שתף קטע נבחר

צעירה טוענת: הושפלתי במיונים לגל"צ

ענבל גולנזר (17 וחצי) טוענת שחברי ועדת הקבלה, ביניהם מפקד התחנה, אמרו לה שהיא שמאלנית מדי ושתשובותיה פתטיות, ולעגו לה כי למדה באקסטרני. לטענתה, לחבר שלה אמרו: "הנה עוד מזרחי שאוהב ספורט". לתחנה היא לא התקבלה. גלי צה"ל: מדובר בסימולציות שבוחנות בין השאר עמידה בלחץ

ענבל גולנזר (17 וחצי) מפתח־תקווה הייתה מאושרת כשעברה בהצלחה את מבחן הידע בהליך הקבלה לגלי צה"ל והוזמנה לשלב האחרון במיונים: ראיון מול חברי הוועדה המסכמת מטעם התחנה – ביניהם המפקד ירון דקל, מנהל חטיבת החדשות אבי ברזילי, מנהלת התוכניות מאיה להט־קרמן וראש מטה גל"צ, אודי ירושלמי.

 

לטענתה, השמחה התפוגגה כשנשאלה סדרה ארוכה של שאלות משפילות, חודרניות וגם ספגה ביקורת על דעותיה הפוליטיות. "נכנסתי לחדר וראיתי ארבעה גברים ואישה אחת (החבר החמישי בוועדה לא היה מוכר לה - ר.ש.), שהציגו את עצמם", מספרת גולזנר שגם העלתה פוסט לפייסבוק, "ישבתי על כיסא על במה מולם. הם התחילו לשאול אותי שאלות ידע כללי ושאלות אישיות עליי ועל משפחתי. סיפרתי על עצמי, ואז הגענו לרגע שבו אחד מהם שלף את השאלה: 'ענבל, איך הידרדרת לאקסטרני?' עניתי: 'אתה מתכוון איך הגעתי לאקסטרני?' ואז הוא אמר: 'לא, שאלתי איך הידרדרת'. עניתי לו: 'אתה בטוח שכדאי לפתוח את זה כאן?' והוא ענה: 'כן, אני רוצה להכיר את המועמדים שלי הכי טוב'".

 

גולזנר. "תקפו אותי על הדעות הפוליטיות" (צילום: מישל פישמן) (צילום: מישל פישמן)
גולזנר. "תקפו אותי על הדעות הפוליטיות"(צילום: מישל פישמן)
 

בשלב זה עברה גולזנר לספר לוועדה על מקרה כואב שעברה. "אמרתי להם שעברתי חוויה טראומתית מאוד כשהייתי בת 14 וזה הוביל אותי להתנתק מהסביבה הלימודית שלי. ואז שאל מישהו: 'איזו?' עניתי שאני לא בטוחה שזה המקום לפתוח את זה, אבל הוא התעקש. סיפרתי לו על החוויה שעברתי והוא בתגובה אמר שההסבר נשמע הגיוני".

 

בוועדה עברו נושא. "השאלה הבאה שלו הייתה על כך שסיפרתי בשלבים הראשונים שלמדתי 5 יחידות גיאוגרפיה. הוא שאל איך אני לא מתביישת לכתוב את זה, ניסה לרמוז שזה לחלשים. שאלתי אותו כמה ילדות בנות 17 הוא מכיר שלמדו שנה באוניברסיטה".

 

השלב הבא היה פוליטיקה. "הם שאלו מדוע כתבתי את שמו של יוסי שריד כששאלו איזה איש חינוך הייתי רוצה להביא לראיון וחשבו שחשבתי שלא ידעתי שהוא מת. אמרתי שאני יודעת שהוא נפטר, ואז האישה בוועדה אמרה שאני לא בקיאה בהבנת הנקרא והוסיפה שזה פתטי להביא אדם מת ושזה גם מאוד שמאלני לכתוב שם של מישהו כמו שריד. ואז הם עברו לרדת על הדעות הפוליטיות שלי. כתבתי שאני פעילה בנוער מרצ ומתנדבת אצל אילן גילאון, והם אמרו לי - 'את בטח מבסוטית שמפנים את עמונה'. ככה זה המשיך. הם תקפו אותי על הדעות הפוליטיות ואני התגוננתי. בסוף הם אמרו לי: 'את בחורה אינטליגנטית ורבת כישורים אבל את כל כך שמאלנית'. אחר כך הם שאלו אם אסכים להיות מפיקה כי אני שמאלנית מדי לכתבת, ואמרתי שאסכים לעשות כל תפקיד".

 

 (צילום: עמית קוטלר) (צילום: עמית קוטלר)
(צילום: עמית קוטלר)
 

גולנזר מספרת שהוזמנה לפגישה נוספת, הפעם עם הפסיכולוג של התחנה, וביום ראשון האחרון קיבלה תשובה שלילית. "אני עושה מיונים למורה חיילת ויהיה בסדר. מישהי אחרת, חלשה, הייתה נשברת. לא ציפיתי לשמוע דברים כאלה בוועדה של הצבא", היא מסכמת. לדבריה, היא לא המקרה היחיד. "לחבר שלי, שאמר להם שהוא אוהב ספורט, אמרו: 'הנה עוד מזרחי שאוהב ספורט'".

 

מגלי צה"ל נמסר בתגובה: "רובם של הדברים המצוטטים בפוסט אינם מדויקים כפי שנכתבו. חשוב לציין את ההקשר של השיחה, שהתקיימה במהלך ראיון לבחינת התאמת מועמדים לתפקיד עיתונאי בתחנה. במהלך הראיונות אנו מבצעים סימולציות שבהן נבחנים המועמדים במספר פרמטרים, דוגמת עמידה בלחץ, באמצעות שאלות שלעיתים אמורות להיות ישירות, יכולתם לספר סיפור, הבחנה בין עיקר וטפל, העברת ידיעה חדשותית ועוד. צר לנו על תחושתה של המועמדת, ואנו מאחלים לה שירות משמעותי בצה"ל".

 

הכתבה פורסמה ב"ידיעות אחרונות"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מישל פישמן
ענבל גולזנר
צילום: מישל פישמן
לאתר ההטבות
מומלצים