שתף קטע נבחר

ראש ממשלת בריטניה: מתכננים יציאה מוחלטת מהאיחוד

תרזה מיי נאמה על תהליך ההיפרדות מהאיחוד האירופי והבהירה שהממלכה לא תישאר במצב של "רגל בפנים, רגל בחוץ". מיי הוסיפה שבריטניה תשלוט במספר האנשים שמגיעים מרחבי האיחוד: "כשיש כל כך הרבה מהגרים התמיכה בגבולות פתוחים מתערערת". מיי רוצה הסכם תוך שנתיים, הפרלמנט יצביע עליו. בעקבות הנאום - הפאונד זינק מול האירו

אירופה עקבה היום (ג') במתח אחרי נאומה של ראש ממשלת בריטניה תרזה מיי, שפירטה את תהליך ההיפרדות של הממלכה מהאיחוד האירופי. בנאומה הדגישה מיי כי בריטניה מתכננת יציאה מוחלטת ממהאיחוד האירופי, ולא רוצה שבריטניה תישאר במצב של "רגל בפנים, רגל בחוץ".

 

ראש הממשלה אמרה כי היא רוצה להגיע תוך שנתיים להסכם עם האיחוד האירופי, ומעריכה שיישום ההסכם ייקח זמן. ההסכם שיושג יועבר לאישור הפרלמנט. ראש הממשלה, כדבריה, מעדיפה שלא יושג הסכם על הסכם רע. ברצונה לבסס שותפות חדשה בין בריטניה לבעלות בריתה באירופה, אך היא הדגישה כי אינה מעוניינת בחברות חלקית באיחוד האירופי אלא בניתוק מוחלט.

תרזה מיי בנאום היום (צילום: AP) (צילום: AP)
תרזה מיי בנאום היום(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

במקביל לרצון בהתנתקות מוחלטת וליציאה של בריטניה מהשוק האחיד של אירופה, מיי הדגישה שתהיה מעוניינת בהסכמי סחר בין בריטניה לאיחוד האירופי ויש לה "ראש פתוח" להסכמים נוספים שייחתמו. לדברי מיי ההסכם שהיא מתכוונת להשיג יאפשר הסכמי סחר שיאפשרו לחברות הבריטיות "חופש מוחלט" לסחור ולשתף פעולה עם השווקים האירופאים, ויעניקו לעסקים באירופה את אותן הזדמנויות. בעקבות נאום מיי התחזק הפאונד ב-0.8% מול האירו.

 

ראש הממשלה התייחסה לנושא ההגירה וציינה כי אחרי היציאה מהאיחוד תוכל בריטניה לשלוט על מספר האנשים שמגיעים אליה מרחבי האיחוד האירופי. היא אמרה כי בריטניה תמיד הייתה מדינה סובלנית אך כשרמת ההגירה גבוהה כל כך, התמיכה בגבולות פתוחים "מתערערת". היא ציינה כי אזרחי האיחוד עדיין יהיו "רצויים" בבריטניה. "אנחנו עוזבים את האיחוד, אבל לא את אירופה", אמרה.

 

"אני רוצה שבריטניה תצא מהתקופה של השינוי הזה חזקה יותר, הוגנת יותר ומאוחדת יותר מאי פעם". על ה"ברקזיט" אמרה ראש הממשלה כי מדובר ב"רגע מצוין לשינוי לאומי". מיי אמרה כי תפקידה הוא להגיע להסכם טוב בין בריטניה לאיחוד על תהליך היציאה.  

 

שר החוץ הגרמני, פרנק-וולטר שטיינמאייר, הגיב לנאום של מיי ואמר שהוא "מספק קצת הבהרות על כוונותיה של בריטניה", וכי המדינות החברות באיחוד רוצות גם הן "יחסים קרובים וטובים" עם בריטניה. עם זאת הוא התעקש כי השיחות לא יתחילו עד שלונדון לא תודיע רשמית לאיחוד על הרצון לעזוב את הגוש האירופי.

 

שלשום, בראיון ל"טיימס" הלונדוני, אמר נשיא ארה"ב הנבחר דונלד טראמפ כי החלטת בריטניה לעזוב את האיחוד "תתברר כהחלטה נהדרת". הוא הוסיף כי לולא משבר הפליטים ה"ברקזיט" לא

היה מתרחש, ומעריך שבעתיד יעזבו מדינות נוספות את האיחוד האירופי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים