שתף קטע נבחר

כנס חירום בעמונה: "יום אחרי הפינוי נחזור לכאן"

בעקבות הסחבת במימוש המתווה שעליו חתמו בחודש שעבר, חידשו תושבי המאחז את מחאתם וערכו כנס חירום: "היד שתפנה פה היא היד של בנט ונתניהו. הציבור לא יסלח לכם"

 

 

 

תושבי עמונה מחדשים את המאבק. על רקע הביקורת שהשמיע ראש הממשלה בנימין נתניהו על חוק ההסדרה והודעת ראש הסגל של לשכתו שטען כי מתווה עמונה אינו ישים, נאספו הערב (ג') תושבי המאחז לכנס חירום שבו דרשו מהממשלה לקיים את ההסכם שעליו חתמו, והזהירו מפינוי קשה וכואב. "יום אחרי הפינוי נעלה ונחזור לכאן פעם ועוד פעם", הכריז ראש מטה המאבק בעמונה, יהודה בוארון.

 

"היד שתפנה את עמונה היא לא של השוטרים והצבא, אלא של נפתלי בנט וראש הממשלה בנימין נתניהו", הוסיף בוארון. "אם אתם לא יכולים לפתור את הבעיה - תתפטרו. הציבור לא ישכח לכם את זה. יש לכם הזדמנות אחרונה לחוקק את חוק ההסדרה", הוסיף.

 

"בנט ונתניהו - אם אתם לא יכולים לפתור את הבעיה, תתפטרו" (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
"בנט ונתניהו - אם אתם לא יכולים לפתור את הבעיה, תתפטרו"(צילום: גיל יוחנן)

"לפני כחודש וחצי התכנסו פה כמה אלפי אנשים בעמונה כדי למנוע את הפינוי. רגע לפני, נקראנו ע"י ראש הממשלה ושר החינוך שהבטיחו לנו שבעמונה ייבנו מבנים, והתבקשנו על ידם לחתום על המתווה. לאחר לבטים ארוכים הסכימו תושבי עמונה לחתום על מתווה שהמשמעות שלו היא הריסת הבתים ומעבר לבתים חלופים. היום, 36 ימים אחרי החתימה ו-14 ימים לפני פינוי עמונה, בניגוד למה שנאמר בהסכם, נכון לעכשיו לא החלו העבודות".

 

בכינוס נכחו גם ראש המועצה האזורית שומרון יוסי דגן, הרב חיים דרוקמן והרב אליקים לבנון, ותושבי תשעת הבתים בעפרה שאמורים להתפנות גם הם. אסתי ברוט שמתגוררת בעפרה אמרה: "אנחנו קוראים לכולם להגיע לפה בשבוע הבא ולתמוך בנו. זו מלחמה על צדק".

 

 

יעקב (כצל'ה) כץ: "מי שפוגע בארץ ישראל נעלם מהדרך הפוליטית" (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
יעקב (כצל'ה) כץ: "מי שפוגע בארץ ישראל נעלם מהדרך הפוליטית"(צילום: גיל יוחנן)

 

הרב אליקים לבנון התייחס לחקירות ראש הממשלה ושלח מסר לנתניהו: "אדוני ראש הממשלה, ליבנו איתך בימים הקשים שעוברים עלייך. עתידך מונח על כף המאזניים. אם תגלה את אהבתך לארץ ישראל, כהונתך תמשך". יעקב (כצל'ה) כץ פנה בקריאה לשרי הבית היהודי: "על נפתלי בנט לבוא לראש הממשלה ולהגיד לנו 'לא ניקח חלק בממשלה שהורסת ישובים'. מי שפוגע בארץ ישראל נעלם מהדרך הפוליטית. הציבור לא יסלח לכם. אני קורא לכל התלמידים, לאלפים ולרבבות לעלות אל ההר, אך חלילה לא להרים יד".

 

 (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
(צילום: גיל יוחנן)

ראש המועצה האזורית שומרון, יוסי דגן, אמר בכינוס: "באנו לכאן בגלל עוול. ברור לכולם שאף אחד לא גזל אדמה. מה שעלול להיות כאן זו עקירה לשם עקירה". לאחר מכן שלח רמז לנתניהו, שקשר בין חוק ההסדרה להחלטה נגד ההתנחלויות במועצת הביטחון של האו"ם: "אין לחץ בינלאומי ומי שמספר את זה משקר. התושבים כאן לא רוצים עימות, היו ועדיין מוכנים לעשות דברים לא רגילים כדי להציל את ההר הזה".

 

 

דגן המשיך: "אני שואל - איפה הממשלה? כל הממשלה הזו ימנית? הציבור הזה בחר בכם. אתם נבחרתם כדי לשלוט ולא כדי לתת תירוצים. צר לנו מאוד שהממשלה לא עומדת בהתחייבות שלה. זו ממשלה, לא ועדת קישוט של כיתה ג'. היו כאן הבטחות ברורות שאני שמעתי אותן".

 

בג"ץ החליט כאמור להקפיא את השלב הביצועי של המתווה והדיון בעניין נקבע ליום שלישי הבא. אנשי עמונה שמבינים כי הסיכוי ליישום המתווה קלוש, מנסים כעת לדחוף לחקיקת חוק ההסדרה, הכולל את סעיף עמונה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
כנס החירום בעמונה
צילום: גיל יוחנן
מומלצים