שתף קטע נבחר

"החלום שלי לייצג את ישראל בגלישה בטוקיו"

גולש הגלים שי ביידא, שהגיע לרבע הגמר בסבב הבינלאומי שנערך בסוף השבוע האחרון בנתניה, מספר למה בחר דווקא בו ומקווה שהענף יבצע קפיצת מדרגה בארץ לאחר שנודע כי יכלל גם באולימפיאדה הקרובה: "אין לנו גלים גדולים ואין ספק שרואים את ההבדלים, אבל הרמה השתפרה"

 

סבב הגלישה הבינלאומי הגיע לישראל (צילום: אבי רוקח) (צילום: אבי רוקח)
סבב הגלישה הבינלאומי הגיע לישראל(צילום: אבי רוקח)

 

 (צילום: אבי רוקח) (צילום: אבי רוקח)
(צילום: אבי רוקח)

בפעם השנייה ברציפות נערך השבוע בנתניה סבב ה-WSL (ליגת הגולשים הבינלאומית), בו משתתפים למעלה מ-100 גולשים מרחבי העולם אשר מתמודדים במשך כל השנה על ההעפלה לסבב המקצועני.

 

ענף גלישת הגלים הולך ומתפתח בשנים האחרונות בארץ, כשהתחרות האחרונה היא תוצאה ישירה לכך. מוטיבציה נוספת שיש לספורטאי הענף לאחרונה היא הכללתו גם בתוכנית האולימפית, החל מהמשחקים הקרובים בטוקיו 2020.

 

גולשים מהטופ העולמי (צילום: אבי רוקח) (צילום: אבי רוקח)
גולשים מהטופ העולמי(צילום: אבי רוקח)
אחד שהצליח להגיע רחוק בתחרות הנוכחית הוא שי ביידא. הגולש הצעיר (21) מאשדוד שזכה לקבל מעמד של ספורטאי מצטיין בצבא, שם משמש כמציל, גבר על מתמודדים חזקים ממנו על הנייר, אך נעצר ברבע הגמר.

 

את הפוטנציאל הטמון בו כנראה רואים גם אחרים מלבדו, מאחר והוא מחזיק במספר ספונסרים, כמו חברת אינטרסרף המספקת לו את הגלשנים עליהם הוא מתאמן ומתחרה ובילאבונג את הביגוד היקר, אך את הטיסות לחו"ל הוא נאלץ לשלם מכספו האישי, ביחד עם המותג reef הנותן חסות לתחרות.

 

100 גולשים מרחבי העולם וגם שי ביידא אחד (צילום: אבי רוקח) (צילום: אבי רוקח)
100 גולשים מרחבי העולם וגם שי ביידא אחד(צילום: אבי רוקח)

 


ביידא לא היה הישראלי היחיד בתחרות. עומר בר לוין בפעולה (צילום: אבי רוקח) (צילום: אבי רוקח)
ביידא לא היה הישראלי היחיד בתחרות. עומר בר לוין בפעולה(צילום: אבי רוקח)

 

"התחרות בארץ היא אחת התחרויות הכי חזקות שיש בענף", מספר ביידא. "נכון, לא מדובר בסבב הבכיר, אבל תחרות על 1,500 נקודות של ארגון הגולשים העולמי, עם מספר תותחים כמו פדרו אנריקה מפורטוגל שזכה בה בשנה שעברה והברזילאי פטרסון כריסאנטו, שהוא גולש מדהים ולדעתי ייקח את התחרות, מדברת בפני עצמה".

 

ועד כמה הרמה כאן גבוהה?

"הלך לי טוב מולם. אני מתאמן איתם הרבה ואפשר לראות שהם ברמה גבוהה ובליגה אחרת. בשביל להגיע לזה צריך להתאמן המון, ביחד עם תזונה נכונה, כשצריך לזכור שזו הפרנסה שלהם".

 

הגיע לרבע הגמר וקיבל נשיקה מאמא (צילום: אבי רוקח) (צילום: אבי רוקח)
הגיע לרבע הגמר וקיבל נשיקה מאמא(צילום: אבי רוקח)

 

גבוה מעל כולם (צילום: אבי רוקח) (צילום: אבי רוקח)
גבוה מעל כולם(צילום: אבי רוקח)

 

איך הגולשים הישראלים בהשוואה לשאר העולם?

"אין ספק שרואים את ההבדלים, כי יש להם גלים כל יום והם יכולים להתאמן יותר. אבל הרמה הישראלית מאוד השתפרה והתחרות הזו עוזרת לנו להמשיך ולהתפתח. זה מראה לנו שגם בגלים קטנים עם נטו התמדה, אפשר להגיע רחוק".

 

למה שאימא תרצה לשלוח את הבן שלה לגלישת גלים ולא לכדורגל למשל?

"זה ספורט מאוד בריא לגוף ומאוד מתחבר עם הטבע בגלל שזה בים ויש את השקט שלך. הגולש רוכש ערכים של ניקיון ואם מגיעים לרמה מקצועית יש אימונים קשים שטובים לגוף, ותאמינו לי שזה הרבה יותר טוב מכדורגל".

 

ביידא בפעולה (צילום: אבי רוקח) (צילום: אבי רוקח)
ביידא בפעולה(צילום: אבי רוקח)

 

ומה לגבי התנאים שיש לנו?

"נכון, אנחנו לא הוואי או אוסטרליה, אין לנו את האוקיאנוס ולכן הגלים קטנים והתדירות שלהם נמוכה, יש גם ימים שפשוט אין בכלל גלים. חבל שאין לנו בריכת גלים מלאכותית וככה אפשר היה להתאמן כל השנה".

 

צריך לזכור שעכשיו גלישת גלים זה ענף אולימפי, יש לך מחשבות להגיע לטוקיו 2020?

"מאז ששמעתי שזה ענף אולימפי הלכתי עוד צעד קדימה וזה החלום שלי להגיע לאולימפיאדה.

אנשים עכשיו אולי ייקחו את זה יותר מקצועי ולא תחביב, כי זה קצת יותר כסף ומשתלם. זה מדהים שהפכו את זה לאולימפי, כי כולם רוצים להיות הרבה יותר טובים".

 

יו"ר ארגון גולשי הגלים בישראל, יוסי זמיר, אמר: "התחרות הראשונה תיזכר לדורות כזו הראשונה אי פעם של הסבב העולמי במתכונתו החדשה שנערכה בארץ, וכזו שהוציאה והביאה קהל רב בימי החורף לחוף הים בנתניה על מנת להיות חלק מאירוע צבעוני ששונה מכל אירוע ספורט שחוותה המדינה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים