שתף קטע נבחר

אחרי 146 שנה: יורד המסך על "המופע הגדול בעולם"

הירידה בשיעור הצופים, הוצאות תפעול גבוהות, הטעם המשתנה של הקהל והלחץ של ארגונים למען בעלי חיים להפסיק את מופעי הפילים הפופולריים: כל אלה הובילו את מנהלי "קרקס רינגלינג" להחלטה להפסיק את פעילותו

ההצגה לא חייבת להימשך: אחרי 146 שנה, המסך יורד על "המופע הגדול בעולם". הבעלים של "קרקס האחים רינגלינג וברנום את ביילי" הודיע היום (יום א') שהוא יפסיק לפעול לצמיתות החל מחודש מאי.

 

עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ   

 

מנהלי הקרקס הסבירו שהמופע האייקוני סיים את דרכו בגלל מגוון סיבות. ירידה בשיעור הצופים, הוצאות תפעול גבוהות, טעם משתנה של הציבור ומאבקים נמשכים עם ארגונים למען בעלי חיים - כל אלה תרמו לירידת קרנו של הקרקס המפורסם.

 

המופע הפופולרי ביותר הורד בעקבות לחץ של ארגונים למען בעלי חיים (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
המופע הפופולרי ביותר הורד בעקבות לחץ של ארגונים למען בעלי חיים(צילום: רויטרס)
 

 

חברת "פלד בידור", שמפעילה את "קרקס רינגלינג", הודיעה אמש לעובדיה על ההחלטה על הפסקת הפעילות בסיום שני מופעים שנערכו במיאמי ובאורלנדו. "זו הייתה החלטה מאוד קשה עבורי ועבור על המשפחה שלי", אמר מנכ"ל החברה קנת' פלד.

 

עד חודש מאי, מועד סגירת הקרקס, צפויים עובדיו לערוך 30 מופעים באטלנטה, וושינגטון, פילדלפיה, בוסטון וברוקלין. ההופעות האחרונות צפויות להתקיים בפרובידנס, רוד איילנד, ב-7 במאי וביוניונדייל, ניו יורק ב-21 במאי.

 

"קרקס רינגלינג", עם החיות האקזוטיות, התלבושות הראוותניות והאקרובטים שחירפו את נפשם, הפך לחלק מרכזי בתרבות בארצות הברית מאז אמצע המאה ה-19.

 

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
במכתב שפרסמה חברת "פלד בידור" באתר שלה נכתב שמכירות הכרטיסים לקרקס ירדו בצורה דרמטית לאחר שהחברה החליטה להפריש את הפילים שלה בשנת 2015 בעקבות לחץ של ארגונים למען בעלי חיים. היונקים הענקיים נשלחו לשמורת פילים בפלורידה – מהלך שגרם לקרקס לאבד מעריצים רבים, המוכר שבהם הוא נשיא ארצות הברית הנבחר דונלד טראמפ. טראמפ צייץ בטוויטר במרס 2015: "האחים רינגלינג מפרישים את הפילים שלהם. אני, למשל, לעולם לא אלך שוב. הם השתמשו ככל הנראה באנשי זכויות החיות כדי לצמצם עלויות".

 

פלד טען גם כי הירידה בקשב של הצופים אחראית לירידה בכמות הצופים. לפי החברה, פעלול שבו השתתף נמר ונמשך 12 דקות היה ארוך מאוד עבור הילדים המודרניים של היום שמחפשים משהו מהיר.

 

"במובנים רבים המתחרה הוא הזמן", אמר פלד שמפעילה את הקרקס, והוסיפה ששינוע המופע ברכבת ומוזרויות אחרות שקשורות לקרקס - כמו בית ספר נודד לילדי הלוליינים - הם חזרה אחורה לעידן אחר. "זה מודל שונה שאנחנו לא יכולים לראות כיצד הוא יעבוד בעולם של היום כדי להצדיק ולשמור על מחיר כרטיס סביר. אז יש לנו את כל הדברים האלה שפועלים נגד הקרקס".

 

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

"נסו להושיב היום ילד בן שלוש או ארבע למשך 12 דקות", אמר מנכ"ל החברה שמפעילה את הקרקס. פלד ובתו, ג'ולייט פלד, שמכהנת בתפקיד מנהלת התפעול של החברה, הודו בדבר העיקרי שהוביל לסגירת הקרקס, שהיה בעצם הדבר העיקרי שמשך אליו מיליוני צופים - החיות. פעילים למען זכויות אדם לא חדלו לתקוף את הקרקס ולטעון שאילוץ החיות לעשות פעלולים בניגוד לרצונן הוא דבר אכזר ולא הכרחי.

 

ארגון "אנשים למען יחס מוסרי לבעלי חיים" (PETA), יריבים מרים לקרקס רינגלינג, לא בזבזו יותר מדי זמן והכריזו על ניצחונם. "לאחר 36 שנים של מחאות PETA, שעוררה את תשומת לב העולם למצוקת חיות בשבי, PETA מבשר את הסוף של מה שהיה המופע העצוב ביותר בעולם לחיות בר, ומבקשת מכל הקרקסים האחרים ללכת בדרך דומה משום שזהו סימן שהזמנים משתנים", כתבה נשיאת הארגון אינגריד ניוקירק.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
אין להם יותר מדי סיבות לצחוק. ליצנים בקרקס רינגלינג
צילום: AFP
מומלצים