שתף קטע נבחר

יעקב אגם בכיכר דיזנגוף ההרוסה: "יום היסטורי"

הפסל "מים ואש" של האמן, שהוסר מהכיכר בת"א, ישוב אליה אחרי שתורד למפלס הרחוב. אגם בן ה-89, שהגיע מפריז ותקף בעבר את השינוי, התרשם: "זה יום מרגש מאוד. במזרקה החדשה המים יהיו מזוקקים"

 

 

יום לאחר תחילת הריסת כיכר דיזנגוף בתל אביב, הגיע אחר הצהריים (יום ג') במפתיע למקום האמן יעקב אגם (89), כדי לבחון מקרוב את העבודות שבמהלכן הוסר פסלו "מים ואש" מהכיכר באופן זמני. הבוקר הוא חתם עם נציגי עיריית תל אביב על חוזה שיפוץ הפסל ומול מצלמת ynet לחץ את ידו של מנהל הפרויקט. "זה יום היסטורי ומרגש מאוד עבורי", אמר אגם, שבעבר יצא נגד החלטת העירייה להחזיר את הכיכר למפלס הרחוב, כפי שהיה עד לפני 40 שנה.

 

אגם, שמתגורר בפריז, נחת לפני כמה ימים בישראל. לכיכר ההרוסה הוא הגיע כדי להתרשם מהעבודות שנערכות באחד המקומות המזוהים ביותר איתו, ולחץ את ידי העוברים ושבים. "בכיכר כפי שהיא היו בה הרבה מעלות. היה שקט ואנשים באו, אבל היו בעיות אחרות. ראיתי שאפשר לתת גם בכיכר החדשה את הממד הרביעי ולשלב כאן המשכיות והתחדשות", אמר אגם בשיחה עם ynet. "במזרקה הישנה היה מים וכלור ובחדשה יהיה שיפור כי המים יהיו מזוקקים בלי כימיקלים שיפגעו בצבע ובסביבה".

 

יעקב אגם, היום בדיזנגוף (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
יעקב אגם, היום בדיזנגוף(צילום: מוטי קמחי)

 

 

הורסים את הכיכר (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
הורסים את הכיכר(צילום: מוטי קמחי)

אגם והמזרקה המפורסמת (צילום: ) (צילום: )
אגם והמזרקה המפורסמת(צילום: )

אגם וראש העיר שלמה להט (צ'יץ') ב-1982 (צילום: יוסי רוט) (צילום: יוסי רוט)
אגם וראש העיר שלמה להט (צ'יץ') ב-1982(צילום: יוסי רוט)

הכיכר בשנת 1986 (צילום: שלום בר טל) (צילום: שלום בר טל)
הכיכר בשנת 1986(צילום: שלום בר טל)
 

הבוקר חתם אגם עם נציגי העירייה על חוזה חדש שבו הובטח שפסלו יוחזר לכיכר אחרי שיעבור תחזוקה ושיפוץ. בכיכר עצמה הוא פגש את פטריק אלקיים, מנהל פרויקט הריסת הכיכר והורדתה למפלס הרחוב, שליווה אותו. "יש לי אמון מלא בפטריק", אמר אגם. "אני מקווה שהדברים יהיו בסדר ויש לנו הרבה לעבוד ביחד. כולם צריכים להבין שהפסל זאת יצירת אמנות מהחשובות בעולם וכך צריך להתייחס אליו".

 

הריסת הכיכר עצמה, באמצעות שלושה שופלים, החלה אתמול בבוקר ותימשך 10 ימים ברציפות. בעקבות העבודות במבצע "צינת בוקר", באזור הכיכר חלו שינויים במסלולי האוטובוסים ורחוב דיזנגוף ייחסם לתנועת כלי רכב ולחניה מכל הכיוונים במשך כל ימי העבודות.

 

עם סיום עבודות ההריסה יחל שלב הקמת הכיכר החדשה וביצוע עבודות התשתית, שצפויות להמשך כשנה ולהסתיים בתחילת שנת 2018. בתקופה זו תימשך התנועה כסדרה, נתיבי התחבורה הציבורית יחזרו לרחוב, והעסקים יחזרו לשגרה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים