שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    מתוק וקל: מלבי עם גרניטה אבטיחים וקוקוס
    השף שגב משה משדרג את קינוח המלבי המוכר, ובמקום מי ורדים ובוטנים מקשט בגרניטה אבטיחים וקוקוס. צפו

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

     

    שף שגב משה. משדרג את המלבי (צילום: ינאי מנחם  )
    שף שגב משה. משדרג את המלבי(צילום: ינאי מנחם )


     

    מלבי עם גרניטה אביטיחים וקוקוס

     

    שימו לב: מומלץ להכין את הגרניטה כמה שעות לפני ההגשה על מנת שתקפא.

     

    המצרכים:

    למלבי -

    3 כוסות חלב (750 מ"ל)

    1 מכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)

    1 כוס סוכר (200 גר')

    5 כפות מחוקות קורנפלור (60 גר'), מעורבבות ב-5 כפות חלב

    1 גבעול למון גראס

    לגרניטה -

    3 כוסות מלאות באבטיח נקי ומתוק, ללא גרעינים

    1/3 כוס סירופ בטעם אבטיח - אם אין לכם, גם בטעם פטל זה בסדר

    להגשה -

    1 אבטיח טרי ומתוק, חתוך למשולשים ונקי מהקליפה

    4 כפות קוקוס לבן

    גבעולים ירוקים ויפים

     

     

     (צילום: ינאי מנחם  )
    (צילום: ינאי מנחם )

    אופן ההכנה:

    1. מכינים את המלבי - בסיר מערבבים את החלב, השמנת, הסוכר והלמון גראס עד לרתיחה במשך 5 דקות. שולפים את מקל הלמון גראס, מוסיפים לתערובת החלב קורנפלור ומערבבים היטב כדי שלא יהיו גושים. מביאים לרתיחה שנייה, ומכבים את האש.
       (צילום: ינאי מנחם  )
      (צילום: ינאי מנחם )
    2. מחלקים לכוסות נמוכות ושקופות, ומכניסים למקרר למשך כמה שעות עד לקבלת תערובת מוצקה. 
    3. מכינים את הגרניטה- טוחנים בבלנדר שייקר את האבטיח עם הסירופ, ומעבירים לכלי פלסטיק ולמקפיא.
       (צילום: ינאי מנחם  )
      (צילום: ינאי מנחם )
    4. הגשה - מוציאים את הגרניטה, ומגרדים קלות עם מזלג עד לקבלת פירורי קרח אווריריים. מניחים בכל כוס מלבי כף גרניטה, מעל מניחים את משולשי האבטיח, מפזרים קוקוס ומעטרים בעלים ירוקים, ומגישים.
       (צילום: ינאי מנחם  )
      (צילום: ינאי מנחם )
       (צילום: ינאי מנחם  )
      (צילום: ינאי מנחם )
       (צילום: ינאי מנחם  )
      (צילום: ינאי מנחם )

     

    העונה החדשה של התכנית "מסעדת הפועלים של שגב" משודרת ברשת, ערוץ 2

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "מתוק וקל: מלבי עם גרניטה אבטיחים וקוקוס"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים