינים את המלבי - בסיר מערבבים את החלב, השמנת, הסוכר והלמון גראס עד לרתיחה במשך 5 דקות. שולפים את מקל הלמון גראס, מוסיפים לתערובת החלב קורנפלור ומערבבים היטב כדי שלא יהיו גושים. מביאים לרתיחה שנייה, ומכבים את האש.
     (צילום: ינאי מנחם  ) (צילום: ינאי מנחם  )
    (צילום: ינאי מנחם )
  2. מחלקים לכוסות נמוכות ושקופות, ומכניסים למקרר למשך כמה שעות עד לקבלת תערובת מוצקה. 
  3. מכינים את הגרניטה- טוחנים בבלנדר שייקר את האבטיח עם הסירופ, ומעבירים לכלי פלסטיק ולמקפיא.
     (צילום: ינאי מנחם  ) (צילום: ינאי מנחם  )
    (צילום: ינאי מנחם )
  4. הגשה - מוציאים את הגרניטה, ומגרדים קלות עם מזלג עד לקבלת פירורי קרח אווריריים. מניחים בכל כוס מלבי כף גרניטה, מעל מניחים את משולשי האבטיח, מפזרים קוקוס ומעטרים בעלים ירוקים, ומגישים.
     (צילום: ינאי מנחם  ) (צילום: ינאי מנחם  )
    (צילום: ינאי מנחם )
     (צילום: ינאי מנחם  ) (צילום: ינאי מנחם  )
    (צילום: ינאי מנחם )
     (צילום: ינאי מנחם  ) (צילום: ינאי מנחם  )
    (צילום: ינאי מנחם )

 

העונה החדשה של התכנית "מסעדת הפועלים של שגב" משודרת ברשת, ערוץ 2

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ינאי מנחם
מלבי עם אבטיח וקוקוס
צילום: ינאי מנחם
מומלצים