שתף קטע נבחר

הוליווד חגגה עם אובמה ולא מחכה להשבעת טראמפ

עשרות אמנים הגיעו למסיבת הפרידה של הזוג אובמה מהבית הלבן, וחגגו עד השעות הקטנות של הלילה. ביום שלישי יגיע הנשיא היוצא לנאום פרידה בשיקגו, ואלפים המתינו בתורי ענק וגמרו את הכרטיסים. שבועיים לפני השבעת טראמפ - קושי בגיוס אמנים שיופיעו: "לא מדובר בעוד נשיא"

עשרות אמנים חגגו בשישי עם ברק ומישל אובמה במסיבה האחרונה של הזוג בבית הלבן. באתרים האמריקניים נכתב שהמסיבה נמשכה עד ארבע בבוקר, והאורחים התכבדו בעוף ובוופלים לפני שנפרדו מהזוג. פארל וסולאנג' הופיעו באירוע.

 

בין באי המסיבה היו מריל סטריפ, פול מקרטני, ג'רי סיינפלד, דיוויד לטרמן, לנה דנהאם, רוברט דה נירו, סטיבי וונדר, ג'ורג' קלוני, צ'ארלס בארקלי, ג'ורג' לוקאס, סמואל ל. ג'קסון, טום הנקס, סטיבן שפילברג, שרה ג'סיקה פארקר ובראדלי קופר. עוד הוזמנו: ברוס ספריגנסטין, ביונסה, ג'יי זי ואדי ודר. על האורחים נאסר לצלם סרטוני וידאו, אך כמה מהם לא ויתרו על סלפי.

תמונות מהמסיבה שעלו לרשת (מתוך אינסטגרם) (מתוך אינסטגרם)
תמונות מהמסיבה שעלו לרשת(מתוך אינסטגרם)

 (מתוך אינסטגרם) (מתוך אינסטגרם)
(מתוך אינסטגרם)

סולאנג' בחזרות לפני ההופעה (מתוך אינסטגרם) (מתוך אינסטגרם)
סולאנג' בחזרות לפני ההופעה(מתוך אינסטגרם)
 

בחודש שעבר הבטיח אובמה מסיבה גדולה לפני סוף הכהונה. בבית הלבן הדגישו כי הזוג שילם מכספו על האירוע הפרטי. "אני מצפה שזה יהיה האירוע האחרון שלהם", אמר הדובר ג'וש ארנסט. "הם צריכים להספיק לארוז".

 

אחרי המסיבה האחרונה יגיע בשבוע הבא נאום הפרידה של אובמה, בעירו שיקגו. "בחרתי בשיקגו לא רק כי שזאת העיר שלי, ושבה פגשתי את מישל והקמתי משפחה, אלא גם כי שם החלה הקריירה הפוליטית שלי". בשיקגו היו היום תורי ענק של אלפים, שחיכו בקור מקפיא לרכוש כרטיסים לנאום האחרון. הכרטיסים אזלו. לפי הבית הלבן זו הפעם הראשונה שבה הנשיא היוצא חוזר לעירו ונושא בה את נאומו האחרון.

מחכים בקור לכרטיסים לנאום הפרידה של אובמה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
מחכים בקור לכרטיסים לנאום הפרידה של אובמה(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
 

רשימת האורחים הנוצצת בבית הלבן יכולה לעורר את קנאתו של הנשיא הנכנס דונלד טראמפ, שצוות המעבר שלו מתקשה לגייס אמנים שיופיעו בטקס ההשבעה. שמות רבים נזרקו כמועמדים להופיע בטקס ב-20 בינואר, בין השאר אלטון ג'ון וקניה ווסט. רשימת המשתתפים הדלה כוללת כרגע רק את ג'קי איבנקו, זמרת בת 16 שתשיר את ההמנון האמריקני, הרכב המחול רדיו סיטי רוקטס, מקהלה מורמונית ותזמורת נוער שחורה מאלבמה. לאורך מערכת הבחירות, נזכיר, העדיפו רוב הזמרים הגדולים להביע תמיכה במועמדת הדמוקרטית הילרי קלינטון.

 

להחרים את הטקס או לא?

המחלוקת בעם האמריקני בעקבות ניצחון טראמפ גורמת לפוליטיקאים ולסלבריטאים להתלבט. האם השתתפות בטקס ההשבעה בעוד כשבועיים היא הבעת תמיכה פוליטית בטראמפ ובאג'נדה שלו - או סמל למסורת של העברה שקטה של השלטון? המתנגדים לדרכו של טראמפ מתחבטים בסוגיה, ומגיעים למסקנות שונות.

 

ביל והילרי קלינטון הודיעו כי יגיעו לטקס, וגם ג'ורג' בוש יכבד את טראמפ בנוכחותו. רוברט רייך, לשעבר עובד בממשל ביל קלינטון, חושב שפוליטיקאים צריכים להחרים את הטקס. אחרי שהקלינטונים מסרו שיגיעו לוושינגטון בעוד שבועיים הוא צייץ בטוויטר: "מי שמגיע להשבעה של טראמפ 'מנרמל' אותה – כאילו שהוא בסך הכול עד נשיא". לפחות שני מחוקקים אמרו עד כה שיחרימו את הטקס.

 

"קשה להתייחס לטקס ההשבעה הזה כפי שהתייחסנו לכל הטקסים הקודמים", אמר ההיסטוריון ג'ים בנדאט. "רבים מהאמנים לא רואים בדונלד טראמפ את האדם שאיתו הם רוצים להזדהות בגלל הדרך שבה ניהל את הקמפיין במשך יותר משנה".

עבודות ההקמה לקראת טקס ההשבעה (צילום: AP) (צילום: AP)
עבודות ההקמה לקראת טקס ההשבעה(צילום: AP)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)
 

תשיר את ההמנון. ג'קי איבנקו. מי עוד יופיע? (צילום: AP) (צילום: AP)
תשיר את ההמנון. ג'קי איבנקו. מי עוד יופיע?(צילום: AP)

הנשיא היוצא והנשיא הנכנס (צילום: AP) (צילום: AP)
הנשיא היוצא והנשיא הנכנס(צילום: AP)

הזמרת יאן צ'מברליין, חברת "מקהלת המשכן" המורמונית, זעמה על ההחלטה להופיע והחליטה להתפטר מהלהקה. "הנשיא הנבחר לא מייצג שום דבר שמשקף את הערכים שלי", אמרה צ'מברליין. חברה נוספת במקהלה, כריסטי פרזאו, גם היא לא תומכת בטראמפ, כתבה בפייסבוק שתופיע בטקס כי "המשימה שלי כזמרת היא לרכך את הלבבות, לצמצם פערים וליצור קשרים וחברים".

 

ויכוחים דומים היו בקרב רקדניות ה"רדיו סיטי רוקטס" והנערים השחורים שחברים בתזמורת "גאוות מדווסקה" מאלבמה. בשביל בן מייקלג'ון, מנהל התזמורת בת 30 החברים, להופיע באירוע יעניק לצעירים ניסיון רב ולא צריך להתייחס למשמעות הפוליטית.

 

גם בעבר נטו אמנים שמסתייגים מנשיא נבחר לסרב להופיע בטקס ההשבעה, אך הפעם מדובר בתופעה יוצאת דופן. לפני השבעתו של ג'ורג' בוש ב-2001 לא נרשמה היענות גדולה, גם בגלל הכעס על הספירה החוזרת ופסיקת בית המשפט העליון שבוש ניצח את אל גור הדמוקרטי. אך מזכיר התקשורת לשעבר של בוש, ארי פליישר, לא זוכר סירוב גדול כל כך כמו לקראת ההשבעה הזו. הוא אמר כי הקיטוב מונע מהטקס להמשיך להיות "רגע אמריקני".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתוך אינסטגרם
חוגגים בבית הלבן
מתוך אינסטגרם
מומלצים