שתף קטע נבחר
 

הבנק העולמי: שליש מצעירי העולם מובטלים

מתוך מיליארד הצעירים שעוד ייכנסו לשוק התעסוקה בעשור הקרוב, רק 40% צפויים להצליח להשיג משרות, כך קובע דו"ח של הבנק העולמי. ישראל נמצאת במקום טוב יחסית, עם אבטלת צעירים בשיעור של 11%

חדשות טובות: אחוז אבטלת הצעירים בישראל נמוך ביחס לעולם ועומד על 11%, כך עולה מדו"ח הבנק העולמי. יחד עם זאת, על פי הנתונים שליש מ-1.8 מיליארד צעירי העולם מובטלים, ורק 40% מהם יעבדו בעתיד.

 

כתבות נוספות בערוץ הקריירה

 

הבנק העולמי הוא מוסד בנקאי פיננסי בינלאומי, המסונף לאו"ם ומספק הלוואות ואשראי להשקעות למטרות פיתוח תשתיות במדינות מתפתחות. הבנק ערך השוואה עולמית של שיעורי אבטלת צעירים בגילאי 15-24 ברחבי העולם, מתוך 264 מדינות בשנים 2010-2014, ולפיה ישראל מדורגת במקום ה-148 והנמוך יחסית עם 11%. את הטבלה העולמית מובילה ספרד עם אבטלה של 57.9% בקרב צעירים, במקום השני נמצאת בוסניה הרצגובינה עם 57.5% ובמקום השלישי יוון עם 53.9%.

 

במקומות הגבוהים נמצאות נציגות של מדינות ה-PIIGS (ראשי התיבות של פורטוגל, איטליה, יוון, ספרד ואירלנד - מ"מ) אשר נקלעו לחובות חיצוניים גבוהים בעקבות המשבר הכלכלי העולמי של 2008 והתקשו לשלם אותם. מלבד ספרד ויוון המובילות את הרשימה, איטליה נמצאת במקום ה-10 עם 44.1% אבטלת צעירים, נציגה נוספת, פורטוגל, נמצאת במקום ה-17 עם 36.8% ואילו אירלנד נמצאת במקום טוב בהרבה משאר חברותיה ל-PIIGS, והיא ממוקמת במספר ה-45, עם 25.8% אבטלת צעירים.

 

    (מקור: הבנק העולמי) (מקור: הבנק העולמי)
(מקור: הבנק העולמי)

לעומת ישראל הנמצאת בתחתית הטבלה, המצב בגדה המערבית ובעזה איננו מעודד, והן ממוקמות במקום ה-11 בטבלה, עם 42.7% אבטלה. ארה"ב נמצאת במקום ה-113 בטבלה, עם 14% אבטלת צעירים, אחוז גבוה יותר מישראל. גרמניה ממוקמת בסוף הרשימה, במקום ה-190 עם 7.6%, בריטניה ממוקמת במקום ה-94 עם 16.7% וצרפת נמצאת במקום ה-52 עם 23.9%.

 

בשנת 2014, נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה שבחנה את שיעור האבטלה לגילאי 15 ומעלה ללא תחום עליון של גיל 24, הראו נתונים נמוכים אף יותר- 5.9%.

    (צילום: Shutterstock) (צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)
 

כאשר משווים את נתוני האבטלה בין השנה האחרונה שנבדקה בבנק העולמי - 2014, לבין השנה שבה החל המשבר הכלכלי העולמי - 2008, מוצאים כי ספרד, שמובילה את טבלת אבטלת הצעירים, רשמה במשך התקופה גידול של 32.5% באבטלת הצעירים. יוון, הממוקמת במקום השלישי, רשמה גידול של 31.9%. קרואטיה, הממוקמת במקום ה-9, רשמה עלייה של 23.6% באבטלת הצעירים מאז המשבר הכלכלי העולמי, ואילו איטליה, המדורגת עשירית, רשמה גידול של 22.9%. ביהודה ושומרון ובעזה נרשם מאז המשבר הכלכלי העולמי ועד 2014 גידול של 2.5%, בעוד שבישראל חלה ירידה של 1.7% בשיעור אבטלת הצעירים.

 

דרושים 600 מיליון משרות בעשור הקרוב

על פי הדו"ח, על הכלכלה העולמית לייצר 600 מיליון עבודות חדשות בעשר השנים הקרובות על מנת לעמוד בקצב של שיעורי התעסוקה החזויים של צעירים בעולם, לאור השינויים הצפויים בתעסוקת העתיד.

 

"אבטלת צעירים היא נושא מדיניות חשוב עבור כלכלות רבות", נכתב בדו"ח, "גברים ונשים צעירים ניצבים היום בפני אי ודאות הולכת וגדלה בתקוותיהם לעבור תהליכים משביעי רצון בשוק התעסוקה, ואי ודאות זו, לצד ההתפכחות, יכולה לשאת השלכות מזיקות על הפרט, על קהילות, על כלכלות ועל החברה בכללותה.

 

"צעירים מובטלים או כאלו שנמצאים בתת-תעסוקה (מצב בו אדם כשיר לעבודה ברמה מסויימת מועסק בעבודה בה דרושה כשירות נמוכה יותר - מ"מ) יכולים לתרום פחות להתפתחות לאומית ולהיתקל בפחות הזדמנויות לממש את זכויותיהם כאזרחים. יש להם פחות כסף להוציא כצרכנים, להשקיע כחוסכים ובדרך כלל אין להם אף קול שיכול להביא לשינוי בחייהם ובקהילותיהם".

 

עוד נכתב: "אבטלת צעירים רחבת היקף מונעת מחברות וממדינות לייצר חדשנות ולפתח יתרונות תחרותיים שנשענים על השקעה בהון אנושי, ובכך מערערת את הסיכויים העתידיים של אותן כלכלות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים