שתף קטע נבחר

מדהים: אלף חורים שחורים בתמונה אחת

אחד החוקרים התייחס לתמונה שפרסמה נאס"א ואמר: "בעזרת תמונה אחת מדהימה, אנחנו יכולים לחקור את הימים הראשונים ביותר של חורים שחורים בייקום ולראות איך הם השתנו לאורך מיליארדי שנים"

זה אמנם נראה כמו מקבץ אקראי של אורות עמומים וצבעוניים, אבל התמונה הזו שפורסמה על ידי סוכנות החלל האמריקנית (נאס"א) בימים האחרונים מרשימה הרבה ממה שנדמה במבט חטוף ראשון. התמונה הזו, שצולמה על ידי טלסקופ החלל צ'נדרה, בעצם מראה יותר מאלף חורים שחורים במרכזי גלקסיות.

 

 (צילום: נאס"א)
(צילום: נאס"א)

 

"בעזרת תמונה אחת מדהימה, אנחנו יכולים לחקור את הימים הראשונים ביותר של חורים שחורים בייקום ולראות איך הם השתנו לאורך מיליארדי שנים", הסביר החוקר ניל בראנדט מאוניברסיטת פנסילבניה סטייט, ממובילי המחקר.

 

הצבעים השונים בתמונה מייצגים קרני רנטגן. הצבע האדום מראה קרני רנטגן עם אנרגיה נמוכה, הירוק הוא אנרגיה בינונית וכחול מייצג אנרגיה גבוהה. קרני הרנטגן הללו מגיעות מ-2,000 גלקסיות שונות. לפי אתר נאס"א, משך צילום התמונה ארך 7 מיליון שניות של חשיפה על פני 102 סבבי צילום שונים.

 

מטרת המחקר הייתה לבחון את היווצרותם של חורים שחורים בתקופה המוקדמת של הייקום, כאשר אלו נמצאים במרחק של כ-12.9-11.9 מיליארד שנות אור מכדור הארץ. לפי המחקר, החורים השחורים שנוצרו בתקופה הקדומה של הייקום התרחבו בהתפרצויות קצרות ועוצמתיות.

 

כמו כן נמצא כי ה"זרעים" של החורים השחורים הללו הם מסיביים במיוחד – פי 10,000 ואף 100 אלף מאשר המסה של השמש. עובדה זו יכולה לסייע לפתור את התעלומה סביב איך יכולים להתקיים חורים שחורים שהמסה שלהם גדולה פי מיליארד מאשר זו של השמש בתקופה זו של הייקום.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: נאס"א
התמונה של נאס"א
צילום: נאס"א
מומלצים