שתף קטע נבחר

תאונה בחלל: "נחזה בהתנגשות כוכבים ב-2022"

פרופסור אמריקני טוען כי שני הכוכבים התנגשו במרחק 1,800 שנות אור מאיתנו. "זה סיכוי של אחד למיליון להצליח לחזות פיצוץ כזה", הסביר פרופ' לארי מולנר במסיבת עיתונאים, "וזה מעולם לא קרה עד כה"

שני כוכבים התנגשו בשמיים ויצרו פיצוץ אדיר שנוכל אפילו לראות בעין בלתי מזוינת מכדור הארץ. את ההתרסקות הקוסמית הזו נוכל לראות כנראה בשנת 2022, ובמסגרתה נוכל לראות איך בהירותו של אחד הכוכבים תתעצם פי 10,000, וכך הוא יהפוך לאחד הכוכבים הבולטים ביותר בשמיים שלנו למשך תקופה. מדובר על כוכבים שכבר התנגשו, אך בשל מרחקם - 1,800 שנות אור מאיתנו, נחזה בפיצוץ רק בעוד חמש שנים.

 

ב"טלגרף" הבריטי דווח כי פרופסור לארי מולנר מקלווין קולג' במישיגן ושניים מהסטודנטים שלו, קרן קינמוצ'י והנרי קובולניקי, חזו לראשונה את ההתנגשות בין הכוכבים כבר ב-2015, לאחר שנתיים של מעקב אחר הכוכב KIC 9832227. קינמוצ'י הבחינה בשינוי בבהירותו של הכוכב, הבחנה שהובילה לכך שהחוקרים הסיקו או שהכוכב פועם או שהוא במערכת בינארית - שבה שני כוכבים מקיפים אחד את השני. לאחר ניתוח נוסף התגלה כי אכן מדובר במקרה השני מבין השניים.

 

הדמיה (צילום הדמיה: נאס"א)
הדמיה(צילום הדמיה: נאס"א)

 

בעזרת טלסקופ החלל "קפלר", המשיכו החוקרים לבחון לעומק את שני הכוכבים, ובשלב מסוים שמו לב למשהו חריג. ב"אינטרנשיונל ביזנס טיימס" דווח כי לאחר מכן הם הסתכלו על נתונים שהלכו 15 שנה אחורה וראו שמדובר במגמה מתמשכת - שהכוכבים מתקרבים זה לזה.

 

"זה סיכוי של אחד למיליון להצליח לחזות פיצוץ כזה", הסביר מולנר במסיבת עיתונאים, "וזה מעולם לא קרה עד כה".

 

"התנגשות בלי נמנעת"

החוקר הסביר כי הצוות ערך תצפיות נוספות כדי לשלול תופעות אסטרונומיות אחרות שעשויות להסביר את התופעה. הוא הציג בין היתר גם את המיקום הנוכחי של הכוכבים - שתואם במדויק את התחזיות מהשנתיים האחרונות - וכך הציג את מסלול ההתנגשות הבלתי נמנע.

 

פרופ' לארי מולנר ()
פרופ' לארי מולנר

 

"השורה התחתונה היא שאנחנו באמת חושבים שצריך לקחת את התיאוריה שלנו ברצינות, ושעלינו לנצל את השנים הקרובות כדי לחקור את הנושא לעומק, כדי שאם אכן זה יתרחש – נוכל לדעת מה גרם לפיצוץ", אמר מולנר.

 

הצוות ימשיך לחקור את KIC 9832227 במהלך השנה הקרובה. אם התחזיות אכן יתבררו כנכונות, זו תהיה הפעם הראשונה שאסטרונומים הצליחו להתבונן בכוכבים במערכת כפולה ברגעיהם האחרונים.

 

אם הפיצוץ אכן יתרחש באופן המצופה, צפויה לאירוע רמת בהירות כזו שתאפשר להתבונן במחזה גם מכדור הארץ, ואפילו בעין בלתי מזוינת. עם זאת חידדו החוקרים כי יהיה קשה להבחין בתופעה מתוך ערים בשל זיהום אוויר, וייתכן כי בכל זאת יהיה צורך במשקפת.

 

למחקר המלא

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים