שתף קטע נבחר

ביקש להישאר במעצר: "ברחוב אמות מהקור"

דר רחוב שישן תקופה ארוכה ליד הכותל, ביקש מהשופט להישאר במעצר. "אני לא יכול להיות בכותל, אמות שם. עדיף להיות במקום עם השגחה". השופט נעתר לבקשתו, "עם כל הצער שבדבר"

 

"פה במעצר לפחות יש לי איפה לישון". אילוסטרציה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
"פה במעצר לפחות יש לי איפה לישון". אילוסטרציה(צילום: shutterstock)

דיון בערר על הארכת מעצר בבית המשפט המחוזי בירושלים התגלגל למחוזות חריגים מאוד, כאשר דווקא העצור דרש מהשופט להישאר במעצר. "פה לפחות יש לי איפה לישון, אם אשאר ברחוב, אמות שם מהקור".

 

מדובר באדם בשנות ה-50 לחייו שזה שלוש שנים הוא חסר בית ונוהג לישון באזור רחבת הכותל. לאחרונה התגלתה אצלו מחלת לב והוא נדרש לעבור צנתור. לדר הרחוב נקבעו דיונים בבית המשפט בתיק אחר, אולם הוא לא התייצב אליהם, לטענתו בגלל טיפולים רפואיים שהיה צריך לעבור. בשל כך הוא נעצר בשבוע שעבר והמשטרה הביאה אותו לדיון בבית המשפט, במטרה להציב לו תנאים להתייצבות.

 

למרות שהמשטרה לא דרשה מעצר, בית משפט השלום בירושלים קבע כי החשוד כן יישאר במעצר כדי להבטיח את התייצבותו בדיונים. עו"ד ליאור כהנא מהסנגוריה הציבורית, שמייצג את דר הרחוב, ערער על ההחלטה וביום שישי נערך דיון בבית המשפט המחוזי בירושלים בפני השופט ארנון דראל. בשלב זה העצור עצמו הפתיע את הנוכחים וציין כי לאחר לילה במעצר הוא דווקא מעוניין להישאר שם, בשל מצבו הכלכלי הבעייתי.

 

"אני דר רחוב שלוש שנים, אף אחד לא רואה אותי. היום ייראו אותי - אני כבר לא דר רחוב, אני גר במעצר, פתרתי את הבעיה". בהמשך סיפר כי בעבר היה לו בית דפוס אך הוא איבד את הכל בעקבות סכסוך משפחתי. "עשיתי צבא והדפסתי את כל הניירת של המדינה. היה לי סכסוך עם אחיי בגלל הבית, לקחו את אימא שלי לבית אבות וזרקו אותי לקרשים. אני גרוש 20 שנה

ואין לי קשר עם הבנות, הן יודעות מה קורה איתי אך זה לא מעניין אותם".

 

דר הבית סיפר: "אני חי בכותל, מוכר חוטים, מתפרנס מקצבת נכות של 2,000 שקל ונכנס לכותל לישון. פה במעצר לפחות יש לי איפה לישון, מהקור בכותל אני יכול למות. זו הדרך האחרונה שיש לי - להיות פה. הייתי בבית חולים שערי צדק עכשיו, הייתי צריך לעשות צינתור, הייתה לי שפעת ואמרו שאסיים עם זה ואלך לעשות צינתור וניתוח בקע. אני לא יכול להיות בכותל, אמות שם. עדיף להיות במקום עם השגחה".

 

לאחר ששמע את דבריו החליט השופט דראל להשאירו במעצר, "עם כל הצער שבדבר". השופט דראל הוסיף: "ככל שיעמוד על הפרק מוצא אחר, תוגש לבית המשפט בקשה לעיון חוזר והדעת נותנת כי בית המשפט ידון בה בדחיפות המתבקשת".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עידו ארז
אילוסטרציה
צילום: עידו ארז
מומלצים