שתף קטע נבחר

סניף חדש למלבי משדרות ירושלים ביפו ועוד מקומות חדשים בארץ

סניף חדש למלבי דג'אני ביפו, בר בשר בסגנון דרום אמריקאי בתל מונד, חנות קונספט חדשה שכל כולה מחווה לקפה, מסעדה איטלקית כשרה ברעננה, מעדנייה טבעונית בפלורנטין וגם בית קפה שעושה כבוד למטבח המזרח אירופאי: מקומות חדשים בארץ ששווה לכם להכיר


 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
מלבי דג'אני עם סניף חדש

כמעט 70 שנה אחרי שאהרון לוי היה סוחב את העגלה שלו עמוסת המלבי בשדרות ירושלים ביפו, פותחים הנכדים שלו סניף נוסף למלבי המיתולוגי של יפו, מלבי דג'אני. זו גם פעם ראשונה בתולדות המותג שהוא מתרחב. הסניף החדש נפתח בימים אלה בסמוך לחניון העירוני של איצטדיון בלומפילד ביפו. את הסניף יתפעל הנכד, שלומי לוי, יחד עם אחיותיו.

 

כך זה נראה - הסניף החדש של מלבי דג'אני:

 

בשלב זה, הסניף בשדרות ירושלים ימשיך לפעול במקביל, עד אשר יתבהרו הדברים (והתנועה) בנוגע לעבודות הרכבת הקלה שאמורות להתחיל בשדרה בעוד כחצי שנה. "לא היינו פותחים עוד סניף אלמלא הודיעו לנו שבעוד חצי שנה יסגרו את שדרות ירושלים בגלל עבודות הרכבת הקלה", מודה שלומי לוי. "עשינו צעד ופתחנו עוד מקום, כי ברגע שיסגרו את השדרה חלק גדול מהתחבורה תעבור מרחוב יפת או מרחוב שלבים".

שלומי לוי (מימין), האבא יוסי לוי והאחות מורן לוי (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
שלומי לוי (מימין), האבא יוסי לוי והאחות מורן לוי(צילום: ירון ברנר)
 

מספר שינויים מטלטלים עומדים להיות בסניף החדש: אחרי שהקפידו באדיקות במהלך 70 השנים למכור שלושה מוצרים בלבד (מלבי, סחלב וגזוז בטעמים), מסתבר שבסניף החדש יוגשו, בנוסף למוצרים הנ"ל, גם קפה וקרואסון (הבצק מגיע מבחוץ, הקרואסון נאפה במקום), ובהמשך גם בירה מהחבית (הברז כבר הותקן). יש מחשבות גם על פנקוטה, אבל זה כרגע עדיין רק בשלב המחשבה. שינויים מסעירים נוספים המגיעים אחרי 70 שנה הם מקומות ישיבה (לא עוד לאכול מלבי בעמידה או באוטו) בפנים ובחוץ, ושלט אמיתי עם שם המקום, שאחרי שיקבל את אישור העירייה ייתלה בגאון בכניסה. את המקום החדש עיצב המעצב רותם זוארץ.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אתם מתכננים לסגור את הסניף בשדרות ירושלים כשיתחילו העבודות?

"בינתיים אנחנו גם פה וגם שם. כשהעבודות יתחילו בשדרה עדיין נישאר, והמטרה להשאיר גם את שדרות ירושלים פתוח. אנחנו לא מעוניינים לסגור שם, אבל אין לדעת מה יהיה. מבחינתי גם אם העבודה תרד בסניף שבשדרה עדיין נמשיך לתפעל את המקום, ומי שיהיה לו יותר נוח שיבוא לשלבים. בשלב זה שני המקומות עובדים כרגיל".

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אחת ולתמיד - מה הקטע עם הבוטנים והקוקוס, למה אין את זה במלבי שלכם?

"אין, ובשום אופן לא יהיה, זה חוק בל יעבור, אנחנו נאמנים למלבי שלנו, ורק שתדעי שככה אמורים לאכול מלבי. הטעם של הבוטנים והקוקוס חזק והם גונבים את ההצגה מהמלבי, וחבל. אם באת לאכול מלבי אז בבקשה, ואם באת בשביל הבוטנים אז במקום אחר יש עם קשקושים. אצלנו אין צורך בזה כי זה פוגם בטעם של המלבי".

 

שלבים 16 (פינת כישור) יפו, ראשון-חמישי 8:00-20:00, שישי 8:00-15:00

 

 

Fresh Meat 

בר אנטרקוט חדש צץ לו בתל מונד השלווה שבלב השרון. המקום מתמחה בכריכים דרום אמריקאים שמוגשים בתוך לחמניית פרנה עם בשר אנטרקוט שנצלה על הפלנצ׳ה יחד עם בצל, גמבה ופלפל חריף. לצד הכריכים, מציעים במקום גם המבורגר שעשוי על חלוקי נחל. 

 

בגזרת המחירים, כריך אנטרקוט עם 160 גרם בשר יעלה לכם רק 37 שקלים, וכריך עם בשר במשקל 320 גרם יעלה 52 שקלים. מחיר המבורגר עם צ׳יפס הוא 35 שקלים בלבד.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

Fresh Meat, השקד 2 תל מונד, 09-9511114, ראשון-חמישי 12:00-23:00, כשר

 

פסטה קורטה

מסעדה איטלקית כשרה וחדשה ברעננה שנפתחה על ידי השף שחר מאור ("שלו ביער", "מנטה ריי"). הדגש כאן הוא על מחירים הוגנים, לכן רוב המנות בתפריט מתומחרות ב-20-52 שקלים, והמנה היקרה ביותר היא פילה מוסר ים על ריזוטו (79 שקלים).

 (לין לוי ) (לין לוי )
(לין לוי )

בין המנות תמצאו בראשונות את "נודי" - כופתאות ריקוטה בחמאה שרופה מוגשות עם קרם פולנטה וסלסה ורדה (26 שקלים), בעיקריות לזניה "פתוחה" - שכבות של עלי פסטה עם תרד, בטטות צלויות, ריקוטה ומוצרלה ברוטב שמנת תרד (43 שקלים) ובקינוחים ״קנולי גבינה פירורים״ - מוס גבינה פירורים עם אגסים ביין וקרם ערמונים (22 שקלים).

 (צילום: שי בן אפריים) (צילום: שי בן אפריים)
(צילום: שי בן אפריים)

פסטה קורטה, עמל 1 רעננה, 09-7748060, ראשון-חמישי 11:00-15:00, 19:00-23:30, כשר

 

פיצה בנדיטו

פיצרייה חדשה ומאוד מדוברת נפתחה לאחרונה בגבעתיים בליוויו של השף מנה שטרום. כאן מכינים את הפיצות בצורת מלבן בגודל 30x40, שמחולק ל-4 מנות ורבע פיצה (20-24 שקלים) היא המנה הכי קטנה שניתן להזמין. הפיצה ה״רגילה״ היא כצפוי כלל וכלל אינה רגילה, ומגיעה עם עם תערובת גבינות מוצרלה, גאודה בקר, עזים ופרמזן.

 

מציעים כאן גם 12 פיצות ספיישל (69-82 שקלים למגש) כמו פיצת בצל מקורמל ופורטובלו, פיצה בלקנית עם אנטיפסטי, פיצת ארטישוק ופטריות, פיצה חריפה, פיצה כרובית ובטטה או פיצה עם תפוחי אדמה. ישנה גם אפשרות להרכיב לבד את הפיצה עם התוספות שאוהבים.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

הפיצה של ״בנדיטו״ עשויה מקמח מחמצת שמתנהג היטב בחימום חוזר. היא נאפית בשלושה שלבים - קודם כל הבצק עובר אפייה ראשונה, לאחר מכן אפייה שניה עם התוספות ואז היא עוברת לדלפק. עם ההזמנה, הפיצה נכנסת שוב לתנור לשם אפייה שלישית, שמעניקה את הקראסט הבלעדי ששמור לפיצות איטלקיות אמיתיות. במקום לא עושים משלוחים מתוך אמונה כי את הפיצה צריך לאכול חמה, אבל כן תוכלו לקחת את ״בנדיטו״ בטייק אווי.

 

בנדיטו, ויצמן 60 גבעתיים, 077-4413424, ראשון-חמישי 11:00-23:00, מוצ״ש-24:00, כשר ללא תעודה

 

טעם החיים

"טעם החיים" היא המסעדה הטבעונית הראשונה שפתחו קהילת העבריים מדימונה בשנת 1984. השבוע, הם פתחו גם מעדנייה טבעונית הנושאת את אותו השם, בלב ליבה של שכונת פלורנטין.

 

תוכלו לרכוש במקום אוכל טבעוני מוכן וטרי שמבושל על פי ערכי התזונה הטבעונית, תוך שימוש במוצרים אורגניים, בדגנים מלאים, בקטניות, בטופו ובסייטן. בין המנות שמציעים שם: פשטידות, בורגרים, צלחות אורז, מרקים וסלטים שיארזו לכם באריזות נוחות. טווח המחירים של המנות רחב ומתאים לכל כיס: 10-80 שקלים.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

על מנת להנגיש את האוכל הטבעוני הבריא, מציעים במקום מבצעים משתלמים משתנים. אם אתם מגיעים למקום, אל תשכחו לטעום את אחד המיצים המיוחדים שמכינים במקום כמו מיץ שורש זנגוויל (15 שקלים לכוס) שמעולה לניקוי הליחה ומומלץ לשתייה במיוחד בעונת החורף.

 

שד׳ וושינגטון 28 תל אביב, 03-9131901, ראשון-חמישי 10:00-22:00, שישי 10:00-14:00, כשר

  

מזנון געצל

בית הקפה החדש שהתמקם מול (ובאלכסון) ל״קפה יום טוב״ החלוצי בכרם התימנים בתל אביב, יאפשר לכם לטעום אוכל מזרח אירופאי בצורה ידידותית, ללא מבטא כבד, ללא תפריט שדורש מתורגמן והכי חשוב -בשירות עצמי. המקום, בעל המוטיבים האוקראיניים, עוצב ונבנה על ידי בעליו, מארק יבסקי יליד אוקריאנה ודן ארז יליד ארגנטינה.

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

על הבייבי שלהם השניים עבדו במרץ במשך חמישה חודשים שלמים והיום, אחרי שפתחו, שניהם גם ממשיכים למלא במקום את כל התפקידים (בצהריים מצטרף טבח לעזרה).

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

התפריט של ״געצל״ מציע מטבח מזרח אירופאי פיוז׳ן, והוא מורכב ממנות קבועות וממנות משתנות. בין הקבועות מצאנו את מנת ה ״אולדקי״ (פנקייק אוקראיני) עם מגוון תוספות מתוקות ומלוחות (28-35 שקלים), מרק קרפעלך (28 שקלים) שבו הכיסונים הקטנים יכולים להיות ממולאים בבשר או בתפוח אדמה, וגם ורניקי - כיסוני גבינה ברוטב פטריות יער ושמנת (28 שקלים).

 

בין המנות המשתנות תמצאו תפוח אדמה בשמנת ופטריות (22 שקלים), פריטטה ירקות (22 שקלים), מק אנד צ׳יז (28 שקלים), קיש עגבניות שרי (28 שקלים), סלט סלק וביצה (18 שקלים) ומרק אפונה (22 שקלים). אבל מנת הדגל היא ללא ספק עוגת הבלינצ׳ס.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

מזנון געצל, רבי מאיר 21 תל אביב, 054-2007991‏, ראשון-חמישי 09:00-20:00, שישי-שבת 09:00-17:00, מוצ"ש - החל מ-18:30 עד אחרון הלקוחות, לא כשר

  

Ecolima

מיזם קולינרי חדש שנפתח במתחם השוק בשרונה. את הרעיון הגו יעקב אייזן ורבקה רוזנבלט - שותפים עסקיים שעובדים יחד כבר כמה עשורים, כשרבקה מביאה ניסיון של 43 שנים במטבח ויעקב את המקורות הדרום אמריקאיים.

 

הרעיון היה להביא את אוכל הרחוב הפרואני לרחוב הישראלי, אבל בגרסה הבריאה. לשם כך יובא מפרו תנור עצים אקולוגי ייחודי, שצולה את הבשר ללא יצירת מגע בין הבשר לגחלים וללא טפטוף שמן על הגחלים. הירקות, שמשמשים תוספת לבשר, נצלים בטוף מיוחד שמגן עליהם מפני חריכה והכלים החד פעמיים הוחלפו בכלים מתכלים, על מנת שלא יהיה מגע בין האוכל החם לפלסטיק.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

התפריט מציע עופות שגדלו ללא הורמונים או אנטיביוטיקה, ונצלו בשיטת הצלייה האקולוגית. הם מוגשים עם תוספות שונות ורטבים פרואניים (מנת ״מדיו״ שמורכבת מחצי עוף ושתי תוספות עולה 59.80 שקלים). תוכלו לנשנש כאן גם פאצ׳ו - חזה העוף הכי עסיסי שטעמתם בחייכם שהושרה במרינדה פרואנית ומוגש עם שתי תוספות (45 שקלים); ביפה דה לומו - סטייק אנטרקוט בלחמניה ותפוח אדמה (69 שקלים).

 

יש גם נשנושים כמו אליטס - כנפיים בגריל בתיבול שום, לימון ונענע (6 יחידות - 15.70 שקלים, 16 יחידות 23.60 שקלים); צ׳יקן לימה - כריך עוף עם ירקות (41.60); טורטייה אסאדו עם אבוקדו, רטבים וירקות (54.60) או אנסלדה - סלט ירקות עם רצועות עוף מהגריל האקולוגי ( 49.10 שקלים).

 

אקולימה, קלמן מגן 3‏ שרונה מרקט תל אביב, 03-6581116‏, ראשון-חמישי 11:30-22:00, שישי 10:00-15:00, כשר

 

ספורה

חנות קונספט חדשה המתמחה בקפה ומציעה עולם שלם של קפה איכותי, מוצרים נלווים ותפריט קפה לשבת או לקחת. הבעלים, הילה בלואר ורויטל סנדרוסי, עוסקות במלאכה מזה כשני עשורים ובעלות ידע עצום שנרכש מסיורי קפה, תערוכות והשתלמויות ברחבי העולם.

 

השתיים מביאות ל״ספורה״ את כל החידושים, הטרנדים והטעמים שלא ניתן למצוא בשום מקום אחר. בין היתר תוכלו לרכוש כאן אביזרים נלווים לקפה כמו מקינטות, מכונות קפה, מגוון פולי קפה איכותיים מעשרות בתי קלייה, תערובות קפה ייחודיות, מבחר עצום של קפסולות המתאימות למגוון מכונות קפה ותערובות בהתאמה אישית שנמכרות באריזות קטנות של 250 גרם השומרות על טריות ומתאימות מאוד לצרכי הבית או המשרד.

 (צילום: רויטל סנדוסי) (צילום: רויטל סנדוסי)
(צילום: רויטל סנדוסי)

החנות מביאה גם בשורה צרכנית לא פחות חשובה: מחירים שוברי שוק (הנמוכים בלפחות 40%). כך, למשל, תערובות קפה יעלו לכם 79 שקלים לקילו, קפסולות ב-12 שקלים לשרוול, מקינטות של ביאלטי החל מ-99 שקלים, מכונות קפה לבית ולמשרד החל מ- 460 שקלים וקפה לשבת או לקחת - 5-7 שקלים. זוהי החנות החמישית שהצטרפה לחנויות שכבר פועלות בגבעתיים, כפר סבא, רחובות ורמת השרון.

 (צילום: אילנית תורג'מן) (צילום: אילנית תורג'מן)
(צילום: אילנית תורג'מן)

SAPORE - עולם של קפה, החשמונאים 105 תל אביב, 03-5737372, ראשון-חמישי 09:00-19:00שישי 09:00-14:00

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
סניף חדש למלבי משדרות ירושלים ביפו
צילום: ירון ברנר
מומלצים