שתף קטע נבחר

רגע לפני התחרות: הבריאות של 4 גולשים ישראלים

הם חיים את הים, נושמים את הגלים, ומשקיעים את מרב זמנם ומרצם בפעילות הספורטיבית הימית שמעלה להם את האדרנלין לשמיים. הגולשים הישראליים פשוט אוהבים את מה שהם עושים. רגע לפני שסבב תחרויות הגלישה הגדול בעולם מגיע לישראל ומביא איתו את מיטב הגולשים מרחבי הגלובוס - אספנו 4 מהם לסדרת שאלות בנושאי גלישה, כושר וחיים של גולש ישראלי

לאחר שהגיע אלינו שנה שעברה בפעם הראשונה ונחל הצלחה, השנה הוא כבר הופך למסורת. סבב המוקדמות של ליגת הגלישה הגדולה בעולם, ה-WSL, ינחת בחופי הארץ ויתן לנו הזדמנות לחזות מקרוב בגולשים המקצועיים בעולם. זה יקרה באירוע הגלישה הגדול - "Seat Pro Netanya", יתקיים בחוף סירונית בנתניה בין ה-19 עד ה-28 בינואר בשיתוף ארגון גולשי הגלים בישראל ובחסות סיאט ומרכז עצמה, במסגרתו אף תינתן הזדמנות למתמודדים מקומיים להשתתף בתחרות הגדולה ולקבל במה להפגין את כישוריהם.

 

 

קראו עוד:

שיגעון ה"סאפ": למה זה טוב לגוף - וכמה קל' תשרפו

להיט הכושר החדש של רוני דואני: אימון עם גלשן בחדר הכושר

למה דווקא שחייה - ואיך להפוך את האימונים ליעילים יותר?

 

רגע לפני שזה קורה, פנינו למספר גולשים ישראליים בסדרת שאלות הנוגעות לחיים המשלבים בין עולם הכושר, הים והגלים. אז מה בעצם נדרש מהגולש המקצועי? מסתבר שהרבה יותר מרק למצוא את ה-"בלנס" על הגלשן. אלה הם הגולשים שהפכו את ספורט הגלישה לדרך חיים ומעבירים את זמנם באופן קבוע בין המים ושגרת האימונים. 
 

ענת ליליאור

גיל: 16

 

עיסוק בחיי היום יום: תלמידת תיכון

 

באיזה גיל התחלת? "התחלתי לגלוש בגיל 5 אבל התחלתי באמת לעשות את זה באופן יומיומי בגיל 7".

 

מה הגיע קודם? אורח חיים בריא או גלישה? "כשהגלישה נכנסה לחיים שלי הייתי ילדה קצת שמנמנה שאוכלת ממתקים. כשהבנתי שאורח חיים בריא יוכל רק לעזור אז נכנסתי גם לזה".

 

איזו פעילות ספורט את עושה מעבר לגלישה? "רוב הזמן אני גולשת אבל כדי לשמור על כושר אני יוצאת לרוץ, מתאמנת, ולפעמים שוחה מתי שמזדמן".

 

מה גורם לך להפסיד אימון? "רוב הפעמים הלימודים מתקילים אותי בבעיה וכשיש גלים ברור שאעדיף לגלוש ולנצל את המים כמה שאפשר".

 

מה מניע אותך בפעילות ספורטיבית? "המטרה שלי היא להיות גולשת מקצועית שמסתובבת בעולם".

 

ענת ליליאור. שומרת על משטר תזונה אך לא יכולה בלי שוקולד. צילום: אורי לוי (אורי לוי) (אורי לוי)
ענת ליליאור. שומרת על משטר תזונה אך לא יכולה בלי שוקולד. צילום: אורי לוי

 

בתקופות ללא גלים, מהי האלטרנטיבה שלך לפעילות כושר שבועית? "צריך תמיד להיות מוכנים לגלים ולגלישה. בשביל זה צריך לשחות, לחזק את הכתפיים - וכמובן לעבוד על כל השרירים בגוף בצורה שווה כך שכל הגוף יהיה מאוזן".

 

אלו אזורים בגוף חשוב לחזק כדי להגיע לרמת גלישה מקצועית? "הגלישה לא תהיה טובה אם לא משתמשים בכל הגוף. בשביל שזה יקרה הוא חייב להיות פרופורציונלי וחזק. חשוב לחזק מקומות חלשים - למשל אצלי חלק משרירי הבטן חלשים אז אני מקפידה לחזק אותם בהשוואה לשאר הגוף".

 

מהי שגרת התזונה היומית שלך? "אני מתחילה את היום שלי עם דייסת שיבולת שועל עם פירות (שאגב, לכל השואלים: זה טעים) וממשיכה אותו בבית הספר עם סנדביץ' מלחם מלא. אחר הצהריים אני אוכלת לרוב פסטה, אורז וכו' - מה שאמא מכינה. בערב אני בדרך כלל לא אוכלת הרבה. וברור שאני מנסה למנוע ממתקים!"

 

על איזה אוכל בחיים לא תוותרי? "לצערי, שוקולד. פה ושם אני חייבת קובייה".

 

מה אוכלים לפני ואחרי סשן גלישה? "לפני סשן לא אוכלים הרבה. אפשר שעה לפני אבל אם זה פחות מזה אני ממליצה על בננות, אגוזים או תמרים. אחרי סשן צריך לאכול פחמימות בשביל להחזיר לגוף את האנרגיה".

 

האם חייבים לעמוד במשטר אימונים ודיאטה כדי לגלוש טוב? "לא, לא צריך. בשביל לגלוש טוב צריך להישאר חיובי וליהנות. משטרי אימונים ודיאטות נועדו בשביל לגרום לגוף להיות מוכן".

 

ענת ליליאור בפעולה. צילום:איזי (איזי) (איזי)
ענת ליליאור בפעולה. צילום:איזי
 

 

אביב ואקנין

גיל: 39

 

עיסוק בחיי היום יום: גולש גלים מקצועי, מאמן כושר אישי ומאמן גלישת גלים.

 

באיזה גיל התחלת לגלוש? "גיל 7. 32 שנות ניסיון בגלישה".

 

מה הגיע קודם? אורח חיים בריא או גלישה? "הגלישה התחילה מילדות אז היא הגיעה קודם. את אורח החיים הבריא אימצתי ב-10 השנים האחרונות".

 

איזו פעילות ספורט אתה עושה מעבר לגלישה? "אימוני כושר הכוללים TRX, גומיות התנגדות, משקולות, וכל אימון שמחזק את שרירי הליבה; סקייטבורד, סנובורד, וטיפוס".

 

מה גורם לך להפסיד אימון? "אין דבר כזה, משטר האימונים שלי נוקשה כך שלעיתים נדירות מאוד אני מפספס. יש לי משמעת עצמית גבוהה. אצלי כושר זה דרך חיים, לא מטלה קשה כדי לצאת מידי חובה".

 

מה מניע אותך בפעילות ספורטיבית? "מבחינתי הגוף הוא המקדש שלי. הפעילות הספורטיבית מעניקה לי הרגשה מנטלית טובה, ריכוז, ונותנת לי אנרגיה להמשך היום. בנוסף, האימונים מחזקים את אופן הגלישה שלי ולכן חשוב לי להתמיד בהם".

 

"הגוף הוא המקדש שלי". אביב ואקנין (יחצ) (יחצ)
"הגוף הוא המקדש שלי". אביב ואקנין

 

בתקופות ללא גלים, מהי האלטרנטיבה שלך לפעילות כושר שבועית? "אימוני כושר מספר פעמים בשבוע, ללא קשר למצב הגלים. האימונים שומרים אותי במצב של כושר אופטימלי".

 

אלו אזורים בגוף חשוב לחזק כדי להגיע לרמת גלישה מקצועית? "שרירי ליבה, שרירי ידיים וגב, שרירי רגליים".

 

מהי שגרת התזונה היומית שלך? "אני טבעוני מזה מספר שנים, מה שאומר שאני אוכל בעיקר דגנים וקטניות, ירקות ופירות בשפע, שייקים מסוגים שונים ומזונות על (צ'יה, ספירולינה, אוכמניות, ארוניה וכו')".

 

על איזה אוכל בחיים לא תוותר? "שוקולד מריר. כמה שיותר מריר, יותר טוב".

 

מה אוכלים לפני ואחרי סשן גלישה? "לפני סשן גלישה בעיקר פירות כמו בננות, תמרים ואגוזים. אחרי סשן גלישה אני בדרך כלל אוכל דייסת שיבולת שועל הכוללת פירות שונים, זרעי פשתן, שמן קוקוס, קינמון, צ'יה, ומעט דבש. זוהי הארוחה האופטימלית מבחינתי אחרי גלישה".

 

האם חייבים לעמוד במשטר אימונים ודיאטה כדי לגלוש טוב? "לא בהכרח, זה מאוד אינדיבידואלי. כל אחד ומה שמחזק אותו".

 

אביב מדגים את כישורי הגלישה. צילום:Drop Production  (Drop Production) (Drop Production)
אביב מדגים את כישורי הגלישה. צילום:Drop Production

 

 

מאיה פריש

גיל: 17

 

עיסוק בחיי היום יום: תלמידת תיכון

 

באיזה גיל התחלת לגלוש? "בעיקרון מגיל אפס אני זוכרת את עצמי בים מנסה לעמוד על גלשן, אבל רק בסביבות גיל 11-12 זה התחיל להיות רציני".

 

מה הגיע קודם? אורח חיים בריא או גלישה? "אני לא חושבת שיש משהו שקרה קודם. אצלי זה בא ביחד. אני שומרת על אורח חיים בריא ובזכות זה גם על הבריאות והכושר בגלישה".

 

איזו פעילות ספורט את עושה מעבר לגלישה? "מתאמנת בחדר כושר מינימום 4 פעמים בשבוע (אירובי, כוח)".

 

מה גורם לך להפסיד אימון? "רק גלים יגרמו לי להפסיד אימון כי חדר כושר יש תמיד, גלים פחות - במיוחד בארץ. חוץ מהם אני לא רואה סיבה אחרת. לא באמת מרשה לעצמי להפסיד אימון".

 

מה מניע אותך בפעילות ספורטיבית? "כשמדובר בספורט או כל מה שקשור בפעילות גופנית אני כבר מכורה מזמן. מגיל 6 בערך אני מדלגת בין ענפי ספורט שונים - אם זה כדורסל, טניס, כדוריד ועוד, ומכל אחד מהם ניסיתי למצות את היכולות שלי ולעשות הכי טוב. בימים שאני לא עושה ספורט אני פשוט מרגישה שמנה ואז מהמצפון אני יוצאת לאימון או לריצה ביום שאחרי. זה בא לבד".

 

 

מתאמנת לפחות 4 פעמים בשבוע. מאיה פריש (איזי) (איזי)
מתאמנת לפחות 4 פעמים בשבוע. מאיה פריש

 

בתקופות ללא גלים, מהי האלטרנטיבה שלך לפעילות כושר שבועית? "כשאין גלים אני בחדר כושר מינימום 4 פעמים בשבוע. זה גם כן מקום שאני מכורה אליו".

 

אלו אזורים בגוף חשוב לחזק כדי להגיע לרמת גלישה מקצועית? "אני חושבת שצריך לחזק את כל הגוף ללא יוצא מן הכלל. בגלישה יש את החתירה שמפעילה את פלג הגוף העליון ויש את הרגליים שרמת הכוח שלהן משפיעה על רמת הביצועים, וכמובן גם לגמישות יש חלק מאוד גדול".

 

מהי שגרת התזונה היומית שלך? "אין לי תפריט או משהו מסודר, אני פשוט מפחיתה פחמימות ואוכלת כמה שיותר בריא: חלבונים, פירות וירקות - ומשתדלת לא לברוח למקומות של שומנים ושטויות".

 

על איזה אוכל בחיים לא תוותרי? "אני לא מוותרת על כלום. יש לי את הפעם בשבוע שלי שאני מרשה לעצמי לאכול מה שאני רוצה (צ'יט) ואז יום אחרי אני חוזרת לאכול בריא אז זה מסתדר".

 

מה אוכלים לפני ואחרי סשן גלישה? "רוב הפעמים אני אוכלת בננה או תפוח או משהו קטן. אחרי הסשן זה כבר סיפור אחר: תוקף אותך הרעב הידוע של הים ואי אפשר להתעלם ממנו. אין משהו קבוע. אני אוכלת אורז, חזה עוף ולפעמים בשר, זה משתנה".

 

האם חייבים לעמוד במשטר אימונים ודיאטה כדי לגלוש טוב? "אני לא חושבת שחייבים, אני יותר חושבת שזה יכול להועיל מאוד. אני מכירה הרבה גולשים טובים שלא שומרים כל כך ולא מתאמנים הרבה אבל זה תלוי גם בגנטיקה. בכללי אני חושבת שכדאי לכל אחד להכניס לעצמו לחיים פעילות ספורטיבית ואורח חיים בריא. מתישהו מתמכרים, תאמינו לי".

מאיה פריש בסביבה הטבעית שלה ()
מאיה פריש בסביבה הטבעית שלה

 

 

אריאל סנין

גיל: 18

 

עיסוק בחיי היום יום: גולש גלים

 

באיזה גיל התחלת לגלוש? 11

 

מה הגיע קודם? אורח חיים בריא או גלישה? "גלישה, ולאחר מכן הגיע השלב של אורח החיים הבריא בגלל האימונים ותחזוקת הגוף".

 

איזו פעילות ספורט אתה עושה מעבר לגלישה? "אני גם צולל ועושה אימוני כושר".

 

מה גורם לך להפסיד אימון? "גלים בדרך כלל".

 

מה מניע אותך בפעילות ספורטיבית? "אני בן אדם תחרותי ותמיד רוצה להיות בטופ בכל דבר שאני רוצה".

 

"בן אדם תחרותי ותמיד רוצה להיות בטופ". אריאל סנין (יחצ) (יחצ)
"בן אדם תחרותי ותמיד רוצה להיות בטופ". אריאל סנין

 

בתקופות ללא גלים, מהי האלטרנטיבה שלך לפעילות כושר שבועית? "כשיש תקופה ארוכה בלי גלים( מה שקורה רוב הזמן בארץ) חשוב להקפיד לעשות אימונים לסיבולת לב ריאה, אימונים לשרירים המייצבים ואימוני כוח. בנוסף, מומלץ לעשות אימוני יוגה, ריצה וצלילה".

 

אלו אזורים בגוף חשוב לחזק כדי להגיע לרמת גלישה מקצועית? "חשוב לעבוד על השרירים שפועלים הרבה בגלישה כמו :כתפיים, גב, רגליים ובטן. חשוב מאוד גם לעבוד על השרירים הפנימיים בגוף למניעת פציעות, וכמובן לעבוד גם על גמישות .

 

מהי שגרת התזונה היומית שלך? "שיבולת שועל בבוקר, ארוחות צהריים וערב המתבססות על חלבון ופחמימות, הרבה פירות ושייקים ירוקים".

 

על איזה אוכל בחיים לא תוותר? "בחיים לא אוותר על קערת אסאי מלאה בכל טוב".

 

מה אוכלים לפני ואחרי סשן גלישה? "לפני סשן גלישה חשוב לאכול אוכל משביע אך קל כדי לא להרגיש 'כבדים' ולהקיא בדקה הראשונה שנכנסים למים. אחריו אפשר לאכול מנת חלבון כמו דג שצדת בזמן הגלישה".

 

האם חייבים לעמוד במשטר אימונים ודיאטה כדי לגלוש טוב? "מאז שהתחלתי לשים לב ולהקפיד על מה שאני מכניס לגוף אני בהחלט מרגיש יותר טוב במים אז כנראה שכן".

 

7 שנות גלישה עושות את שלהן. צילום: דניאל ליאצקי  (דניאל ליאלסקי) (דניאל ליאלסקי)
7 שנות גלישה עושות את שלהן. צילום: דניאל ליאצקי

 

אירוע Seat Pro Netanya יתקיים בחוף סירונית בנתניה בין ה-19 עד ה-28 בינואר בשיתוף ארגון גולשי הגלים בישראל ובחסות סיאט ומרכז עצמה וריף

 

רוצים גם אתם לדעת איך לשמור על הגוף כמו ספורטאים? צפו באימון ייעודי למניעת פציעות ספורט:

 

 
 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הגולשים הישראלים. הגלים בעדיפות ראשונה
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים