שתף קטע נבחר

השגרירה של טראמפ: "האו"ם מוטה נגד ישראל"

ניקי היילי, שמונתה לשגרירת ארה"ב באו"ם, תוקפת את המוסד שבו תכהן: "בשום מקום הכישלון של האו"ם אינו כה עקבי ושערורייתי, כמו ההטיה שלו נגד ידידתנו ישראל"

השגרירה המיועדת היילי (צילום: AP) (צילום: AP)
השגרירה המיועדת היילי(צילום: AP)

השגרירה הבאה של ארצות הברית לאו"ם תתקוף בחריפות את המוסד שבו תכהן בנוגע ליחסו לישראל. ניקי היילי, שמונתה על ידי טראמפ לכהן כשגרירה האמריקנית באו"ם, תאמר זאת בשימוע שלה בסנאט, שימוע שהבכירים האמריקנים מחויבים לעבור לפני מינוים לתפקיד.

 

נאומה המתוכנן של היילי בפתח השימוע הגיע לידי סוכנות הידיעות רויטרס. "בשום מקום הכישלון של האו"ם אינו כה עקבי ושערורייתי כמו ההטיה שלו נגד הידידה הקרובה שלנו ישראל", תגיד בפתח דבריה היילי בשימוע בוועדת החוץ של סנאט, שייערך היום (ד').

 

היילי הרפובליקנית, בת 44, היא מושלת דרום קרוליינה, המושלת האמריקנית הצעירה ביותר המכהנת כיום. בעברה התמקדה רבות בנושאים הקשורים לסחר ולתעסוקה, ואין לה ניסיון רב בתחום המדיני או הדיפלומטי. לפי "וושינגטון פוסט", דעותיה בנושאי צבא וביטחון תואמות לרוב את אלו של המפלגה הרפובליקנית השמרנית.

 

 

אתמול, כחודש אחרי קבלת ההחלטה נגד ההתנחלויות במועצת הביטחון של האו"ם, שגריר ישראל באו"ם דני דנון אמר בדיון בסוגייה הפלסטינית במועצת הביטחון כי ההחלטה נתנה רוח גבית למחבל שביצע את הפיגוע הרצחני בארמון הנציב בירושלים בשבוע שעבר. הוא החזיק את תמונות הנרצחים ואמר: "זו התוצאה: שיר חג'אג', יעל יקותיאל, ארז אורבך ושירה צור נרצחו על ידי פלסטיני שגרמו לו להבין שהוא יכול להשתמש בטרור ובאלימות כדי לגרש את העם היהודי מירושלים. המועצה חשבה שהיא שולחת מסר לישראל, אבל היא שלחה מסר לפלסטינים". היום לא צפויות החלטות נגד ישראל.

 

השגריר דנון הוסיף כי "בשבוע שעבר פלסטיני נהג לתוך חבורה של חיילים שביקרו בירושלים כחלק מסמינר לימודי. הטרוריסט נסע קדימה ואחורה, הרג ארבעה ישראלים ופצע רבים אחרים. הנשיא הפלסטיני עבאס לא גינה. חמאס והג'יהאד האיסלאמי חגגו את המעשה הנפשע. הם חילקו סוכריות בעזה".

דנון עם תמונות הנרצחים (צילום: AFP) (צילום: AFP)
דנון עם תמונות הנרצחים(צילום: AFP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

14 מ-15 חברות מועצת הביטחון תמכו בהצעה המדוברת, שיזמו מלזיה, ניו זילנד, ונצואלה וסנגל, לאחר שמצרים נסוגה ממנה. ארצות הברית נמנעה מלהצביע, ובצעד חריג מאוד - לראשונה בתקופת הנשיא ברק אובמה - לא הטילה וטו על החלטה נגד ישראל. אישור ההחלטה, שקובעת כי להתנחלויות אין תוקף חוקי, התקבל במחיאות כפיים. ראש הממשלה בנימין נתניהו תקף את ההחלטה, ואמר כי היא "מעוותת

ומבישה אבל נתגבר עליה. החלטה שלפיה הרובע היהודי הוא שטח כבוש - זה הזוי. הכותל המערבי הוא שטח כבוש - גם זה הזוי. אין אבסורד גדול יותר. יש כאן ניסיון שלא יצלח - לכפות דברים על ישראל בהסכם הקבע".  נתניהו אף תקף את אובמה ואמר כי "ממשל אובמה לא רק שלא הגן על ישראל נגד ההיטפלות הזאת באו"ם, הוא שיתף פעולה עמה מאחורי הקלעים". בנוסף, נתניהו הורה לשגרירי ישראל במדינות שהצביעו בעד ההחלטה לשוב ארצה להתייעצויות.

 

הנשיא הנבחר דונלד טראמפ, בדומה לשגרירה המיועדת שלו באו"ם, התנגד גם הוא להחלטה וצייץ בטוויטר זמן קצר לאחר קבלתה: "דברים ייראו אחרת אחרי 20 בינואר" - היום שבו יושבע לנשיא.

הגנרל בדימוס ג'יימס מאטיס (צילום: EPA) (צילום: EPA)
הגנרל בדימוס ג'יימס מאטיס(צילום: EPA)

עם זאת, בשימועים קודמים שנערכו למינויים הבכירים של טראמפ היו מועמדים שנשמעו אחרת מהנשיא. הגנרל בדימוס ג'יימס מאטיס, מזכיר ההגנה המיועד, נשאל על אחת מהבטחות הבחירות של טראמפ - העברת השגרירות האמריקנית מתל אביב לירושלים. "כרגע תל אביב היא בירת ישראל", אמר, "שם נמצאים כל גורמי הממשל שלנו". מאטיס ציין כי הוא דבק במדיניות של הממשל האמריקני הנוכחי, וציין כי מי שיידרש לתת תשובה לנושא הוא מזכיר המדינה הנכנס, רקס טילרסון. בעבר הזהיר מאטיס את ישראל כי ההתנחלויות מרחיקות את הסיכוי לשלום ומגדילות את החשש מאפרטהייד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים