שתף קטע נבחר

חובת צפייה: כך מתפצפץ פופקורן ב-30,000 פריימים לשנייה

גרעיני תירס שהופכים לפופקורן תועדו באמצעות טכנולוגיית צילום ייחודית ברזולוציה גבוהה והילוך איטי. עשו לעצמכם טובה וצפו

לא האמנו שסרטון שמתעד הכנת פופקורן יכול להיות יפה כל כך: ערוץ היוטיוב "Warped Perception" שעושה שימוש במצלמת פנטום פלקס 4K וכבר כיוון את העדשה על כל מיני דברים שנראים מרחוק כמו זוטות של היום-יום, העלה סרטון מדהים שמתאר את תהליך הפיכת גרעיני תירס לפופקורן מקרוב מאוד, ובהילוך איטי.

 

גרעיני התירס מתפוצצים בטמפרטורה פנימית של כ-180 מעלות צלזיוס, והופכים מבלוט נוקשה לתפרחת אוורירית - ונראים כמו פרחים לבנים. בחלקו הראשון של הסרטון נראה תחילה צילום במהירות של 1,300 פריימים לשנייה, ובו אפשר להתרשם מגובה הזינוק של גרעין התירס, שנובע מאדי החום.

 

בחלקו השני של הסרטון, אפשר לחזות מקרוב יותר ובהילוך איטי יותר בתהליך כולו. הצילום שנעשה ב-30,000 פריימים לשנייה הוא איטי יותר פי 1,250 מהמהירות הממשית שבה התהליך הזה קורה.

 

באופן מפתיע, אפשר לראות כי גרעין התירס ממשיך בתהליך הבישול גם אחרי שהוא מתפוצץ והופך לפופקורן - ואת זה אפשר לראות רק בצילום שבהילוך איטי. מדובר אגב, בסרטון היוטיוב האיטי ביותר שהועלה אי פעם ומתעד את תהליך הכנת הפופקורן.

צפו בסרטון המלא:

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים