שתף קטע נבחר

דרינק דרך הלובי: הכירו את הברים במלונות בירושלים

ירושלים מציעה מבחר נאה של אפשרויות למי שאוהב להגיע לדרינק שלו דרך הלובי: מהבר הנוצץ והעכשווי במלון ממילא ועד הוויב הקלאסי והעסקי של בר היין החדש במלך דוד - ארבעה ברים ירושלמים חמימים במיוחד, שאפשר לעלות מהם ישר לחדר

להשתכר בסטייל, מלון אמריקן קולוני (צילום: טומי הרפז) (צילום: טומי הרפז)
להשתכר בסטייל, מלון אמריקן קולוני(צילום: טומי הרפז)

ברים של בתי מלון תמיד היו שם נרדף לשיק קלאסי, מקומות שבו נרקמות מזימות ומתקיימות פגישות סתרים. החורף על אפרוריותו עושה חשק להשאיר את המגניבות בבית ולהיכנס לברים חמימים, לשמוע בליל שפות זרות, ולהרגיש לכמה שעות כמעט כמו בחו"ל. הפעם החלטנו לעשות את זה בירושלים.

הבר במלון ממילא (צילום: עמית גירון) (צילום: עמית גירון)
הבר במלון ממילא(צילום: עמית גירון)

מירור בר, ממילא

 

אווירה: נוצצת ומהוגנת

 

זהו ללא ספק הבר הנוצץ ביותר בירושלים - הוא מעוצב באותו סגנון מהודר ועכשווי המאפיין את כל המלון, ומציע לצד בר ארוך מאוד המואר בתאורה זהובה ומחמיאה גם בר סיגרים שקוף שבו תוכלו לטעום סיגרים מובחרים כמו קוהיבה סיגלו 6 (284 שקלים) או להסתפק באופציה צנועה יותר כמו רומאו וג'ולייט (66 שקלים).

 (צילום: עטא עוויסאת) (צילום: עטא עוויסאת)
(צילום: עטא עוויסאת)
  

תפריט האלכוהול פה רחב ומציע מגוון גדול של וויסקי אירי, סקוטי, קנדי ואמריקאי לצד המבחר הרגיל של משקאות אלכוהולים, קוקטיילים קלאסיים וגם כמה קוקטיילים מקוריים כמו קיוקמבר מלון, אספרסו מרטיני ובזיליטו. הקוקטיילים הלא אלכוהולים זוכים כאן ליחס של כבוד ומקבלים סעיף משלהם בתפריט המשקאות.

 

תפריט האוכל של השף קובי בכר החולש על כל מסעדות המלון מציע מאכלים שנוח לנשנש ליד הדרינק- מלחמניית עגל עם כרוב כבוש וטוגנים ועד גיוזה עם סלט שורשים אסייתי.

כדאי לטעום: שווארמה כתף טלה בפיתה עבודת יד עם טחינה, סלט עגבניות חריף וסלט עשבי תיבול (62 שקלים), קוקטייל רום בלייזר (45 שקלים).

 

עוד משהו: יעד מועדף לדייטים לשומרי כשרות.

 

מלון ממילא, רחוב המלך שלמה 11, ירושלים 02-5482230

 

 

בר המרתף, אמריקן קולוני

 

אווירה: קוסמופוליטית

 

זה המקום לפנטז על מזימות בינלאומיות, פרשיות אהבה סוערות ומרגלים במסווה, שכן אין ספק שכל אלו אכן התרחשו באמת בין כתליו של הבר הסקסי הזה. המלון, המארח דרך קבע שועי עולם ונציגים של תקשורת זרה, שוכן בבנין עותמאני יפהפה, ובר החורף שלו (בקיץ לוגמים דאקירי בחצר הפורחת) שוכן במרתף המלון. חשוב לציין שזה גם הבר היחידי שאינו כשר.

 (צילום: טומי הרפז)
(צילום: טומי הרפז)

צוות הברמנים כאן יודע להכין כמעט כל קוקטייל שבו תחשקו כולל קוקטיילים מקוריים של המקום, אבל האווירה בהחלט מכתיבה לקחת את זה לכיוון הקלאסי, ומבחר סוגי המרטיני המוגשים כאן מסחרר ממש.

 (צילום: טומי הרפז) (צילום: טומי הרפז)
(צילום: טומי הרפז)
 

כדאי לטעום: ג'רוזלם מיקס - חזה עוף וכבד מוקפצים עם פטריות, עשבי תיבול, יין לבן ופירה שורש סלרי (105 שקלים), או סקאלופס מטוגנים בקראסט פיסטוק ברוטב מנגו וזרעי שומר (75 שקלים). נגרוני (49 שקלים) או דירטי מרטיני (55 שקלים).

 (צילום: טומי הרפז)
(צילום: טומי הרפז)
 

עוד משהו: כדאי לקשור שיחה עם פאדי, מנהל הבר, שיכול לספר על העדפות השתייה של האורחים המפורסמים של המלון (טוני בלייר, למשל, הוא אורח נחמד במיוחד ואוהב לשתות ג'ין טוניק ויינות ישראלים).

 

מלון אמריקן קולוני, רחוב לואי ונסן 1, ירושלים 02-6279777

 

בר היין, מלון המלך דוד

 

אווירה: קלאסית ומהודרת

 

בחלל אלגנטי ורחב ידיים שוכן בר המלון, שהפך את פניו ממש לאחרונה מבר סטנדרטי לבר המתמחה ביינות. הכשרות מכתיבה כאן רוב לתוצרת ישראלית, ולצד יינות של היקבים הגדולים כמו יקבי כרמל ורמת הגולן תוכלו למצוא כאן גם הבלחות של יקבי בוטיק.

 (צילום: טומי הרפז) (צילום: טומי הרפז)
(צילום: טומי הרפז)
כראוי לבר יין אמיתי, מציעים כאן את האפשרות להזמין פלייט (ערכת טעימות) של שניים, שלושה או ארבעה יינות בכמות של מאה מיליליטר למנה ובמחיר סביר (59 שקלים לשני יינות, 87 שקלים לשלושה ו-111 שקלים לארבעה).

 

מי שיתעקש דווקא על קוקטיילים יופתע לגלות שהיצירתיות האמיתית מתבטאת דווקא באגף הזה של התפריט, עם משקאות כמו קיר אתרוג (בלאן דה בלאן של יקבי רמת הגולן עם ליקר אתרוגים ירושלמי) ומימוזה משמש (בלאן דה בלאן עם ליקר משמש ומיץ תפוזים טרי).

 (צילום: טומי הרפז) (צילום: טומי הרפז)
(צילום: טומי הרפז)

כדאי לטעום: פיש טמפורה (35 שקלים), ברוסקטה ירקות (20 שקלים) או ברוסקטה דגים (25 שקלים) ליד כוס של הרי יהודה 2014 יקב צרעה (48 שקלים).

 (צילום: טומי הרפז) (צילום: טומי הרפז)
(צילום: טומי הרפז)
  

עוד משהו: הבר פתוח מדי יום מהשעה 17:00 ויכול לשמש מיקום מושלם לפגישת העבודה האחרונה של היום.

 

מלון המלך דוד, רחוב דוד המלך 23, ירושלים 02-6208784

 

 

רוף טופ, נוטרדאם

 

אווירה: חו"ל בלי להחתים דרכון

 

לא בדיוק בר, אלא יותר מסעדה הממוקמת על גג המתחם המרהיב ביופיו של הנוטרדאם. האוו ירה כאן מיושנת במובן הטוב של המילה- המנות גדולות והקוקטיילים עשויים כהלכה. התפריט מציע מאכלים אירופאים, וההתמחות של המקום היא גבינות ויין, עם תפריט גבינות עצום מימדים המציע מבחר נפלא של גבינות מרחבי העולם, לצד מבחר גדול של יינות, קוקטיילים ומשקאות אלכוהולים.

 (צילום: טומי הרפז) (צילום: טומי הרפז)
(צילום: טומי הרפז)

אפשר להתרגע על אחת הספות בפנים, אבל הכי כיף לתפוס שולחן במרפסת, קו ראשון לנוף הנפרש מתחתיכם ולהנות מפס הקול הכולל דיבורים בצרפתית, ספרדית ויפנית.

 

המחירים נקובים בדולרים (בשלב הגשת החשבון ישרבטו לכם את את הערך השקלי) והם לא זולים, ובכל זאת אל תפספסו, ולו רק עבור נקודת התצפית הנהדרת.

 

כדאי לטעום: פונדו גבינות (42 דולר) או פלטת גבינות (28 דולר) עם בקבוק אליגוטה צונן או סנגרה דה טורו של יקב טורס.

 

עוד משהו: בשביל לספוג קצת תרבות לצד האלכוהול, כדאי לבקר באולם הכנסייה שבו תוכלו לראות סמלים קתוליים צרפתיים מהמאה ה-19.

 

מלון נוטרדאם, רחוב הצנחנים 3, ירושלים 02-6279111

 

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: טומי הרפז
4 ברים במלונות בירושלים
צילום: טומי הרפז
מומלצים