שתף קטע נבחר

בריטניה: תחילת ה"ברקזיט" - רק אחרי אישור הפרלמנט

בפסיקה נגד הממשלה קבע בית המשפט העליון שתחילת היציאה מהאיחוד האירופי חייבת לקבל את אישור הפרלמנט. הפרישה תתעכב?

בית המשפט העליון בבריטניה פסק היום (ב') נגד הממשלה, וקבע שהיא תהיה חייבת לקבל את אישור הפרלמנט כדי להתחיל בתהליך הפרישה מהאיחוד האירופי. המשמעות היא שראש הממשלה תרזה מיי לא תוכל להתחיל בשיחות עם האיחוד האירופי עד שתקבל את הסכמת הפרלמנט.

 

ההחלטה מסבכת את מיי שרצתה להתחיל עד סוף מרס ב"סעיף 50", שמופיע באמנת ליסבון של האיחוד האירופי. באמצעות הסעיף תודיע בריטניה שהיא רוצה לעזוב את האיחוד. הדובר של ראש הממשלה אמר כי פסיקת בית המשפט לא תשנה את תאריך היעד, וכי בפרלמנט מעוניינים להתקדם בתהליך הפרישה מהאיחוד.

תרזה מיי (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
תרזה מיי(צילום: רויטרס)
 

לפי סוכנות רויטרס למרות החלטת בית המשפט העליון תהליך הפרישה לא צפוי להתעכב – בין השאר בעקבות המחלוקות באופוזיציה. "לא נחסום את 'סעיף 50'", אמר בשבוע שעבר ג'רמי קורבין, ראש מפלגת הלייבור שהתנגדה ל"ברקזיט". הוא הוסיף כי "כל חברי הפרלמנט של הלייבור יתבקשו להצביע בהתאם". לא כל חבריו של קורבין מסכימים איתו, אך מיי צפויה להשיג בכל זאת את מספר הקולות הדרוש.

 

מתנגדי ה"ברקזיט" קראו לבריטניה להעמיד את "סעיף 50" להצבעה בפרלמנט, אחרת לטענתם מדובר בדרך שאינה דמוקרטית. המו"מ בין מיי לנציגי האיחוד האירופי צפוי להימשך כשנתיים. מיי הבהירה במסיבת עיתונאים החודש כי הסכם שיושג עם האיחוד יועבר לאישור הפרלמנט. היא הבהירה שבריטניה מתכננת יציאה מוחלטת ממהאיחוד האירופי, ולא רוצה שבריטניה תישאר במצב של "רגל בפנים, רגל בחוץ".

 

במקביל לרצון בהתנתקות מוחלטת וליציאה של בריטניה מהשוק האחיד של אירופה, מיי הדגישה שתהיה מעוניינת בהסכמי סחר בין בריטניה לאיחוד האירופי ויש לה "ראש פתוח" להסכמים נוספים שייחתמו. בסוף השבוע תיפגש מיי עם נשיא ארה"ב דונלד טראמפ. לפי ההערכות היא תנסה לקדם הסכמי סחר עם ארה"ב.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים