שתף קטע נבחר

בייבי בום: שיא סיני במספר לידות ב-2016

ביטול מדיניות "ילד אחד במשפחה" עושה את שלה: בשנה שעברה נולדו בסין 17.86 מיליון תינוקות - עלייה של 7.9% (או 1.31 מיליון) לעומת 2015

רוב הלידות נרשמו במחצית הראשונה של 2016 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
רוב הלידות נרשמו במחצית הראשונה של 2016(צילום: AFP)

גורמי ממשל בסין מסרו שמעצמת הענק האסייתית רשמה בשנת 2016 את מספר הלידות הגבוה ביותר במאה הנוכחית. הזינוק במספר הלידות הוא תוצאה של ביטול מדיניות "ילד אחד במשפחה" שנה קודם לכן, שאפשר למשפחות סיניות להביא לעולם ילד שני.

 

עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ    

 

בשנת 2016 נולדו בסין 17.86 מיליון תינוקות - עלייה של 7.9 אחוזים (או 1.31 מיליון) לעומת 2015. יאנג וונג'ואנג, עובד ב"ועדה לבריאות לאומית ותכנון משפחה" (NHFPC), אמר אתמול (יום א') כי קרוב למחצית מהלידות נרשמו במשפחות עם ילד אחד.

 

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: MCT) (צילום: MCT)
(צילום: MCT)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

לפי נתונים שפורסמו בתקשורת הסינית הממוסדת, רוב הלידות נרשמו במחצית הראשונה של 2016, עוד לפני שבוטלה רשמית מדיניות "ילד אחד במשפחה". אחת הסיבות לעלייה הגדולה בילודה היא ככל הנראההעובדה שבסין ציינו את 2016 בסימן שנת הקוף, שמי שנולד בה נחשב לאדם חכם עם יכולת לפתור בעיות בקלות.

 

ההחלטה הסינית לבטל את מדיניות "ילד אחד במשפחה" התקבלה בעיצומו של משבר כלכלי גדול, שבמהלכו רשמה הצמיחה במדינה האטה.

 

מדיניות "ילד אחד במשפחה" בסין, שהחלה ב-1979, הובילה במהלך השנים לביצוע של 336 מיליון הפלות ו-222 מיליון עיקורים של נשים במדינה הקומוניסטית משום שהורים רבים העדיפו שילדם היחיד יהיה בן. ברוב המקרים בוצעו ההפלות והעיקורים באזורים העניים של המדינה. זוגות שהפרו את מדיניות הילד האחד ספגו קנסות כבדים ואפילו איבדו את עבודתם. אוכלוסיית סין, נזכיר, היא הגדולה בעולם, ומונה כמעט מיליארד ו-400 מיליון בני אדם.

 

הגבלת הילודה בסין גבתה מחיר פוליטי וחברתי גבוה מאוד ויצרה מצב של חוסר איזון מגדרי ועלייה חדה במספר "הבנות החסרות" במדינה. מקרים רבים שבהם נפטרים הורים מהתינוקות שלהם תועדו, הועלו לרשת ועוררו זעם רב בקרב הציבור הסיני. המדיניות של ילד אחד בלבד הונהגה בזמנו כדי להתמודד עם גידול האוכלוסין ועם הקושי לענות על הצורך של אוכלוסיית סין הענקית במים ובמשאבים אחרים.

 

עם זאת, למרות העלייה המרשימה במספר הלידות ב-2016, היא עדיין לא גבוהה ביחס לציפיות והסיבה לכך היא שסינים רבים לא רוצים להביא לעולם יותר מילד אחד משיקולים כלכליים. לפי מחקר שנערך בקרב עשרת אלפים משפחות עם ילדים מתחת לגיל 15, עלה כי כ-53 אחוזים מהן לא רוצות להביא ילד שני לעולם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים